Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

24 julegavetips

Innspurt på julehandelen? Her er våre beste elektroniske gavetips!

Skrevet av / 17.12.12 - 12:00
24 julegavetips

1. iPad mini nettbrett

iPad mini kan bli årets store julegavehit. Den finnes i sort eller hvit, og med eller uten 3G. Og så er den så liten at man kan holde den i en hånd, og få plass til den på steder hvor vanlige nettbrett blir for store. Mini-utgaven kan akkurat det samme som en stor iPad, her er bare 7,9-tommers skjermen mindre, men det merker man knapt, for som alltid er innhold alt. Ingen er i nærheten av app-utvalget, antall spill eller tilbehør som finnes til iPad og iPad mini. Ikke rart den stadig er utsolgt.

Pris: fra 2.590 kr

apple.com/no

 

2. Jobo JIB2 actionkamera

Man skjønner fort den enorme populariteten til actionkameraene, når man ser hvor kule filmer man kan lage med dem. YouTube flommer over av amatørfilmer laget med de bittesmå actionkameraene. Jobo JIB2 er en ny modell med 8 Mp stillbilder, full 1080p HD-video og slow motion-opptak. Braketter, holdere, kabler og et undervannshus som tåler 30 m dybde, er blant utstyret som er inkludert i prisen. Den perfekte gaven til snowboardere, twin tip-junkies, utforkjørere og kort sagt, all action man kan tenke seg. Både til lands, i vann og i luften.

Pris: 1.495 kr

focusnordic.no

 

3.  Panasonic LX7 proffkompakt

Hva passer vel bedre enn å gi bort et av de beste kameraene vi testet i 2012? Det lille Panasonic-kameraet er det mest lyssterke i sin klasse, og gir fotografen full kontroll over bildekvaliteten. Som er helt i toppklassen, og mye bedre enn fra de vanligste kompaktkameraene. Kameraet som fint får plass i lommen, har blenderring på det lyssterke zoomobjektivet, innebygget blits og blitssko, og kan ta opp full 1080p HD-video. Bedre bilder får du ikke til prisen.

Pris: 3.750 kr

panasonic.no

 

4.  iPod touch mediespiller

 

Hvis noen man kjenner ikke trenger et nettbrett eller ikke har en iPhone, kan iPod touch være en ypperlig julegave. Den er stort sett lik en iPhone, bortsett fra at man ikke kan ringe med den. Hvilket betyr en fantastisk skarp 4-tommers skjerm, lynrask prosessor og grafikk, og et bra kamera. Den finnes i seks farger, og er den mest solgte bærbare spillkonsollen den senere tiden, men fungerer perfekt som musikkspiller, og videospiller også.

Pris: fra 2.390 kr

apple.com/no

 

5.  Audioquest Dragonfly

De som har investert i et par seriøse hodetelefoner merker raskt at PC-ens innebygde lydkort med tilhørende hodetelefonutgang har sine begrensninger lydmessig sett. Nå har kabelguruene hos Audioquest kommet med en løsning på dette i form av Dragonfly, en superkompakt 24bit/96kHz USB-DAC med hodetelefonutgang som du kobler inn mellom PC-en og øreklokkene. Dragonfly gir stor lydforbedring i et lite format, og er velegnet for de som ikke vil gå på kompromiss med lydkvaliteten selv om de er på reisefot. Nerdefakta: Lysdioden på toppen endrer farge etter bitoppløsningen på musikken du lytter til…

Pris: 2.000 kr

ljudtema.no

 

6. Sharp LC-60LE841

Ny TV er alltid en sikker vinner under juletreet, og jo større den er, jo bedre. Nå trenger det heldigvis ikke koste en formue å putte en virkelig stor flatskjerm hjemme på stueveggen. Sharp har lansert en ny 60-tommers LED-TV som kryper under den magiske 20.000 kroners grensen, og det er slett ingen dårlig spesifisert modell heller. 60LE841 har flott design i børstet metallramme og bruker Sharps beste bildepanel ”Quattron” som gir både flotte, nyanserte farger og lavt strømforbruk. Det beste av alt: Sharp har virkelig slått på stortromma i år, med både 70, 80 og 90(!) tommer store TV-er – så nå kan du blidgjøre sjefen i huset med at ”dette var den minste de hadde”.

