TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Metallica og The Ecstasy of Gold

Metallica åpner alltid konsertene sine med en berømt kjenningsmelodi. Men hvilken film er det stemningsfylte klippet hentet fra?

forfatter
Publisert 21.08.15 - 15:10

Coverbandet har gått av scenen, stemningen er til å ta og føle på. Publikum sitrer av forventning. Når denne låten kommer på, fins det ikke tvil: Metallica-konserten er nær ved å begynne!

220px-Good_the_bad_and_the_ugly_poster

Kjenningsmelodien stammer fra Sergio Leones spaghettiwesternklassiker “The Good, the Bad and the Ugly”. Nærmere bestemt sluttscenen Ecstacy of Gold, hvor Tuco (spilt av Eli Wallach) løper gjennom en kirkegård, febrilsk letende etter graven hvor gullskatten til sørstatshæren ligger begravet. Steinansiktet Clint Eastwood, Lee Van Cleef og Wallach gjør alle en fremragende jobb i tittelrollene, med handlingen fanget i skikkelig bredt Cinemascope format. Men fremfor alt er det nok Ennio Morricones musikk som er med på å gjøre denne filmen til en klassiker.

Metallica har siden 1983 brukt Ecstasy of Gold som introvignett på sine konserter. Metallica-vokalist og frontmann James Hetfield har forklart i intervjuer at han ble fan av Clint Eastwood i ung alder, og at han selv identifiserer seg med alle de tre rollefigurene. Alle har potensiale til å ha noe godt, noe vondt og noe stygt ved seg, mener Hetfield.

I senere tid har Metallica også laget en egen coverlåt som de spiller ved noen anledninger. Sjekk den ut her!

youtu.be/LLpOlN9SyTs

 

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Nytt liv for nordiske serier! Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.
Følg Lyd & Bilde