TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Oscar 2021: Her er vinnerne!

Dansk festaften i Hollywood i natt!

forfatter
Publisert 26.04.21 - 10:30

I natt gikk et koronavennlig Oscar-show av stabelen – det 93. i rekken. Sett fra Skandinavia var det mye å glede seg over.

Den danske filmen Et glass til (Druk) stakk av med en av de gjeveste prisene: Oscar for «Årets beste fremmedspråklige film»!

https://youtu.be/WuClROtJCaw

Den danske filmen er et virkelig skandinavisk prosjekt.

Regissert av danske Thomas Vinterberg, med et manus basert på teorien til den norske psykiateren Finn Skårderud, og med danske Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og svensk-norske Maria Bonnevie i hovedrollene. Norske Sturla Brandth Grøvlen er filmens fotograf mens klippingen står norske Anne Østerud for.

Les også Alkoholens gleder og forbannelse Thomas Vinterberg gir et høyst fascinerende innblikk i oss skandinavers kompliserte forhold til alkohol.

Thomas Vinterberg står, i tillegg til regi, bak manuskriptet. Den kritikerroste, og anerkjente, regissøren (som tidligere samarbeidet tett med Lars von Trier) er mest kjent for filmene Festen (1998), It’s All About Love (2003), Submarino (2010), Jakten (2012), også med Mikkelsen i hovedrollen, og Far From the Madding Crowd (2015).

Druk har tidligere vunnet flere store filmpriser, deriblant BAFTA, BFI og European Film Awards. Vinterberg holdt i natt en rørende takketale, der han hyllet sin avdøde datter:

https://youtu.be/bmub77aXlwk

 

Ikke nok med det, Danmark stakk av med nok en Oscar-pris!

Mikkel E.G. Nielsen vant pris for beste klipp, for Amazon Prime-filmen Sound of Metal.

Sound of Metal (Foto: Amazon Prime Video)

Forhåndsfavoritten Nomadland var nominert til hele seks Oscar-priser.

Når kvelden var over kunne den telle opp tre priser, for best kvinnelige hovedrolle (Frances McDormand), Beste regi (Chloé Zhao) – og, den gjeveste prisen av dem alle: Årets beste film.

PS! Nomadland får sin premiere på Disney+ den 30. april.

https://youtu.be/6sxCFZ8_d84

 

Det «alle» snakker om på sosiale medier i dag, er takketalen til (tidligere hjemløse) Tyler Perry, etter at han ble tildelt Jean Hersholt Humanitarian Award:

https://youtu.be/rpmWmak8pss

 

Her er årets Oscar-vinnere:

Beste skuespiller
Anthony Hopkins, The Father

Beste skuespiller, birolle
Daniel Kaluuya, Judas and the Black Messiah

Beste skuespillerinne
Frances McDormand, Nomadland

Beste skuespillerinne, birolle
Yuh-Jung Youn, Minari

Beste animasjonsfilm
Soul

https://youtu.be/xOsLIiBStEs

Beste fotograf
Erik Messerschmidt, Mank

Beste kostyme
Ann Roth, Ma Rainey’s Black Bottom

Beste regi
Chloé Zhao, Nomadland

Beste dokumentar
My Octopus Teacher

Beste dokumentar, kort
Colette

Beste klipp
Mikkel E.G. Nielsen, Sound of Metal

Beste fremmedspråklige film
Druk

Beste sminke
Sergio Lopez-Rivera, Ma Rainey’s Black Bottom

Beste original musikkspor
Trent Reznor, Soul

Beste original sang
Fight for You (H.E.R.), Judas and the Black Messiah

Årets beste film
Nomadland

Produksjonsdesign
Mank

Beste animerte kortfilm
If Anything Happens I Love You

Beste kortfilm
Two Distant Strangers

Beste lyd
Nicolas Becker, Sound of Metal

Beste spesialeffekter
Andrew Jackson, Tenet

https://youtu.be/L3pk_TBkihU

Beste adapterte manus
Christopher Hampton, The Father

Beste originale manus
Emerald Fennell, Promising Young Woman

Jean Hersholt Humanitarian Award
Tyler Perry

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men Varulven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde