Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Oscar-skandalen – Will Smith trekker seg fra Akademiet

Etter å ha fått tenkt seg om i en knapp uke, tar nå Will Smith grep.

Skrevet av / 02.04.22 - 10:02
Oscar-skandalen – Will Smith trekker seg fra Akademiet

Oscar-skandalen ruller videre! I natt tok saken nok en uventet vending – der Will Smith forsøker å ta føringen.

Nesten én uke etter den 94. Oscar-utdelingen, er det fortsatt ingen som snakker om at CODA vant prisen for årets beste film, eller at Jane Campion stakk av med sin andre Oscar-statuett (for regien av The Power of the Dog).

Les også Blant Netflix’ beste filmer! En glimrende, sammenbitt Cumberbatch, i skånselløst menneskelig Campion-drama.

Både Norge og Danmark gikk dessverre tomhendt hjem fra LA, men heller ikke det skriver pressen om.

Det absolutt alle (fra hele filmbransjen til “folk flest”) snakker om, og ser på videosnutter av, er at megastjernen Will Smith, som følge av en flau vits om fru Smiths noget “reduserte” hårmanke, strener opp på Oscar-scenen og klapper til komikeren Chris Rock – så det SMELLER!

 

Smiths kone (Jada Pinkett Smith), som er rammet av en sykdom (alopecia) som resulterer i at håret faller av, så ikke videre fornøyd ut etter at Chris Rock uttalte at han gledet seg til å se henne i “G.I. Jane 2” (Demi Moore var glattbarbert soldat i G.I. Jane).

Det noen, til å begynne med, trodde var en iscenesatt spøk, endte i tidenes Oscar-skandale.

Les også Oscar-festen som uteble Det ble ingen norsk eller dansk Oscar-festaften, men en slagferdig Will Smith reddet underholdningsverdien!

Dog, ingen var lenger i tvil om at Smith var regelrett forbannet, etter at disse famøse ordene falt rett etter slaget:

Keep my wife’s name out of your fucking mouth!

– Will Smith

Minutter senere går igjen Will Smith opp på scenen, denne gangen for å motta sin Oscar for beste mannlige hovedrolle (King Richard), hvor han så holder en særs tårevåt takketale, og fremfører en slags unnskyldning for sitt lille sinneutbrudd, og håp om at han vil bli invitert tilbake.

https://youtu.be/qaN0whso7bc

 

Takketalen inneholdt dog ingen ingen unnskyldning til Chris Rock – og noen timer senere festet Smith med familien som om ingenting var hendt, på etterfesten til Vanity Fair.

Will Smith Instagram
Will Smith og Jada Pinkett Smith, på Oscar-festen til Vanity Fair (Foto: Instagram)

 

Samme kveld gikk sønnen, Jaden Smith, ut med en åpenbar støtte til sin fars ukontrollerte sinneutbrudd. I en kommentar på Twitter skrev han:

Jaden Smith Oscar 2022
Jaden Smith forsvarer sin far (Foto: Twitter)

 

Chris Rock har i etterkant av “hendelsen” uttalt at han ikke vil anmelde, mens Oscar-akademiet i en pressemelding uttalt at de tar avstand fra vold – deretter varslet de en grundig granskning av hendelsen.

Mandag kveld strammet Akademiet skruen til:

Akademiet fordømmer handlingene til Smith under gårsdagens show. Vi har offisielt startet en formell granskning av hendelsen og vil vurdere videre handlinger og konsekvenser i henhold til våre retningslinjer og lovene i California.

Will Smith Oscar 2022 award
Will Smith takker for Oscar for beste mannlige hovedrolle (Foto: Oscar/ABC)

Etter noen netters bonanger fikk da også Smith tenkt seg nøye om, og kom med en uforbeholdne unnskyldningen til Chris Rock.

Smith benyttet seg av sin Instagram-konto for å legge seg fullstendig paddeflat, og på det dypeste beklage sin oppførsel.

Screenshot 20220329 092602 Screenshot 20220329 092610
<
>
Will Smith beklager (Foto: Instagram)

Flere i styret til Akademiet (bl.a. Whoopi Goldberg) har uttalt de ikke vil frata Smith Oscar-prisen for King Richard, men mye tyder på at de ønsker å kaste Will Smith ut av det gode selskap.

 

Nå forsøker, en (tilsynelatende) sønderknust, Smith å komme i forkant av Akademiets ventede straff – i natt trakk han seg som medlem av Oscar-Akademiet!