Pris: 19.000 kr

sharp.no

 

7.  M-Audio BX5 D2

 

Enten du går med ambisjoner om å bli din egen musikkprodusent, eller bare vil ha litt bedre lyd fra PC-en på kontoret, lønner det seg å starte med et par gode høyttalere. BX5 D2 fra amerikanske M-Audio har innebygde forsterkere, silkedome diskant og kevlarvevd basselement – og gir fortreffelig lyd til en billig penge. Det eneste man må huske er at de er beregnet på studiobruk, derfor mangler den vanlige RCA-kontakter, og krever i stedet balansert XLR og stor jack-plugg (TRS) som tilkobling. Derfor er det en fordel med en mikser mellom PC-en og høyttalerne. BX5 D2 er spesielt beregnet på monitorbruk, og en fiffig detalj er at lysdiodene på fronten lyser sterkest når du sitter i høyttalernes ”sweet spot”. Vi kåret M-Audio til “Beste kjøp” i vår test av aktive høyttalere, da vi knapt nok har hørt bedre lyd til denne prisen.

Pris: 2.000 kr

luthman.no

 

8. OrigAudio Rock-It 3.0

Forvandler hva som helst til en høyttaler! Rock-It 3.0 er et av de kuleste produktene vi har hatt hos oss på lenge. Går rett i lomma, og festes til de fleste flater. Koble den til utgangen på din bærbare musikkspiller og fest et lite element, som klistrer seg til omtrent alt, til flaten som skal forvandles til en høyttaler. Vi har best erfaring med pappesker, og det fungerer ypperlig å klistre den til pappen som omringer en six pack ølbokser. Perfekt å ha med til hytta i jula, og i parken til sommeren. Lyden blir aldri hi-fi, men kan bli ganske bra med den rette flaten. Prøv deg frem! Innebygd forsterker og oppladbart batteri.

Pris: 350 kr

bestsound.no

 

9.  FiiO Rocky E02i

Ønsker du best mulig lyd fra din smarte telefon, trenger du skikkelige hodetelefoner. Men ikke alle kan drives like godt fra den lille forsterkeren som sitter i en slik. Løsningen er denne snertne hodetelefonforsterkeren. Laget spesielt for smarttelefoner tar den liten plass i lomma, eller fest den til beltet med klypa på baksiden. Batteriet holder 10 timer, den har innebygd mikrofon for håndfrie telefonsamtaler, og en liten fjernkontroll som lar deg styre lyden og avspillingsfunksjonene. Passer alle smartmobiler.

Pris: 300 kr

Bestsound.no

 

10.  Creative Sound BlasterAxx SBX 20

Dette er toppmodellen i en serie trådløse PC-høyttalere som også har innebygd mikrofon som tar dine telefonsamtaler. Den har flere funksjoner, som for eksempel å fjerne bakgrunnsstøyen slik at du kan holde en samtale med behagelig lydnivå selv om gravmaskinen holder det gående i bakgården. Såkalt ”smartvolume” justerer lydnivået på samtalen automatisk når du beveger det frem mot og vekk fra høyttaleren. I tillegg gir den fyldig lyd til musikksamlingen og kan strømme musikk trådløst fra smartmobilen og andre Bluetooth-enheter.

Pris: ca. 1.500 kr

no.creative.com

 

11.  Logitech UE Smart Radio

En internett bordradio som kobles trådløst til nettverket og øyeblikkelig gir tilgang til tusenvis av gratis nettradiostasjoner fra hele verden. Alle de norske FM-stasjonene du kjenner og elsker er også tilgjengelig her, med digital og støyfri lyd. I tillegg har radioen mulighet for å legge til musikktjenester som Wimp og Spotify, og den styres enten via frontpanelet, den medfølgende fjernkontrollen, eller fra datamaskin, nettbrett eller smartmobil med programmet Logitech Media Server. UE Smart Radio er det nye navnet på Squeezebox Radio, som vi liker svært godt og som noen heldige bør få til jul!

Pris: ca 1.500 kr

 

 

12.  James Bond – Celebrating Five Decades of Bond (BD)

Bond, James Bond. Denne berømte replikken har de siste femti årene blitt ytret i hele 23 filmer av seks forskjellige skuespillere. Nå får du den komplette samlingen av Bond-filmer i fantastisk kvalitet på Blu-ray, med egen plass til Skyfall som slippes påsken 2013. At dette er den tilnærmet definitive samleboksen av Bond-filmer er hevet over enhver tvil, på Blu-ray fremstår selv 50 år gamle filmer som om de var spilt inn i går. Også lydsporet, i oppgradert dts-HD gir filmene et særdeles passende løft. Kvaliteten, samt mange titalls timer med bonusmateriell, gjør dette til en unik boks – en julegave DU fortjener! Løp og kjøp! 

Pris: 1.599 kr

 

 

13.  JBL Soundfly

Vil du gjerne lytte til din favorittmusikk, men ikke orker tanken på knapper, kabler og batterier? JBL har laget en liten 20 watt kompakthøyttaler som de døpte Soundfly, og som du bare plugger i en stikkontakt og kobler til din musikk-kilde enten via AirPlay eller Bluetooth (Soundfly BT). Soundfly finnes i svart eller hvitt, og da vegguttak oftest er plassert nede ved gulvet er den rettet oppover for best lydgjengivelse.

Pris: 1.499 kr med AirPlay  (1.299 kr med Bluetooth)

harmannordic.com

 

14.   Solmate fra Jabra

En bærbar høyttaler som både er støtsikker og som kan bli med inn på badet og stå for underholdningen mens man tar en lang, varm dusj takket være at den tåler fuktighet, høres vel bra ut. Her kan du velge å spille av musikken trådløst via Bluetooth eller benytte ledningen som følger med. Velger du Bluetooth oppbevarer du ledningen i et lite spor på undersiden av ”sålen” – meget praktisk da det minsker risikoen for at den forsvinner.

Pris: 1.600 kr

jabra.com

15.  Romeo og Julie fra Ultrasone

 

Hvem sa at teknikk ikke kan være romantisk? High-end-hodetelefonene Romeo og Julie fra Ultrasone vil man jo bare ha takket være navnet, det gjelder derimot at man ikke har et altfor stramt budsjett. Begge har avtakbar kabel med mikrofon og handsfree, og de spiller fra 6 til 42000 Hz. Både Romeo og rosa Julie leveres med en eksklusiv pose i skinn samt ekstra kabel.

Pris: 12.500 kr

procom.no

 

16.   LED dusjhåndtak

 

Det har aldri vært så morsomt å dusje

Har du problemer med å få ungene til å dusje? Med et munnstykke som lyser og med farger som sier hvor varmt vannet er, blir alt så mye mer artig. Er vannet kaldt (32oC) lyser det grønt, er det ganske kaldt (33oC) blir det blått for til slutt å bli rødt og varmt (45oC). Når vannet er varmere enn 46oC blinker lampene rødt. Lampene drives av vannet som strømmer gjennom så det er ikke behov for batteri. Skru bare av ditt gamle dusjmunnstykke og monter dette så er du klar for litt disko i dusjen.

Pris: 279 kr

coolstuff.no

 

17.   Philips PicoPix

En lommeprojektor er ikke bare praktisk for å vise presentasjoner på forretningsmøter. Den er minst like kul å bruke privat. Ta den med til hotellet for å få et stort bilde når du ser på film, viser mormor bildene fra ferien direkte på veggen eller gjør spillekvelden med vennene mer moro. Finnes i flere modeller med ulike størrelser, lysstyrke 30-80 lumen og tilkobling for datamaskiner, USB, smartmobiler og/eller nettbrett.

Pris: fra 1.700 kr

philips.no

 

18.  Sony Xperia Tablet S

Sprutsikkert nettbrett

Klissete barnehender går ikke så bra sammen med nettbrett, eller voksne etter et par øl for den del. Til alt hell finnes det da robuste nettbrett som Sonys. Dette til tross er det tynt og pent samt fullt av smarte funksjoner som fjernkontroll for hjemmekinoen. Dessuten finnes det tilbehør som etui, tastatur og dokkingstasjon. Alt i alt en av våre favoritter i 2012 som fortjener en plass under treet.

