Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – april 2022

Disse seriene/filmene kan du strømme i april - og nå kommer The Flight Attendant, sesong 2!

Skrevet av / 01.04.22 - 16:30
RELEASELISTE: Netflix, Disney+, HBO Max, Prime Video, Apple TV+, Paramount+, Viaplay – april 2022

Når en blodig, meningsløs krig igjen herjer i Europas midte, 77 år etter avslutningen på andre Verdenskrig, føles ofte det vi her i L&B-redaksjonen driver med relativt trivielt og meningsløst – med Ukraina-krigen som bakteppe går vi en dyster vår i møte.

Men, trenger du, som oss andre, litt avkobling fra alle de grimme nyhetene som i dag herjer mediebildet, så kan du «flykte» inn i en god film eller serie for en stakket stund, og la tankene vandre.

PS! Her kan du donere penger til det livsviktige hjelpearbeidet for Ukraina!

Ukraina 1
Russlands krigføring i Ukraina går ut over sivilbefolkningen (Foto: AFP)

Netflix

Den største strømmegiganten byr på to nye, nordiske, produksjoner i mars.

Allerede den 1. april kan du strømme den nye norske ungdomsfilmen Battle: Freestyle.

Filmen handler om unge Amalie (Lisa Teige) som blir opprømt når danseteamet hennes, og Mikael, blir valgt ut til å konkurrere i Paris, men blir distrahert når hun gjenforenes med sin fremmede mor.

 

Det har snart gått hele to år (!) siden Netflix annonserte at strømmegiganten ville puste nytt liv i den danske suksesserien Borgen; som tar for seg den politiske kampen rundt maktens tinde i Danmark: Christianborg.

Borgen – Riket, makten og æren blir en frittstående fortsettelse av de tidligere sesongene av Borgen.

I oppfølgerserien følger vi Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personale og mediene som har ansvaret for å dekke henne – denne runden figurerer Nyborg som utenriksminister.

Serien handler om noen av de store politiske utfordringene i vår tid: Relevansen til Danmark i den moderne verden, stormaktenes kamp om kontroll over Arktis – og ikke minst klimakrisen. Hovedhistorien fokuserer på kampen om makt og hva makt gjør med folk; både profesjonelt og personlig.

Den nye versjonen av det politiske dramaet slippes på Netflix i Norden den 14. april (globalt: 2. juni). PS! Serien har siden januar vært tilgjengelig i Danmark, på DR.

 

Sesong 2 av Russian Doll slippes den 20. april, mens du kan se Ben Radcliffe og Josette Simon i dramathrilleren Anatomy of a Scandal . Premiere den 15. april.

 

Fans av realityserier (om de fortsatt eksisterer?) kan fråtse i intriger og glamour i den femte sesongen av Selling Sunset (22. april).

https://youtu.be/FXwSelDRODQ

 

Den serien flest Netflix-abonnenter venter på er nok del 2 av sesong 4 av Ozark. Se Jason Bateman og Laura Linney, for siste gang (!), streve seg videre gjennom det kompliserte livet.

 

Se mer av månedens Netflix-høydepunkter her:

 

Disney+

Personlig holder vi oss for nesen, men relanseringen av The Kardashians er visstnok Disney+’ fremste trekkplaster i april. Du kan se mer om det bisarre livet, til den narsissistiske, overfladiske familien fra den 14. april.

https://youtu.be/CvEzCkdgnWk

 

Da har vi adskillig mer tro på serien om det utrolige livet til den ambisiøse gründer-milliardæren Elizabeth Holmes (Amanda Seyfried), og hennes reise fra suksess til bedrageri og den totale kollaps.

Serien skildrer den virkelige historie om en beryktet kvinne som mange kanskje kjenner eller har hørt om, men som trolig nok ikke vet alle detaljene om. Holmes gikk fra å være en respektabel pioner innen helseteknologiindustrien, til en kvinne som, noen år senere, ble totalt frosset ut fra industrien og samfunnet.

