Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Vinyl er fremtiden for Metallica

Vinylrenessanse: Metallica har investert i egen platefabrikk for å sikre at fansen aldri går tom for LP-er.

Skrevet av / 17.03.23 - 12:38
Vinyl er fremtiden for Metallica

Vinyl lever i beste velgående. Det skrev vi om nylig da en rapport fra platebransjen viste at salget av LP-plater har passert salget av CD-er med stor margin.

Og når giganter som Metallica gir ut album, er en økende andel av salget på vinyl. Nå tar det dansk-amerikanske metal-bandet grep og investerer et ukjent millionbeløp for å sikre at fansen kan få tilfredsstilt sin analoge appetitt.

Metallica har nettopp kjøpt aksjemajoriteten i platefabrikken Furnace. Det skriver musikkmediet Music Business Worldwide. Dermed skal bandet være sikret at deres utgivelser kommer først i køen.

Bandet har samarbeidet med Furnace Record Pressing siden 2014, og fabrikken har presset mer enn fem millioner vinylplater av Metallicas album.

“Oppkjøpet vil gjøre det mulig for Metallica å møte den enorme etterspørselen for Metallica-plater”, sier konsernsjef Eric Astor i Furnace.

Bildekreditt: Tim Saccenti for Metallica, Group 72 Sessions.

Les også Platespiller til Metallica-plater Blant Pro-Jects mange nyheter falt vi for The Metallica Turntable.
Les også Metallica og The Ecstasy of Gold Metallica åpner alltid konsertene sine med en berømt kjenningsmelodi. Men hvilken film er det stemningsfylte klippet hentet fra?
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top