Pris: 3.300-5.800 kr

sony.no

 

19.  Logitech UE Boombox

 

Elegant trådløs høyttaler

Hvem vi bruke tid på flokete ledninger i julen når alle er samlet? Logitechs høyttaler benytter Bluetooth slik at alle som vil spille musikk på den kan koble seg til trådløst med smartmobiler og nettbrett. Innebygget oppladbart batteri gjør at man ikke trenger å lete etter en kontakt. Utover det å være pen er den dessuten stødig med et aluminiumshåndtak som er en del av det ytre skallet.

Pris: 2.000 kr

ue.logitech.com

 

20.  iTunes gavekort

Musikk, film og apper

Hvis man ikke har fantasi eller helt enkelt ikke riktig vet hva mottakeren ønsker seg, er det alltid en enkel utvei å gi bort et gavekort. Om barnebarnet skal få en iPod så er det selvfølgelige tilbehøret et gavekort på iTunes slik at mottakeren selv kan kjøpe den musikken, de filmene eller appene han eller hun vil ha. Finnes i verdiene 150, 250, 500 og 1.000 kroner og kan kjøpes online eller i større butikker.

Pris: 150-1.000 kr

store.apple.com

 

21.  E-Storm LabyrinthX

Liten, vanntett Bluetooth høyttaler med 8 timers oppladbar batteritid. Dessuten har den innebygd mikrofon så du kan ha den som handsfree til telefonen, ja, ikke i bilen kanskje, men likevel. Volum og låtbytte kan gjøres direkte på LabyrinthX og det finnes både USB og linjeinngang. At den dessuten – tross sin lille størrelse på 6 x 5 cm – faktisk låter virkelig bra gjør så absolutt ikke ting verre.

Pris: 599 kr

 

22. Linksys EA6500 fra Cisco

En hel familie som deler én internettforbindelse kan være litt av en prøvelse. Hvis alle er online samtidig – far sender store e-poster, søster strømmer TV-serier og lillebror spiller multiplayer-spill på PlayStation Network – krever det mer enn bare stor båndbredde. Uten en router som kan håndtere alle forbindelsene blir det likevel skurr på tråden, og online-opplevelsen blir ødelagt av hakking og avbrytelser. Linksys EA6500 er en 802.11ac-router som er meget rask over 5 GHz-båndet over kortere avstander. Den kan selvfølgelig kobles til enheter via LAN og WLAN, men også via 2 x USB, som for eksempel kan brukes til en printer eller ekstern harddisk. Oppsettet er virkelig enkelt og greit via det nye Cisco Connect Cloud-systemet.

Pris: 1.700 kr 

 

  

23.  Apple TV 1080p

Med Apple TV koblet til TV-en får man tilgang på leie og kjøp av film via iTunes, og har man i tillegg opprettet en amerikansk konto får man også tilgang til de nyeste TV-seriene. I tillegg gir det lille mediesenteret tilgang til musikken man har liggende på datamaskinen bare man husker å slå på deling. Ved hjelp av AirPlay mirroring blir iPaden en spillkonsoll ved hjelp av Apple TV, da iPadens skjerm speiles opp på TV-skjermen slik at man ser spillet, mens iPaden brukes som controller. Det finnes også en mengde tredjepart-apper på Apple TV, nå også med strømmingstjenesten Netflix, som gir ubegrenset tilgang til utallige filmer og TV-serier for 79 kroner måneden.

Pris: 849 kr

apple.no

 

24.  AR.Drone 2.0

 

Flygende gadgets er det mange av, men ikke mange er så kule og gjennomtenkte som qudrokopteret AR.Drone 2.0. Det ekstremt underholdende, men også litt halvdyre leketøyet, kan du styre via Wi-Fi med enten en smartmobil eller nettbrett (iOS eller Android). Dronen har to kameraer og du kan ta opp HD-video fra flyturen, og da bildet fra kameraene blir strømmet live til smartmobil- eller nettbrettskjermen finnes det også mange Augmented Reality-spill til AR.Drone 2.0, og som er mest morsomt å spille hvis man er to eller flere drone-piloter som kjemper mot hverandre.

En mengde tekniske finesser – heriblant et 3-akset akselerometer, 3-akset gyroskop, et 3-akset magnetometer samt to ultralydsensorer – sikrer stabil flygning, noe som er helt nødvendig, da AR.Drone 2.0 er temmelig skrøpelig og lett kan bli ødelagt hvis det styrter.

Pris: 2.595 kr

Ardrone2.parrot.com                

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top