Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Spotify lanserer en rekke nye finesser – Autoplay, Smart Shuffle og AI DJ

Ny versjon av mobil-appen med kraftig forbedret brukervennlighet- deriblant en egen DJ med AI-teknologi. Derimot er det intet nytt om Hi-Fi eller Spatial Audio.

Skrevet av / 09.03.23 - 10:17
Spotify lanserer en rekke nye finesser – Autoplay, Smart Shuffle og AI DJ

På sitt årlige lanseringsevent Stream On 2023 i går kveld kunngjorde Spotify en rekke nye finesser. Det dreier seg om oppdatert versjon av mobil-appen til Android og iOS, hvor det er tatt mange grep for å forbedre brukervennligheten.

– Dette blir den største forandringen Spotify har gjort siden vi lanserte en mobilversjon for ti år i siden, sa Spotify-sjef Daniel Ek under åpningen av Stream On eventet. (Foto: Spotify)

Hjem-skjermen blir ny

Spotify har redesignet hjem-skjermen i appen sin, hvor målet er å gjøre det enklere å finne ny musikk – eller videoinnhold. Den nye startskjermen har en vertikalt rullende feed som kan minne om en slags krysning av TikTok og Instagram, der du skroller gjennom bilder og videosnutter på leting etter nytt innhold.

Spotify har satset mye på podkaster, lydbøker og live musikkarrangementer i det siste, og vil tydeligvis forsøke å være mer enn bare en musikkapp. Podkaster får nå en autoplay-funksjon hvor neste podcast-episode begynner automatisk, i tillegg til en preview-funksjon der man kan høre utdrag fra hver episode. En annen ny finesse er Smart Shuffle som mikser inn relevante låter i dine eksisterende spillelister. Du kan også oppdage ny musikk ved hjelp av hashtagger.

Spotify introduserer også AI DJ – din egen personlige DJ – som genererer en automatisk spilleliste ved hjelp av AI-teknologi, basert på hva du tidligere har lyttet til og liker. AI DJ har vært i beta-testing blant amerikanske og kanadiske brukere en periode, men rulles nå ut globalt.

Derimot ble det ikke nevnt noe om Hi-Fi lyd med høyere oppløsning, eller såkalt romtilpasset lyd (Spatial Audio) under eventet. Det er tydelig at Spotify fokuserer mer på brukervennlighet enn de gjør på absolutt lydkvalitet.

Les også Neste generasjon smarthøyttalere fra Sonos Ryktene var sanne: De nye Sonos-høyttalerne slippes 28. mars, og vi har hørt dem.

De nye oppdateringene til Spotify-appen rulles ut fortløpende, men det er foreløpig uklart når, og hvorvidt alle de nye finessene (f.eks AI DJ) lanseres i Norden. Flere av de nye funksjonene er kun for Premium-kunder.

Se alle lanseringene fra Stream On 2023 her:

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Spotify lanserer en rekke nye finesser – Autoplay, Smart Shuffle og AI DJ”

 1. Huff det er ei skandale. Skal alt ligne på TikTok no? Få tilbake gode gamle Spotify – det kjæraste eg har…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top