Guide

RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – november 2021

Disse seriene/filmene kan du strømme i november - og nå er HBO Max her.
forfatter

Sist helg måtte vi nok en gang stille klokken mot mørkere tider. På den lyse siden går vi nå inn i en perfekt årstid for å kose seg med en god serie, eller film foran TV-en hjemme i godstolen.

Den definitivt største nyheten for strømmeinteresserte i november, er at tekniske foreldete HBO Nordic den 26. oktober ble transformert til HBO Max.

ALT du må vite om HBO Max! I dag transformeres HBO Nordic til HBO Max - slik kommer du deg på tjenesten.

En teknisk langt bedre plattform (dog, fortsatt med skuffende lite innhold i 4K), samt større og bredere utvalg av serier og filmer.

Netflix

Den største av dem alle kickstarter høstmåneden med sesong 3 av heftige Narcos: Mexico (3/11).

 

17. november kan du se sesong 6 av Riverdale, samt sesong 2 av crazyserien Tiger King.

 

Netflix tar for seg dramaet rundt det uløste Palme-drapet i The Unlikely Murderer (5/11). Hovedrollen bekles av eminente Robert Gustafsson.

 

Mer nordisk innhold får vi med den danske grøsserserien Nisser (28/11). Fra pressemelding kan vi lese følgende om handlingen:

I håp om å finne sammen over julen, reiser en familie på fire til en fjern øy i den danske skjærgården, men oppdager i stedet at øyen er kontrollert av en sterkt religiøs gruppe som lever sammen med mektige skapninger i skogen, som viser seg å være nisser. Ekte, monstrøse skapninger som inspirerte mytene vi alle kjenner. Når jenta i familien finner, og tar med seg en babynisse, forstyrrer hun uforvarende en naturlig balanse, og kaster hele øya inn i en kamp om livet for tro, familie, og overlevelse.

Actionfans vil få sin dose i den nye serien Cowboy Bebop (19/11).

 

Gå heller ikke glipp av Dwayne Johnson, Gal Gadot og Ryan Reynolds i krimkomedien Red Notice (12/11).

 

Andre høydepunkter er westernfilmen The Harder They Fall (ute nå), 7 Prisoners (11/11) og Tom Hanks som Fred Rogers i A Beautiful Day in the Neighborhood (29/11).

 

 

Disney+

Den 12. november feirer strømmegiganten den offisielle «Disney+ Day», og slipper da mange store titler, som Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings og Jungle Cruise (nå gratis tilgjengelig for alle abonnenter).

Du vil også få en sniktitt på en rekke nyheter, nye trailere, eksklusive klipp samt opptredener fra film- og serieskapere og stjerner fra Disney+.

 

På selveste Disney+ Day slippes også den nye dramaserien, basert på den sanne historien om dopepidemien som har rammet USA som en mare de siste 20 årene; Dopesick.

Glem dødstallene bak Covid-19; det anslås at vanvittige 700.000 amerikanere har dødd som en følge av overdose med opioider siden 1999 – i 2020 alene lå dødstallene på forskrekkelige 80.000!

På slutten av 1990-tallet eksploderte bruken av opioider i USA. Opioider er en fellesbetegnelse på (narkotiske) stoffer som kan binde seg til opioidreseptorer, blant annet i sentralnervesystemet hvor de gir smertestillende effekt. Miniserien er basert på bestselgerboken, Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company That Addicted America (2018), til Beth Macy, og manuset er skrevet av Danny Strong, Barry Levinson (Rain Man) står for regien. Michael Keaton har hovedrollen.

Anmeldelsen kan du lese her på mandag!

 

Peter Jackson har tatt for seg «The Fab Four» i den nye dokumentaren The Beatles: Get Back.

Dokumentaren viser frem varmen, kameratskapet og det kreative talentet som definerer arven fra den ikoniske gruppen. Det er samlet og restaurert over 60 timer med usette filmopptak fra januar 1969, og mer enn 150 timer med uhørte lydopptak. Jackson er den eneste personen på 50 år som har fått tilgang til disse private arkivene. Premiere 26. november.