The Dropout kan strømmes fra 20. april.

 

På jakt etter litt «lettere» underholdning? Den romantiske komediefilmen Sex Appeal, med Mika Abdalla og Jake Short i hovedrollene kan du se allerede fra den 8. april.

Avery Hansen-White gjør ikke ting hun ikke briljerer i. Så når hennes langdistansekjæreste begynner å hinte om å ta forholdet til neste nivå, bestemmer hun seg for å bli mester over sin egen seksualitet ved å benytte sin eldste venn, Larson, som prøvekanin.

 

Fans av animasjonsmoro, kan få et gledelig gjensyn med det mildt sagt manisk engasjerte ur-ekornet Scrat (fra Istid-serien), i Istid: Scrat på eventyr. Slippes den 13. april.

 

HBO Max

Max sparker måneden i gang med den nye, ungarske, Kald krig-thrillerserien The Informant.

Ungarn, 1985, bak jernteppet. Geri har akkurat har begynt på universitetet og slutter seg til en gruppe radikale, ledet av den karismatiske Száva. Men Geri har en hemmelighet. For å redde broren sin, har han blitt tvunget til å være en informant for den totalitære staten. Mens Geri kjemper med dilemmaet om hvilken side han burde han være på, innser gruppens stadig mer radikale leder at det er en informant blant dem. Slippes 1. april.

 

Fra skaperne av smått legendariske The Wire, kan du på HBO Max i april se den nye krimserien We Own This City.

Serien er basert på boken til Baltimore Sun-reporter Justin Fenton, og forteller om fremveksten og forfallet til Baltimore Police Departments Gun Trace Task Force, samt om korrupsjonen og den moralske kollapsen som rammet en amerikansk by der lovgivning om narkotikaforbud og massearrest ble kjempet frem på bekostning av faktisk politiarbeid. Premiere den 26. april.

 

Sesong 2 av det tysk-danske dramaet Sløborn slippes den 5. april.

En pandemi rammer øya Sløborn, og de overlevende må ta konsekvensene. I sesong 2 har øya blitt evakuert og den dødelige dueinfluensaen har krevd livene til mange av innbyggerne. En liten gruppe mennesker nekter å bli evakuert og gjemmer seg på øya, i frykt for å bli utsatt for større smittefare på fastlandet.

 

8. april kan du se krimdramaet Tokyo Vice, som er inspirert av den amerikanske journalisten Jake Adelsteins førstehåndsberetninger om The Tokyo Metropolitan Police. Krimdramaserien, som er filmet i Tokyo, følger Adelsteins (Ansel Elgort) vei inn i Tokyos neon-blinkende underverden på slutten av 90-tallet, hvor ingenting er hva det gir seg ut for å være. Ken Watanabe og Ansel Elgort har hovedrollene.

 

Sesong 4 av biker-/krim-serien Mayans M.C. slippes mot slutten av måneden (25/7), men den serien vi venter mest på i april, er gjensynet med den stupfulle, ko-ko-flyvertinnen Cassie Bowden (Kaley Cuoco) i Flight Attendant, sesong 2.

Bowden (Cuoco) er i midten av trettiårene, har hverken barn eller fast følge – og simpelthen elsker sitt frie liv der hun kan fly verden rundt, oppleve storbyer som Roma, Kuala Lumpur, Bangkok, Mexico City og Seoul. Nesten like mye som en god vodka-drink elsker hun en heftig natt med det motsatte kjønn; noe Cassie da også forsyner seg rikelig av. Etter en noget «uheldig» drapssak i sesong 1 ble livet hennes plutselig langt mer komplisert.

Les også Buckle up! En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.

I andresesongen treffer vi igjen på Cassie, denne gangen i et litt uvant setting – et møte for anonyme alkoholikere. Det blir klart at hun nå streber etter å gjøre færre dårlige valg i livet sitt; så kan vi jo selv gjette hvordan det går…

Hun har flyttet til Los Angeles, fått seg en ny kjæreste og har fortsatt tett dialog med CIA; såpass tett at hun nå jobber litt undercover for etterretningsorganisasjonen. Sesong 2 slippes den 22. april.

https://youtu.be/VFeFlBdItUA

 

Prime Video

Allerede den 1. april kan du strømme thrilleren Wolf Like Me, med Isla Fisher og Josh Gad i hovedrollene.

