Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – februar 2022

Disse seriene/filmene kan du strømme i februar - og nå er Mrs. Maisel tilbake!

Skrevet av / 01.02.22 - 18:01
RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – februar 2022

Vi går definitivt mot lysere tider!

Vi har nettopp tatt de første vaklende skrittene inn i den siste (fulle) vintermåneden, solen står stadig høyere på himmelen og Norden er i forkant i Europa med tanke på lettelser av de forhatte koronarestriksjonene.

Men fortsatt er det kaldt ute, og kveldene lange og mørke – så for oss nordboere er det den optimale årstiden å tilbringe i sofaen, med en kopp varm kakao, og se en medrivende serie eller en heftig actionfilm. Enda godt da at man har fylt opp strømmekontoen, for de største aktørene byr på mye god februarunderholdning.

Netflix

Den største av dem alle har en lokal godbit som et av månedens høydepunkter. Den 17. februar kan du se sesong 2 av unge Wallander: Young Wallander: Killer’s Shadow, med Adam Pålsson i hovedrollen som Kurt Wallander.

 

I tillegg kan du (den 25. februar) se oppfølgeren til Vikings, nykommeren Vikings: Valhalla, der handlingen er satt til ca. 100 år etter Vikings. Hovedrollene bekles av Pollyanna McIntosh, Frida Gustavsson og Jóhannes Haukur Jóhannesson.

 

Om du er mer klar for romantisk sørstatsdrama, med sterke kvinneskikkelser i hovedrollene, så kan du se frem til andresesongen av Sweet Magnolias. Slippes allerede den 4. februar.

Les også Såpeoperaktig sørstatsklisjé Tre barndomsvenninner ler, gråter, kjemper og drikker seg igjennom det høyst ordinære, men akk så kunstige, livet i den sjarmerende sørstatsbyen.

For øvrig vil vi anbefale en Steve Carell og John Malkovich i absurd komistorform, i andresesongen av Space Force (18/2).

 

Les også Space Farce! Steve Carell er en glimrende, selvsentrert stjernegeneral i Trumps absurde misjon om å få menn på Månen igjen.

Andre seriehøydepunkter er Inventing Anna (11/2), The Tindler Swindler (2/2), Love is Blind, sesong 2, One of Us is Lying (18/2) og Murderville (3/2). I tillegg ønsker vi å fremheve to filmsatsinger: Actionkrimen Fistful of Vengeance (17/2), samt den italienske fantasygrøsseren (med en dash romantikk!) Don’t Kill Me (Non mi uccidere) (20/2).

 

 

Disney+

Månedens definitive høydepunkt fra Mikke Mus & co er den nye voksenserien Pam & Tommy.

Et skandalebefengt liv til en tidligere glamourmodell/TV-stjerne, med en sagnomsust (lekket?) sexvideo, er nok ikke det første du assosierer med kjernefamilieverdiene til The Walt Disney Company; men, nå slippes miniserien om det (mildt sagt) stormfulle forholdet mellom Pamela Anderson og Tommy Lee som serie på Disney+.

Miniserien tar for seg det turbulente forholdet til den tidligere Playboy-modellen, og Baywatch-stjernen, Pamela Anderson (Lily James) og Mötley Crüe-trommisen Tommy Lee (Sebastian Stan), og i særdeleshet hendelsene som fulgte etter at den famøse sexvideoen ble lekket. Tilgjengelig (de 3 første episodene) fra den 2. februar.

 

Mot slutten av måneden kan du se den etterlengtede oppfølgeren til Kingsman-filmene, The King’s Man. I actioneventyret finner du Ralph Fiennes, fyrrige Gemma Arterton og Rhys Ifans. Slippes 23. februar.

 

Er du litt mer auteur-orientert, gå ikke glipp av Wes Andersons siste filmstykke, The French Dispatch (16/2).

The French Dispatch gir liv til historier fra den siste utgaven av et amerikansk magasin, publisert i en fiktiv fransk by på 1900-tallet. Den stjernespekkede rollelisten består av Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand og Timothée Chalamet.

 

21. februar slippes sesong 11B (!) av The Walking Dead, mens thrillerdramaet No Exit kan strømmes fra den 25.

 

HBO Max

Like selvsagt som at Pam & Tommy er månedens høydare på Disney+, så er det sci-fi-eventyret Raised By Wolves, sesong 2 som er februars største godbit på HBO Max.