 

Andre høydepunkter er den nye antologiserien The Premise (3/11), sesong 2 av den morsomme infotainmentserien The World According to Jeff Goldblum (12/11), 18. (!) sesong av Grey,s Anatomy (3/11) og 9-1-1, sesong 5 (10/11).

Fra 26. november kan du strømme filmene Bad Times at the El Royale og Morgan.

HBO Max

For én uke siden erstattet HBO Max den teknisk underlegne strømmetjenesten HBO Nordic.

I likhet med Disney+ har også HBO Max valgt å organisere innholdet sitt i forskjellige «universer»:

 • HBO
  • Alt innholdet fra HBO (som Game of Thrones, The Sopranos og The Wire)
 • Max Originals
  • Nye originalserier, som er eksklusive for HBO Max (som Raised by Wolves, The Flight Attendant og (kommende) House of the Dragon)
 • Warner Bros.
  • Det enorme filmarkivet fra Warner Bros. (som Harry Potter-serien, The Shining, Lord of The Rings og Dunkirk)
 • DC Univers
  • Superhelten i DC-universet (Superman, Batman, Wonder Woman og Zack Snyder’s Justice League)
 • Cartoon Network
  • Middelmådige tegneserier for de minste

Har du irriterte deg over brukervennligheten, og søkefunksjonen, på HBO Nordic – så fortvil ikke! HBO Max har en helt ny teknologisk plattform (samme som USA fikk i mai 2020).

Brukergrensesnittet er langt mer dynamisk, der du kan skape din egen personlige profil og få forslag til innhold tilpasset ditt brukermønster/preferanser.

I plattformene styrer ikke bare algoritmer anbefalingene, men blir også kuratert av mennesker.

Du kan strømme fra inntil 3 enheter samtidig (mot 2 i dag), samt legge inn abonnementet på et ubegrenset antall enheter (maks 5 i dag). I tillegg er det mulig å legge inn barnefilter/foreldrekontroll slik at femåringen ikke får tilgang til voldsfilmer.

 

En av de største nyheten er at de lanserer kinofilmer på Max kun 45 dager etter kinopremieren.

Hvilket innebærer at etterlengtede titler og store produksjoner som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune og Matrix 4 kan strømmes på HBO Max kort tid etter at filmene slippes på kino. Dette til kinobransjens stor irritasjon og fortvilelse.

Sci-fi eposet Dune er allerede sluppet (1/11).

 

En av seriene vi gleder oss mest til er danske Kamikaze. Serien er basert på romanen til Erlend Loe og handler om Julie (Marie Reuther) som blir etterlatt alene i et palass av en bolig.

Hun har i praksis alt det man kan drømme om (?) – ungdom, skjønnhet og masse penger. Det brutale tapet av hennes familie tvinger henne ut på en reise for å gjenfinne meningen med livet. Hennes turbulente oppdagelsesreise tar henne med fra Danmark til «alle» verdenshjørner.

Premiere 14. november. PS! Vår anmeldelse kan du lese neste fredag!

 

Andre godbiter fra Max er Single Mother by Choice, sesong 1 (2/11) og Legacies, sesong 4 (12/11).

Prime Video

Jeff Bezos slår på stortromma med den nye eventyrserien The Wheel of Time.

Handlingen i The Wheel of Time finner sted i en episk fantasyverden. I den avsidesliggende landsbyen Emondsmark bor gjetergutten Rand al’Thor, som må flykte fra hjemstedet sitt sammen med Moiraine Damodred (Rosamund Pike) og hennes vokter, Lan Mandragoran. Sammen med dem reiser også Mattrim Cauthon, Perrin Aybara, Egwene al’Vere og Nynaeve al’Meara gjennom en magisk og farlig verden, hvor de støter på tallrike karakterer, byer og kulturer.

Serien handler i stor grad om kampen mellom mørket og lyset. Hovedkarakterene får etter hvert hver sin rolle i kampen mot de mørke kreftene, og blir viktige brikker i denne kampen, i en verden preget av magi som kun utvalgte kvinner behersker. Premiere 19. november.

