Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Borgen gjenoppstår på Netflix

Nå er premieredatoen klar for Netflix-versjonen av den danske suksesserien Borgen.

Skrevet av / 15.03.22 - 10:17
Borgen gjenoppstår på Netflix

Det har snart gått hele to år (!) siden Netflix annonserte at strømmegiganten ville puste nytt liv i den danske suksesserien Borgen; som tar for seg den politiske kampen rundt maktens tinde i Danmark: Christianborg.

Borgen – Riket, makten og æren blir en frittstående fortsettelse av de tidligere sesongene av Borgen.

Den nye versjonen av det politiske dramaet slippes på Netflix i Norden den 14. april (globalt: 2. juni).

Borgen sesong 1 9
Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), «Borgen, sesong 1» (Foto: Netflix)

I oppfølgerserien følger vi Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), hennes personale og mediene som har ansvaret for å dekke henne – denne runden figurerer Nyborg som utenriksminister.

Serien handler om noen av de store politiske utfordringene i vår tid: Relevansen til Danmark i den moderne verden, stormaktenes kamp om kontroll over Arktis – og ikke minst klimakrisen. Hovedhistorien fokuserer på kampen om makt og hva makt gjør med folk; både profesjonelt og personlig.

Les også På jakt etter en mening Første danske originalserie fra HBO Max sender Julie, etter en sjelsettende opplevelse, ut på søken etter en mening med det meningsløse livet.

Birgitte Nyborg er nyutnevnt utenriksministeren når et oljeselskap plutselig finner olje på Grønland (dette hadde jo demagogen Trump allerede forutsett for noen år sidden 😉 ). En hendelse som markerer starten på en internasjonal maktkamp i Arktis, og der den ellers erfarne politikeren Nyborg, gang på gang må akseptere at til tross for Danmarks forhold til Grønland, er det de som er den minste spilleren blant de internasjonale stormaktene.

Den nye serien vil også følge Katrine Fønsmarks (Birgitte Hjort Sørensen) reise. Etter å ha vært Birgittes kommunikasjonssjef, er hun i den nye sesongen tilbake som journalist og har landet en jobb som nyhetsredaktør for en riksdekkende TV-kanal.

Borgen sesong 1 3 Borgen sesong 1 10 Borgen sesong 1 4 Borgen sesong 1 5 Borgen sesong 1 6 Borgen sesong 1 7 Borgen sesong 1 8 Borgen sesong 1 11 Borgen sesong 1 2
<
>
Borgen, sesong 1 (Foto: Netflix)

Rollebesetningen består av Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Mikkel Boe Følsgaard, Nivi Pedersen, Svend Hardenberg, Lucas Lynggaard Tønnesen, Özlem Saglanmak, Simon Bennebjerg, Johanne Louise Schmidt, Magnus Millang og Darren Pettie.

Fra den opprinnelige rollebesetningen kommer også Søren Malling, Signe Egholm Olsen, Mikael Birkkjær, Lisbeth Wulff, Lars Mikkelsen, Laura Allen Müller Smith, Jens Albinus, Lars Knutzon, Peter Mygind, Morten Kirkskov og Angunnguaq Larsen.

Borgen – Riket, makten og æren er produsert av SAM Productions, med Adam Price som serieskaper, (Kastanjemannen, Ragnarok) for DR i samarbeid med Netflix. Regien står Per Fly for. Utøvende produsent er Meta Louise Foldager Sørensen (AntichristMelancholia).

Les også Pass deg for Kastanjemannen! Danskene viser nok en gang hvorfor de er ledene innenfor krimgenren i Norden.

Borgen er en unik dansk historie om politisk og personlig drama som utspiller seg mellom menneskene som har ansvaret for å styre landet vårt. Vi er veldig glade for å kunne bringe Borgen og dens karakterer tilbake til live sammen med Netflix. Vi ser frem til å igjen besøke universet og karakterene for å fortelle en samtidig og svært aktuell historie om et hett politisk tema med internasjonale implikasjoner.

– Christian Rank, dramasjef i DR

 

Lina Brouneus, direktør for samproduksjoner & lisensiering i Netflix, utdyper:

For ti år siden var Borgen med å redefinere det internasjonale TV-landskapet ved å vise at gode historier kan komme fra hvor som helst og bli elsket overalt. Vi er utrolig stolte av å gå sammen med DR og hele det kreative teamet for å bringe dette internasjonale fenomenet tilbake og gi Borgen-fans muligheten til å gripes nok en gang.

Borgen sesong 1 12
Borgen, sesong 1 (Foto: Netflix)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top