Vi møter en jordklode herjet av utmattende religiøse konflikter, terror og et krigshelvete uten sidestykke. Planeten anses som ubeboelig, og den seirende part, den romerskinspirerte, fanatisk religiøse Mithraiske sekten er på endeløs søken etter nye levelige bosettinger i galakser langt, langt borte.

Les også Hvor kommer vi fra? Ridley Scott gir oss en vakker og nysgjerrighetsdannende sci-fi-serie.

På den golde steinørkendominerte planeten Kepler-22b lander et lite romfartøy, med to androider og nedfrosne menneskeembryoer om bord. Deres ateistiske skaper har gitt dem ett formål: Avl frem sunne menneskebarn, oppdra dem i ateistisk og pasifistisk retning – og la dem bli den nye grunnstenen for menneskehetens fremtid. Sir Ridley Scott er utøvende produsent, og regisserte også de to første episodene av sesong 1. Andresesongen har premiere den 4. februar.

 

Februar byr på mange spennende serienyheter på HBO Max, og et av månedens høydepunkter blir gjensynet med venninnene Lila og Elena i den tredje sesongen av My Brilliant Friend, basert på de bestselgende bøkene til Elena Ferrante; og vi tar avskjed med Killing Eve når fjerde og siste sesong har premiere 27. februar.

Steven Soderbergh har regissert filmen Kimi, en thriller med Zoë Kravitz i hovedrollen.

Det er også mange Warner Bros.-filmer å velge blant, og nye titler blir tilgjengelige på tjenesten 45 dager etter kinopremiere. Nye Warner Bros.-filmer som er tilgjengelige på HBO Max nå inkluderer Judas and the Black Messiah, Clint Eastwoods Cry Macho, og den prisbelønte, biografiske filmen King Richard med Will Smith i hovedrollen.

https://youtu.be/hn0SL4pi2a8

 

I tillegg kan du allerede fra den 8. februar strømme den nye Matrix-filmen: The Matrix Resurrections.

I The Matrix Resurrections vender vi tilbake til en verden med to virkeligheter: den ene er hverdagen, den andre er det som skjuler seg bak. For å finne ut om hans virkelighet kun er en fysisk eller mental konstruksjon, og for å virkelig lære seg selv å kjenne, må Mr. Anderson (Keanu Reeves) på ny velge om han skal følge etter den hvite kaninen.

 

Andre høydepunkter er den nye serien fra DC-universet: Naomi (3/2), The Cleaning Lady (3/2), The Girl Before (10/2), State of the Union (14/2), Snowfall (26/2) og The Fallout (1/2).

 

 

Prime Video

Jeff Bezos & Cos nyeste storsatsing er serieadapsjonen av Lee Childs romanserie om den ensomme, tidligere elitesoldaten Jack Reacher. Sesong 1 av Reacher kan du se fra den 4. februar.

Les også Testosteronaction! Prime Video gjenoppliver Lee Childs Reacher – men gjør ingen forsøk på å modernisere den karikerte machomannen.

Lee Childs testosteronklump av en enmannshær, Jack Reacher, har tidligere blitt filmatisert. To filmer (2012, 2016) ble det med Tom Cruise i hovedrollen – uten at det resulterte i noen gedigne kassasuksesser.

Nå forsøker Prime Video seg på en serie om «Neandertalmannen», som lever sitt liv som hvileløst vandrende einstøing, emosjonelt avstumpet som han er. Serien har så absolutt sin, litt gammelmodige, sjarm; men moderne, intelligent og nyskapende er definitivt ikke klistrelapper vi vil dele ut til Reacher.

 

For den litt mer kvalitetsbevisste er det et annet seriehøydepunkt i februar: The Marvelous Mrs. Maisel, sesong 4!

Serien tar for seg herlige hendelser i hverdagen til den livsbejaende Midge Maisel (Rachel Brosnahan, House of Cards).

Midge vokser opp som ung, pliktoppfyllende husmor, i et velstående og konservativt, jødisk, miljø, i New York på 1950-tallet.

Etter et havarert ekteskap, og noen drinker for meget, så åpenbarer seg hennes upåklagelige komiske talent – og Midge begynner (til sine foreldres store fortvilelse) å livnære seg som standup-komiker! Ikke et veldig vanlig kvinneyrke for 70 år siden. Rachel Brosnahan er et funn som den fyrrige, villstyrige og smittsomt sprudlende Midge Maisel.

