annonse
annonse
annonse

Borg’en har landet

Soloprojekt fra en av Europas største høyttalerskapere - og med støtte fra den legendariske Ken Ishiwata.

Legg til som favoritt

High End-messen i München er stedet hvor alle de store og kjente hi-fi-produsentene møter opp for å vise flagget. Men i de lange gangene bak messens hovedstrøk finner man også mindre eller helt nye merker.

Karl-Heinz Fink er ikke et navn som mange hi-fi-kjøpere kjenner til. Men den tyske akustikkingeniøren og kollegaene hans har stått bak utviklingen av en lang rekke høyttalere som selges av kjente merker. I de fleste tilfeller skjer slikt incognito, men den prisvinnende Concept 500 fra Q Acoustics  er bare én av dem.

På High-End 2018 i München hadde Fink valgt å opptre under eget navn med en høyttaler kalt «Borg». Den meterhøye høyttaleren minner mest om en sarkofag. Og med en vekt på 52kg skal den nok stå godt fast på sine spikes.

Utrustningen er uvanlig: En toveis-høyttaler med 10″ hovedelement/mellomtone med en stor magnet, lerretoppheng og en spesialutviklet AMT-diskant fra Mundorf. «Det er ikke så lett å få slike enheter til å jobbe sammen, men vi er heller ikke helt vanlige,» sier Karl-Heinz Fink.

Men vi behøvde ikke å ta den stolte konstruktørens ord for det. Han hadde ved lanseringen alliert seg med et av de mest kjente og respektere ansikter i hi-fi-verdenen: Ken Ishiwata fra Marantz. De to har kjent hverandre i mange år og har ofte jobbet sammen.

«Karl-Heinz har en sjelden kunnskap om høyttalere og det er en glede å kunne kjenne ham. Han bør dere lytte til» sa Ken Ishiwata. 

Karl-Heinz Fink (tv.) hadde invitert sin mangeårige venn og samarbeidspartner Ken Ishiwata (th.) med til lanseringen.  Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Borg-høyttaren kan ikke akkurat kalles elegant, men den har en skulpturell, maskulin touch. Og lyden ved pressedemonstrasjonen var veldig lovende. De har faktisk lykkes i å få de problematiske enhetene til å spille sømløst sammen og låte både raffinert og kraftig.

Borg’en kommer til salg i juli til en pris på 24.000 euro paret.

Navnet «Borg» begynte som et kallenavn,  men så ble det etter hvert offisielt. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

FinkTeam

Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Legg igjen en kommentar

annonse

Les også

Sony NW-ZX507

IFA 2019: Sonys nye musikkspiller

Musikkspilleren NW-ZX507 lover oss luksuslyd i lommeformat.
Kraftig hybridforsterker

Kraftig hybridforsterker

Rør og transistor i skjønn forening.
Selg varer - eller bli solgt selv!

Selg varer – eller bli solgt selv!

Har tiden kommet for å selge Bang & Olufsen?
Audioquest Dragonfly Cobalt

Audioquest Dragonfly Cobalt

Plugg inn en bærbar DAC og forbered deg på noe du aldri har hørt fra mobilen.

Forbedret McIntosh

Forbedret McIntosh

McIntosh ruller ut en ny generasjon forforsterkere, og det betyr selvsagt at den fantastiske C2600 får en oppdatering. Den nye heter naturligvis C2700
Naim Uniti Star

Naim Uniti Star

For de mange som samler på CD-er, og liker å strømme musikk, finnes det ikke noe bedre enn Naim Uniti Star.

Aune S6 Pro

Aune S6 Pro

Aune S6 Pro er både DAC og hodetelefonforsterker, men best hvis du kan utnytte begge deler.

Como Audio Bluetooth Turntable

Como Audio Bluetooth Turntable

De har bare en platespiller, men den er til gjengjeld meget god - og trådløs.

annonse
Lukk meny