 

 

Krimserien Hanna får sin tredje sesong den 24. november.

Apple TV+

Apple byr på den nye, originale, koreanske dramaserien Dr. Brain.

Kim Jee-woon er serieskaper, manusforfatter, produsent og regissør. Sci-fi-serien er basert på tegneserien ved samme navn, av Hongjacga, om en hjerneforsker som forsøker å løse drapene på sin familie ved å hacke seg inn i hjernen til de avdøde.

 

Andre høydepunkter er Dickinson, sesong 3 (5/11), Finch (5/11), Hello, Jack! The Kindness Show, sesong 1 (12/11), Snoopy in Space, sesong 2 (12/11), The Shrink Next Door, sesong 1 (12/11), Harriet the Spy, sesong 1 (19/11) og The Line, sesong 1 (19/11).

Paramount+

Nykommeren lover oss «tidenes seriemåned» i november – intet mindre!

Høydepunktet er nok relanseringen av Dexter, Dexter: New Blood, som kommer allerede den 8. november.

Vi møter Dexter (Michael C. Hall) 10 år etter at han forsvant i forbindelse med orkanen Laura. Han har nå et dekknavn og bor i den fiktive, snødekte småbyen Iron Lake, New York. Dexter forsøker å leve et normalt liv, men i kjølevannet av uventede hendelser i lokalsamfunnet vekkes hans «dark passenger» til live.

 

Samme dag vil fans av Kevin Costner tilfreds kunne benke seg foran storskjermen, i det sesong 4 av det moderne westerndramaet Yellowstone får premiere.

Tenk Falcon Crest á la western.

 

Andre høydepunkter er Yellowjackets og Mayor of Kingstown; begge med premiere den 15. november.

Viaplay

Vår hjemlige strømmetjeneste lover en skikkelig krim-godbit med den nye serien The Box.

Et psykologisk krimdrama med overnaturlige elementer som følger Kansas City-politimannen Sharon Pici, som blir dratt inn i en politietterforskning som snart utvikler seg til et mareritt der du ikke vet hva som er sannhet eller løgn.

Hovedrollene bekles av Anna Friel, Alexander Karim og smått legendariske Peter Stormare. Premiere 28. november.

The Box (Foto: Viaplay)

25. november kan du se dokumentarserien om en av Danmarks verste forbrytere, Amagermannen.

Marcel Lychau Hansen, den såkalte Amagermannen, er Danmarks verste serieforbryter. Lychau Hansen var en populær familiemann og fotballtrener som viste seg å være en blodtørstig seksuell sadist. Amagermannen ble dømt for drap på to kvinner og seks voldtekter, men spørsmålet er om det kan være en mørkefigur med uoppklarte forbrytelser?

Charlie Cox og Clare Dunne spiller i thrillerdramaet Kin.

Kin er en klassisk historie om blodsbånd, kjærlighet og lojalitet som utspiller seg i Dublin. En ung gutt blir drept og familien hans innleder derfor en gjengkrig mot et internasjonalt kartell – en krig det er umulig å vinne. De har derimot noe som kartellet ikke besitter: En families ubrytelige bånd. Serien er skrevet av den kritikerroste forfatteren Peter McKenna. Premiere 7. november.

 

PS! Finner du ikke noe interessant på din strømmetjeneste, så kan du jo alltids gjøre noe du sannsynligvis ikke har gjort på halvannet år: Gå på kino! Anbefaler den nye, norske, katastrofefilmen Nordsjøen.