De lider etter tapet av sin kone og mor og sliter med å knytte bånd med hverandre. En morgen blir Gary og Emmas bil truffet av en jeep som kjører på rødt lys…

 

Jeff Bezos & Co serverer oss så en Chris Pine-dobbel i april.

I The Contractor (4/1) spiller han den pensjonerte sersjanten James Harper som havner på dypt vann i et forsøk på å redde familien.

Harper, som ufrivillig blir utskrevet fra hæren og avskåret fra pensjonen, står i gjeld, uten valgmuligheter og er desperat etter å forsørge familien sin. Dermed inngår han en kontrakt med en privat militærstyrke. Når det aller første oppdraget går galt, befinner elitesoldaten seg jaget og på flukt, fanget i en farlig konspirasjon og kjemper for å holde seg i live lenge nok til å komme seg hjem og avdekke de sanne motivene til de som forrådte ham.

 

I thrilleren All The Old Knives, regissert av danske Januz Metz, spiller Pine mot Thandiwe Newton og Laurence Fishburn. De får i oppdrag å finne ut av hvem som er muldvarp i CIA, og har lekket informasjon som har kostet mange mennesker livet. Premiere 8. april.

 

Mer spenning får du i den nye serien Outer Range med Josh Brolin i hovedrollen.

Outer Range sentrerer seg om Royal Abbott (Brolin), en rancher som kjemper for landet og familien sin, som oppdager et uutgrunnelig mysterium i utkanten av Wyomings villmark. En spennende vestlig familiesaga med hint av humor og overnaturlig mystikk. Premiere den 15. april.

 

Apple TV+

«Eplefansen» kan hygge seg med et skikkelig spiondrama, med den nye serien Slow Horses, der legenden Gary Oldman har hovedrollen.

Serien er inspirert av Mick Herrons første roman i «Slow Horses»-serien. Dette mørke og morsomme spionasjedramaet følger et team av britiske etterretningsagenter som tjenestegjør i en «dumping ground department» i MI5. Ledet av deres briljante, men hissige leder, den beryktede Jackson Lamb, navigerer dem gjennom spionasjeverdenens utfordringer for å forsvare England fra skumle fiender. I tillegg til Oldman har Kristin Scott Thomas en ledende rolle.

Premieren allerede den 1. april.

 

Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) gjør en ny rolle i krimserien Shining Girls.

Vi følger Kirby Mazrachi (Moss) som er en Chicago-avisarkivar med journalistiske ambisjoner, som setter karrieren på vent etter et traumatisk overfall. Mange år etter at det brutale angrepet forlot henne i en stadig mer ustabil tilstand, får hun vite at et nylig drap er knyttet til overgrepet hennes. Hun slår seg så sammen med veteranreporteren Dan Velazquez (Wagner Moura) for å forstå hennes diffuse nåtid og konfrontere fortiden.

Slippes den 29. april.

 

Paramount+

Den nyeste strømmetjenesten sitter plutselig i et lite vakuum etter at den storslagne westerneposet 1883 har avsluttet sin første (og siste?) sesong.

Les også Kommer det en sesong 2 av 1883? Etter gårsdagens emosjonelt sjokkerende sesongfinale av westerneposet "1883", stiller alle seg spørsmålet: Kommer det en sesong 2?

Paramount lokker denne måneden sine abonnenter med en ny serie (regissert an danske Susanne Bier) om de ikoniske presidentfruene, Michelle Obama (Viola Davis), Eleanor Roosevelt (Gillian Andersson) og Betty Ford (Michelle Pfeiffer). The First Lady får premiere den 18. april.

https://youtu.be/j36nGWGC5FI

 

I anledning av 50 (!)-års jubileet til The Godfather, kommer den nye serien The Offer, som tar for seg innspillingen av de ikoniske filmene.