I den forbindelse kom filmstjernen med følgende uttalelse:

I have directly responded to the Academy’s disciplinary hearing notice, and I will fully accept any and all consequences for my conduct. My actions at the 94th Academy Awards presentation were shocking, painful, and inexcusable. The list of those I have hurt is long and includes Chris, his family, many of my dear friends and loved ones, all those in attendance, and global audiences at home. I betrayed the trust of the Academy. I deprived other nominees and winners of their opportunity to celebrate and be celebrated for their extraordinary work. I am heartbroken. I want to put the focus back on those who deserve attention for their achievements and allow the Academy to get back to the incredible work it does to support creativity and artistry in film. So, I am resigning from membership in the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, and will accept any further consequences the Board deems appropriate.

Change takes time and I am committed to doing the work to ensure that I never again allow violence to overtake reason.

Will Smith Oscar 2022 speach
Will Smith, Oscar 2022 (Foto: Oscar/ABC)

Talsmann for Akademiet (David Rubin) responderte følgende på Smiths uventede trekk i natt:

We have received and accepted Mr. Will Smith’s immediate resignation from the Academy of Motion Picture Arts and Sciences. We will continue to move forward with our disciplinary proceedings against Mr. Smith for violations of the Academy’s Standards of Conduct, in advance of our next scheduled board meeting on April 18.

Ironisk nok selger nå Chris Rock billetter som aldri før til sin pågående stand up-turné.

Les også Høy harry- og nostalgifaktor! Småmorsomt, og litt kleint, gjensyn med rappkjeftede purk i en litt forslitt genre.

Smith har i alle år blitt sett på som filmbyens golden wonderboy, med (bortsett fra de gjentagende swingers-påstandene) en lytefri vandel, og en sikker og solid mann med sunne familieverdier, og en garantist for blockbuster-suksesser for filmstudioene.

Det som skulle bli filmstjernens store kveld, der han ble “kronet” med Oscar for beste mannlige birolle, vil nå for alltid bli skjemmet av “slagene-i-Dolby-Theatre.

Som Denzel Washington så klokt hvisket til ham i løpet av Oscar-aftenen:

Denzel said to me a few minutes ago, “At your highest moment, be careful, that’s when the devil comes for you.”

Oscar 2022 1
Will Smith (tror han) står opp for sin kone (Foto: Oscar/ABC)
Les også Alle nye strømmetitler, april Disse seriene/filmene kan du strømme i april - og nå kommer The Flight Attendant, sesong 2!

Bad Boys for Life

Will Smith i kjent stil

Småmorsomt, og litt kleint, gjensyn med rappkjeftede purk i en litt forslitt genre.

Les videre

Gemini Man

Uforløst actionporno

Ang Lee gir oss en dobbeldose Will Smith, men har helt glemt aspektet med en engasjerende historie i alle spesialeffektene.

Les videre

Aladdin 3D

Aladdin svinger fortsatt

Aladdin i live action er (nesten) like morsom som den tegnede versjonen.

Les videre

Superhelter på syre!

Suicide Squad

Ondt skal ondt fordrive heter det, men under «fordrivelsen» av det onde skulle vi så gjerne også fått servert en historie.

Les videre

Focus

Blu-ray anmeldelse

I en film der, tilsynelatende, alle-lurer-alle, er det mer kulissene rundt enn selve plottet som ofte står i fokus.

Les videre

Men in Black 3 3D

Blu-ray-anmeldelse

Hele 10 år har gått siden agent K (Tommy Lee Jones) og hans partner agent J (Will Smith) sist banket gørret ut av aliens i forkledning på Jorden. Andrefilmen var så visst intet karrieremessig høydepunkt, med tredjefilmen tar man en uventet vri på historien.

Les videre

Hancock

Anmeldelse

Nok en forutsigbar film om superhelter tenker du kanskje? Men Hancock er så langt fra noen ordinær superhelt. Her møter vi en herlig forfyllet og ufin Will Smith som den noget uortodokse superhelten John Hancock. Howdy’!

Les videre

I Am Legend

DVD-anmeldelse

Will ”Fresh Prince” Smith har gått fra å være en middelmådig såpeseriekomiker til noe tilnærmet karakterskuespiller, som vi bl.a. fikk se i Ali og fjorårets Jakten på lykke. Sci-fi romanen I Am Legend til Richard Matheson har hatt en lang og broget vei til lerretet, bl.a. var Arnold Schwarzenegger på et tidspunkt tiltenkt hovedrollen, og en rekke regissører, deriblant Ridley Scott, har vært linket til prosjektet.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Scroll to Top