Komplett liste over alle nye titler hos de største strømmetjeneste ser du nedenfor. God strømme-fornøyelse – og kos deg/dere i høstmørket 😊

John Wick: Chapter 2
John Wick Chapter 2 122min | Action, Crime, Thriller | February 10, 2017 (Norway) Summary:
Countries: United States, Italy, Hong Kong, CanadaLanguages: English, Italian, Russian
01.11.2021
Holy Mess
En underbar jävla jul 108min | Comedy, Drama | November 13, 2015 (Sweden) Summary:
Countries: SwedenLanguages: Swedish
01.11.2021
Four Christmases
Anywhere But Home 88min | Comedy, Drama, Romance | December 26, 2008 (Norway) Summary:
Countries: Germany, United StatesLanguages: English
01.11.2021
The Hangover
Hangover 100min | Comedy | June 19, 2009 (Norway) Summary:
Countries: United States, GermanyLanguages: English
Hangover 2
Hangover 2 102min | Comedy | May 27, 2011 (Norway) Summary:
Countries: United States, ThailandLanguages: English, Thai
01.11.2021
Hangover 3
Hangover 3 100min | Comedy, Crime | May 29, 2013 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
01.11.2021
Second Act
Second Act 103min | Comedy, Drama, Romance | January 18, 2019 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Mandarin
01.11.2021
Assassins
404 Error
Summary:
01.11.2021
Project X
Project X 88min | Comedy | March 9, 2012 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.11.2021
Striptease
Striptease 115min | Comedy, Crime, Drama, Thriller | October 25, 1996 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.11.2021
Sune vs Sune
Sune vs. Sune 89min | Comedy, Family, Fantasy | November 30, 2018 (Sweden) Summary:
Countries: SwedenLanguages: Swedish
01.11.2021
The Claus Family
De Familie Claus 96min | Comedy, Family, Fantasy | December 7, 2020 (Belgium) Summary:
Countries: BelgiumLanguages: Dutch
01.11.2021
Bad Boys For Life
Bad Boys for Life (2020) 124min | Action, Comedy, Crime | 17 January 2020 (Norway) Summary: Miami detectives Mike Lowrey and Marcus Burnett must face off against a mother-and-son pair of drug lords who wreak vengeful havoc on their city.
Countries: USA, MexicoLanguages: English, Spanish
Below Deck Mediterranean S03
Below Deck Mediterranean (2016) 2580min | Reality-TV | May 3, 2016 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.11.2021
Line of Duty
Line of Duty 98min | Action, Crime, Thriller | November 15, 2019 (United States) Summary:
Countries: United Kingdom, United StatesLanguages: English
01.11.2021
On Becoming a God in Central Florida S01
On Becoming a God in Central Florida 2760min | Comedy | August 16, 2019 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.11.2021
Our Ladies
Our Ladies 106min | Comedy, Drama | August 27, 2021 (United Kingdom) Summary:
Countries: United KingdomLanguages: English
01.11.2021
People Places Things
People Places Things 85min | Comedy, Romance | August 14, 2015 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
01.11.2021
Sitting in Limbo
Sitting in Limbo 89min | Drama | June 8, 2020 (United Kingdom) Summary:
Countries: United KingdomLanguages: English
01.11.2021
Vida S02
Vida 2100min | Drama | May 6, 2018 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
02.11.2021
The Trick
The Trick 89min | Thriller | October 18, 2021 (United Kingdom) Summary:
Countries: United KingdomLanguages: English
02.11.2021
Camp Confidential: America’s Secret Nazis
Camp Confidential: America's Secret Nazis 2040min | Documentary, Animation, Short | September 24, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
02.11.2021
Ridley Jones S02
| TV Series (2021– ) 1620min | Animation, Adventure, Comedy | TV Series (2021– )
Summary: Curious kid Ridley and her friends protect the Museum of Natural History's treasures and keep its magical secret safe: Everything comes alive at night.
Countries: USALanguages: English
02.11.2021
Single Mother by Choice S01
39 Weeks | November 2, 2021 (United States) Summary:
02.11.2021
Miami Vice S01
Miami Vice 2880min | Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | September 16, 1984 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
03.11.2021
Miami Vice S02
Miami Vice 2880min | Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | September 16, 1984 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
03.11.2021
Miami Vice S03
Miami Vice 2880min | Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | September 16, 1984 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