Miles Teller, Matthew Goode, Juno Temple og Giovanni Ribise har hovedrollene i dramaserien, som får premiere den 29. april.

 

25. april kan du se Chiwetel Ejiofor, Naomi Harris i sci-fi-serien The Mann Who Fell To Earth, mens sesong 2 av den lettbente komiserien iCarly kan strømmes fra den 9. april. Miranda Cosgrove har fortsatt hovedrollen.

 

Viaplay

Vår hjemlige strømmetjeneste byr blant annet på vår egen Pia Tjelta, i den nye dramaserien Made in Oslo.

Hvordan er det å være ufrivillig barnløs i en tid der vi forventer å kunne få alt vi ønsker oss? Den nye Viaplay Original «Made in Oslo» er et karakterdrevet drama om Elin (Pia Tjelta) som driver en fertilitetsklinikk sammen med sin eksmann. På klinikken er hun rolig og profesjonell i behandlingen av pasientene som ønsker det samme som hun selv: Å få barn. Privat kjemper hun en desperat og tilsynelatende maktesløs kamp mot sin egen biologiske klokke. Dansk-svenske Jakob Cedergren spiller rollen som Elins mann.

Made in Oslo 1
Pia Tjelta, «Made in Oslo» (Foto: Viaplay)

 

Enda mer etterlengtet er nok gjensynet med Wisting.

Den norske etterforskeren William Wisting (Sven Nordin) er tilbake i nok en heftig og dramatisk sesong. Larvik er i sjokk etter at noen har plassert et hode på en påle midt i sentrum, og William Wisting står overfor en av sine vanskeligste og mest dramatiske saker. FBI-agent Maggie Griffin (Carrie-Anne Moss, The Matrix) vender tilbake for å hjelpe Wisting og teamet hans, som må konfrontere hensynsløse kriminelle som utnytter de mest sårbare blant oss. Wisting, sesong 3 er basert på boken «Nattmannen» av Jørn Lier Horst, og får premiere den 10. april.

 

Islandsk drama får du i Søsterskap. Sesong 1 har premiere den 3. april

Søsterskap følger etterforsker Vera (Halldóra Geirharðsdóttir) som ønsker å finne ut hva som egentlig skjedde med en ung jente som forsvant på Island for 25 år siden. Etterforskningen peker på en liten gruppe veloppdragne kvinner – presten Elisabet, kokken Anna Sigga og sykepleieren Karlotta. De har lenge levd livene sine i skyggen av fortiden og den forferdelige forbrytelsen de begikk som tenåringer. Etter hvert som Vera og Einar nærmer seg sannheten øker de tre kvinnenes frykt for hva som skal komme opp til overflaten…

 

PS! Fra den 8. april kan du strømme Daniel Craigs svanesang som agent 007, i den 25. James Bond-filmen No Time to Die. Anbefales!

Les også Ut med et smell! Etter fem filmer takker Daniel Craig av som agent 007 – og for en spektakulær exit han leverer.

Komplett liste over alle nye titler hos de største strømmetjeneste ser du nedenfor. God strømmefornøyelse – og, ha en riktig GOD PÅSKE 😊