Serien byr på frekk og original humor, skråblikk på 1950-tallets kjønnsrollemønster, fascinerende karakterer, herlige kostymer og en tilnærmet perfekt tidskoloritt og musikkspor. Sesongpremieren er den 18. februar.

 

Øvrige høydepunkter er Time is Up (4/2), The Hating Game (10/2) og I Want You Back (11/2).

 

Apple TV+

Det skal sies, det er faktisk relativt sjeldent mellom seriehøydepunkter fra Apple TV+, men om strømmetjenesten ikke er best på kvantitet, så scorer de ofte høyt på kvalitet. Vi har da også høye forventninger til nykommeren, thrillerserien Suspicion.

Den heftige actionheltinnen Uma Thurman, som ble legendarisk med sin rolle som “The Bride” i de to Kill Bill-filmene til Quentin Tarantino, har vært en relativt sjelden gjest på filmlerretet/TV-skjermen de siste 7-8 årene.

Nå har Apple TV+ fått henne ut av si hiatus, og gitt skuespillerinnen hovedrollen i Suspicion.

I serien spiller Thurman den fremtredende forretningskvinnen Katherine Newman, som havner ut i et skikkelig uføre. Newman blir kidnappet fra et hotell i New York, med en påfølgende katt-og-mus-lek rundt hvem som gjorde det. FBIs hovedmistenkte er fire briter som var på hotellet ved tidspunktet for ugjerningen. Klarer de å bevise sin uskyld, og er de virkelig uskyldige?

Premiere den 4. februar.

 

Andre høydepunkter er Ben Stillers nye dramaserie Severance, med Adam Scott i hovedrollen (18/2), samt dokumentarserien Lincoln’s Dilemma (18/2).

 

Paramount+

Star Trek står i fokus for Paramount i februar, med sesong 4B av Star Trek Discovery (11/2), samt den nye animasjonsserien Star Trek Prodigy (11/2).

 

Er du fascinert av Bill Cosbys fall, kan du se den nye dokuserien We Need to Talk About Bill Cosby (5/2).

Men, det du ABSOLUTT skal få med deg fra Paramount+ i februar, er episode 7, 8, 9 og 10 (sesongfinale!) av det fantastiske western-eposet til Taylor Sheridan: 1883!

1883, sesong 1 (Foto: Paramount+)

 

Viaplay

I februar returnerer endelig Pørni til Viaplay!

Kritikerroste Pørni er tilbake med andre sesong om den fargerike familien Middelthon (med Henriette Steenstrup i sin glansrolle), og den daglige kampen for å mestre selve livet.

PS! Anmeldelsen av den fantastiske sesong 1 av Pørni, kan du lese her!

 

I tillegg blir Viaplay Original-seriene Harmonica, TROM (følger jakten etter sannheten i forbindelse med en mystisk forsvinning på Færøyene) og Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison tilgjengelig i løpet av måneden.

Den 20. februar kan du se den nye serien til Bornebusch og Karlsson: Harmonica.

En dramaserie i fem deler om musikk, kjærlighet, utfordringer i livet, karrieren og ekteskapet – og om å finne hjem. Karlsson og Bornebusch har skrevet manus, originalmusikk og spiller selv hovedrollene i serien som er regissert av Bornebusch. Alle fem episodene av Harmonica har premiere 20. februar på Viaplay.

 

Viaplay slipper også dokumentarserien om Natascha Kampusch’ utrolige skrekkhistorie.

Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison er en splitter ny Viaplay-dokumentar om livet i fangenskap og det vanskelige møtet med en verden på den andre siden, hvor offerskyld overskygger frihet. Dokumentaren har verdenspremiere på Viaplay den 24. februar.