03.11.2021
Miami Vice S04
Miami Vice 2880min | Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | September 16, 1984 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
03.11.2021
Miami Vice S05
Miami Vice 2880min | Action, Crime, Drama, Mystery, Thriller | September 16, 1984 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Spanish
03.11.2021
The Harder They Fall
The Harder They Fall 130min | Drama, Western | November 3, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
03.11.2021
DC’s Legends of Tomorrow S07
Legends of Tomorrow 2520min | Action, Adventure, Drama, Sci-Fi | January 21, 2016 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Egyptian (Ancient), Russian, Latin, Arabic, Japanese
03.11.2021
Mutiny on the Buses
Mutiny on the Buses 89min | Comedy | June 9, 1972 (United Kingdom) Summary:
Countries: United KingdomLanguages: English
03.11.2021
On the Buses
On the Buses 88min | Comedy | August 1, 1971 (United Kingdom) Summary:
Countries: United KingdomLanguages: English
03.11.2021
Grey’s Anatomy S18
Grey's Anatomy 2460min | Drama, Romance | March 27, 2005 (United States) Summary:
Countries: United States
03.11.2021
The Premise S01
The Premise 1800min | Drama | September 16, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
03.11.2021
Big City Greens S02
| TV Series (2018– ) 1320min | Animation, Adventure, Comedy | TV Series (2018– )
Summary: The adventurous life of Cricket Green, a country boy who moves with his family from their rural farm to a modern metropolis.
Countries: USA, South KoreaLanguages: English, Korean
03.11.2021
The Chi S01
| TV Series (2018– ) 60min | Drama | TV Series (2018– )
Summary: From Emmy® winner Lena Waithe, The Chi is a timely coming-of-age drama series centered on a group of residents who become linked by coincidence but bonded by the need for connection and redemption.
Countries: USALanguages: English
03.11.2021
The Chi S02
| TV Series (2018– ) 60min | Drama | TV Series (2018– )
Summary: From Emmy® winner Lena Waithe, The Chi is a timely coming-of-age drama series centered on a group of residents who become linked by coincidence but bonded by the need for connection and redemption.
Countries: USALanguages: English
03.11.2021
The Chi S03
| TV Series (2018– ) 60min | Drama | TV Series (2018– )
Summary: From Emmy® winner Lena Waithe, The Chi is a timely coming-of-age drama series centered on a group of residents who become linked by coincidence but bonded by the need for connection and redemption.
Countries: USALanguages: English
03.11.2021
The Newsreader S01
The Newsreader Drama | August 15, 2021 (Australia) Summary:
Countries: AustraliaLanguages: English
04.11.2021
The Rest of Us
The Rest of Us 80min | Drama | June 16, 2020 (Canada) Summary:
Countries: CanadaLanguages: English, French
04.11.2021
Alone in Berlin
Alone in Berlin 103min | Drama, History, War | November 17, 2016 (Germany) Summary:
Countries: United Kingdom, France, GermanyLanguages: English
04.11.2021
Away We Go
Away We Go 98min | Adventure, Comedy, Drama, Romance | October 2, 2009 (Norway) Summary:
Countries: United States, United KingdomLanguages: English
04.11.2021
Locke
Locke 85min | Drama | August 8, 2014 (Norway) Summary:
Countries: United Kingdom, United StatesLanguages: English
04.11.2021
Catching Killers S01
Catching Killers Crime | February 1, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
04.11.2021
Dr. Brain S01
Dr. Brain Drama, Mystery, Sci-Fi, Thriller | November 4, 2021 (South Korea) Summary:
Countries: South KoreaLanguages: Korean
04.11.2021
The King of Staten Island
The King of Staten Island 136min | Comedy, Drama | June 12, 2020 (United States) Summary:
Countries: United States, JapanLanguages: English
05.11.2021
Chicago
Chicago 113min | Comedy, Crime, Musical | January 17, 2003 (United Kingdom) Summary:
Countries: United States, Germany, Canada, United KingdomLanguages: English, Hungarian
05.11.2021
The King’s Speech
Kongens tale 118min | Biography, Drama, History | February 11, 2011 (Norway) Summary:
Countries: United Kingdom, United StatesLanguages: English
05.11.2021
The Club S01
Comedy, Drama | November 5, 2021 (Turkey) Summary:
Countries: TurkeyLanguages: Turkish
05.11.2021

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.