Better Nate Than Ever
[imdb style="white"]tt14696284[/imdb]
01.04.2022
Kissing Jessica Stein
[imdb style="white"]tt0264761[/imdb]
01.04.2022
The Reason I Jump
[imdb style="white"]tt9098928[/imdb]
01.04.2022
Worst Weather Ever
[imdb style="white"]tt3465616[/imdb]
01.04.2022
Trivia Quest S01
[imdb style="white"]tt18393972[/imdb]
01.04.2022
Get Organized with The Home Edit S02
[imdb style="white"]tt12923714[/imdb]
01.04.2022
Battle: Freestyle
[imdb style="white"]tt13350858[/imdb]
01.04.2022
Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood
[imdb style="white"]tt7978758[/imdb]
01.04.2022
The Bubble
[imdb style="white"]tt13610562[/imdb]
01.04.2022
Forever Out of My League
[imdb style="white"]tt14362698[/imdb]
01.04.2022
Celeb Five: Behind the Curtain
[imdb style="white"]tt18570468[/imdb]
01.04.2022
The Last Bus S01
[imdb style="white"]tt12885670[/imdb]
01.04.2022
One True Singer
[imdb style="white"]tt18885618[/imdb]
01.04.2022
The Informant S01
[imdb style="white"]tt19177348[/imdb]
01.04.2022
The Thaw S01
[imdb style="white"]tt11558684[/imdb]
01.04.2022
Wellington Paranormal S04
[imdb style="white"]tt6109562[/imdb]
01.04.2022
The Outlaws S01
[imdb style="white"]tt11646832[/imdb]
01.04.2022
Wolf Like Me S01
[imdb style="white"]tt14452228[/imdb]
01.04.2022
Hitman’s Wife’s Bodyguard
[imdb style="white"]tt8385148[/imdb]
01.04.2022
Blackbird
[imdb style="white"]tt8717446[/imdb]
01.04.2022
Misbehaviour
[imdb style="white"]tt9148706[/imdb]
01.04.2022
Slow Horses S01
[imdb style="white"]tt5875444[/imdb]
01.04.2022
Unforgettable S01
[imdb style="white"]tt1842530[/imdb]
01.04.2022
Unforgettable S02
[imdb style="white"]tt1842530[/imdb]
01.04.2022
Unforgettable S03
[imdb style="white"]tt1842530[/imdb]
01.04.2022
Unforgettable S04
[imdb style="white"]tt1842530[/imdb]
01.04.2022
Howards End S01
[imdb style="white"]tt2577192[/imdb]
01.04.2022
Vida S03
[imdb style="white"]tt7725422[/imdb]
01.04.2022
Dr. No
[imdb style="white"]tt0055928[/imdb]
01.04.2022
From Russia with love
[imdb style="white"]tt0057076[/imdb]
01.04.2022
Goldfinger
[imdb style="white"]tt0058150[/imdb]
01.04.2022
Thunderball
[imdb style="white"]tt0059800[/imdb]
01.04.2022
You Only Live Twice
[imdb style="white"]tt0062512[/imdb]
01.04.2022
On Her Majesty’s Secret Service
[imdb style="white"]tt0064757[/imdb]
01.04.2022
Diamonds Are Forever
[imdb style="white"]tt0066995[/imdb]
01.04.2022
The Man with the Golden Gun
[imdb style="white"]tt0071807[/imdb]
01.04.2022
The Spy Who Loved Me
[imdb style="white"]tt0076752[/imdb]
01.04.2022
Moonraker
[imdb style="white"]tt0079574[/imdb]
01.04.2022
For Your Eyes Only
[imdb style="white"]tt0082398[/imdb]
01.04.2022
Never Say Never Again
[imdb style="white"]tt0086006[/imdb]
01.04.2022
Octopussy
[imdb style="white"]tt0086034[/imdb]
01.04.2022
A View to a Kill
[imdb style="white"]tt0090264[/imdb]
01.04.2022
The Living Daylights
[imdb style="white"]tt0093428[/imdb]
01.04.2022
Licence to Kill
[imdb style="white"]tt0097742[/imdb]
01.04.2022
GoldenEye
[imdb style="white"]tt0113189[/imdb]
01.04.2022
Tomorrow Never Dies
[imdb style="white"]tt0120347[/imdb]
01.04.2022
The World Is Not Enough
[imdb style="white"]tt0143145[/imdb]
01.04.2022
Die Another Day
[imdb style="white"]tt0246460[/imdb]
01.04.2022
Casino Royale
[imdb style="white"]tt0381061[/imdb]
01.04.2022
Quantum of Solace
[imdb style="white"]tt0830515[/imdb]
01.04.2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top