Komplett liste over alle nye titler hos de største strømmetjeneste ser du nedenfor. God strømme-fornøyelse – og, en riktig hyggelig avslutning på vinteren 😊

Raising Dion S02
[imdb style="white"]tt7826108[/imdb]
01.02.2022
My Best Friend Anne Frank
[imdb style="white"]tt10360772[/imdb]
01.02.2022
Gabby’s Dollhouse S4
[imdb style="white"]tt9165438[/imdb]
01.02.2022
Inheritance
[imdb style="white"]tt7923220[/imdb]
01.02.2022
Bad Grandpa
[imdb style="white"]tt3063516[/imdb]
01.02.2022
Bad Grandpa .5
[imdb style="white"]tt3766424[/imdb]
01.02.2022
Mara
[imdb style="white"]tt1773753[/imdb]
01.02.2022
Dark Side of Football S01
[imdb style="white"]tt14714724[/imdb]
01.02.2022
Endless Love
[imdb style="white"]tt2318092[/imdb]
01.02.2022
About Time
[imdb style="white"]tt2194499[/imdb]
01.02.2022
Before We Go
[imdb style="white"]tt0443465[/imdb]
01.02.2022
The Best of Me
[imdb style="white"]tt1972779[/imdb]
01.02.2022
Dear John
[imdb style="white"]tt0989757[/imdb]
01.02.2022
Letters to Juliet
[imdb style="white"]tt0892318[/imdb]
01.02.2022
A Little Bit of Heaven
[imdb style="white"]tt1440161[/imdb]
01.02.2022
P.S. I Love You
[imdb style="white"]tt0431308[/imdb]
01.02.2022
Remember Me
[imdb style="white"]tt1403981[/imdb]
01.02.2022
Safe Haven
[imdb style="white"]tt1702439[/imdb]
01.02.2022
Love and Friendship
[imdb style="white"]tt3068194[/imdb]
01.02.2022
Ivanhoe
[imdb style="white"]tt0084157[/imdb]
01.02.2022
One Day
[imdb style="white"]tt1563738[/imdb]
01.02.2022
Blue Valentine
[imdb style="white"]tt1120985[/imdb]
01.02.2022
He’s Just Not That Into You
[imdb style="white"]tt1001508[/imdb]
01.02.2022
The Switch
[imdb style="white"]tt0889573[/imdb]
01.02.2022
Lyckligare kan ingen vara
[imdb style="white"]tt9266608[/imdb]
01.02.2022
Two Lovers
[imdb style="white"]tt1103275[/imdb]
01.02.2022
The Duchess
[imdb style="white"]tt0864761[/imdb]
01.02.2022
The Other Boleyn Girl
[imdb style="white"]tt0467200[/imdb]
01.02.2022
The Queen
[imdb style="white"]tt0436697[/imdb]
01.02.2022
I Don’t Know How She Does It
[imdb style="white"]tt1742650[/imdb]
01.02.2022
Destination Wedding
[imdb style="white"]tt6987770[/imdb]
01.02.2022
Home Again
[imdb style="white"]tt5719700[/imdb]
01.02.2022
Playing It Cool
[imdb style="white"]tt2139555[/imdb]
01.02.2022
Carol
[imdb style="white"]tt2402927[/imdb]
01.02.2022
Grace of Monaco
[imdb style="white"]tt2095649[/imdb]
01.02.2022
The Rewrite
[imdb style="white"]tt2509850[/imdb]
01.02.2022
Jackie
[imdb style="white"]tt1619029[/imdb]
01.02.2022
Film Stars Don’t Die in Liverpool
[imdb style="white"]tt5711148[/imdb]
01.02.2022
Colette
[imdb style="white"]tt5437928[/imdb]
01.02.2022
High Fidelity S01
[imdb style="white"]tt8577458[/imdb]
02.02.2022
Just Roll with It S02
[imdb style="white"]tt9181662[/imdb]
02.02.2022
Pam & Tommy S01
[imdb style="white"]tt13659418[/imdb]
02.02.2022
Storm Rising S01
[imdb style="white"]tt15681488[/imdb]
02.02.2022
Dark Desire S02
[imdb style="white"]tt12540080[/imdb]
02.02.2022
The Tinder Swindler
[imdb style="white"]tt14992922[/imdb]
02.02.2022
MeatEater S10 Part 2
[imdb style="white"]tt2169245[/imdb]
02.02.2022
The Hunted
[imdb style="white"]tt0269347[/imdb]
02.02.2022
We Own the Night
[imdb style="white"]tt0498399[/imdb]
02.02.2022
Murderville S01
[imdb style="white"]tt15264192[/imdb]
03.02.2022
Finding Ola S01
[imdb style="white"]tt12432642[/imdb]
03.02.2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top