Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Metallica og The Ecstasy of Gold

Metallica åpner alltid konsertene sine med en berømt kjenningsmelodi. Men hvilken film er det stemningsfylte klippet hentet fra?

Skrevet av / 21.08.15 - 15:10
Metallica og The Ecstasy of Gold

Coverbandet har gått av scenen, stemningen er til å ta og føle på. Publikum sitrer av forventning. Når denne låten kommer på, fins det ikke tvil: Metallica-konserten er nær ved å begynne!

220px-Good_the_bad_and_the_ugly_poster

Kjenningsmelodien stammer fra Sergio Leones spaghettiwesternklassiker «The Good, the Bad and the Ugly». Nærmere bestemt sluttscenen Ecstacy of Gold, hvor Tuco (spilt av Eli Wallach) løper gjennom en kirkegård, febrilsk letende etter graven hvor gullskatten til sørstatshæren ligger begravet. Steinansiktet Clint Eastwood, Lee Van Cleef og Wallach gjør alle en fremragende jobb i tittelrollene, med handlingen fanget i skikkelig bredt Cinemascope format. Men fremfor alt er det nok Ennio Morricones musikk som er med på å gjøre denne filmen til en klassiker.

Metallica har siden 1983 brukt Ecstasy of Gold som introvignett på sine konserter. Metallica-vokalist og frontmann James Hetfield har forklart i intervjuer at han ble fan av Clint Eastwood i ung alder, og at han selv identifiserer seg med alle de tre rollefigurene. Alle har potensiale til å ha noe godt, noe vondt og noe stygt ved seg, mener Hetfield.

I senere tid har Metallica også laget en egen coverlåt som de spiller ved noen anledninger. Sjekk den ut her!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Scroll to Top