Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus 10 Pro offisielt lansert i Kina

Den kinesiske produsenten er klar med ny toppmodel flere måneder før de pleier

Skrevet av / 11.01.22 - 15:09
OnePlus 10 Pro offisielt lansert i Kina

I år har OnePlus bestemt seg for å gjøre ting annerledes. Allerede i dag har de lansert OnePlus 10 Pro på det kinesiske markedet. Vanglivis pleier nye OnePlus Pro-modeller å først se dagens lys i løpet av våren.

Vi er vant til at kinesiske mobilprodusenter lanserer produktene sine på det kinesiske markedet først, et par måneder før den globale lanseringen – f.eks. Xiaomi, som nettopp har presentert Xiaomi 12 Pro, som vi nok får se i løpet av våren i norske butikker. Men dette er nytt for OnePlus, som tidligere har markedsført seg hovedsakelig som en global aktør med sterkt fokus på markedene i India og Europa.

Men etter et par gode år, hvor OnePlus lanserte innovative og knallgode toppmobiler som OnePlus 7T Pro (2019) og OnePlus 8 Pro (kåret til Årets Beste high-end mobil i 2020), så var fjorårets OnePlus 9 Pro litt skuffende.

Fjorårets toppmodell var fortsatt en god mobil, men den var også ganske kjedelig – og ikke nær så overlegen i forhold til konkurrentene, som vi er vant til.

Så kanskje er det derfor at OnePlus i år har satset på en pangstart. Årsaken kan også være at OnePlus har slått sammen produksjonen med annen stor kinesisk mobilprodusent, nemlig Oppo. Derfor skal vi heller ikke klage, for det betyr at vi allerede nå vet nøyaktig hva vi kan glede oss til, når OnePlus 10 lanseres på det europeiske markedet.

OnePlus 10 Pro
Den nye OnePlus-toppmobilen har fått en kameramodul, som er mer kvadratisk og sitter lengre ned mot midten enn på tidligere OnePlus Pro-modeller. (Foto: OnePlus)

Kamera utviklet i samarbeid med Hasselblad

Allerede i fjor annonserte OnePlus et samarbeid med den ikoniske kameraprodusenten Hasselblad, som har ledene innen kamerateknologi de siste 80 årene. Hasselblad har i mange år blitt brukt av verdens beste forografer, og er f.eks. kameraet som fanget Armstrongs første skritt på månen.

I år byr sammarbeidet på flere kameranyheter, som til sammen skal gjøre OnePlus 10 Pro i stand til å konkurrere med og kanskje overgå high-end kameramobiler fra Apple, Samsung og Sony.

Her til kommer den nye filmmodusen (Movie Mode), som lar brukeren manuelt stille ISO, hvitbalanse og lukkertid, når man tar opptak. Samt Pro Mode, hvor brukeren kan ta bilder i 12-bit RAW-format.

Blant annen ny teknologi er en ny ultravidvinkellinse med et synsfelt på hele 150° verdt å nevne.

Ultravidvinkelkameraet blir på hele 50 MP, mens hovedkameraet får en oppløsning på 48 MP. Det tredje kameraet blir en telelinse på 8 MP, mens frontkameraet er 32 MP, som er dobbelt så mye som forgjengeren.

OnePlus 10 Pro
Den nye 150° ultravidvinkellinsen kommer også med en spesiell fisheye-modus, som gir samme effekt som et klassisk vidvinkel-objektiv. (Foto: OnePlus)

Det mest spennende ryktet stemte ikke!

Allerede for et par måneder siden kunne vi avduke de fleste av spesifikasjonene på den nye OnePlus 10 Pro.

Det var i hvert fall det vi trodde! Men det mest spennende ryktet viste seg å være feil.

Dermed må OnePlus 10 Pro “nøye seg” med 80W hurtigladning, som kan lade mobilens 5000 mAh store batteri fra 0 til 100% på 32 minutter. Vi hadde likevel håpet på 125W.

Til gjengjeld støtter den nye OnePlus 10 Pro som sin forgjenger 50W trådløs oppladning, og det følger med en 80W opplader i boksen, når man kjøper mobilen.

OnePlus 10 Pro får dessuten de følgende spesifikasjonene:

  • Skjerm: 6,7″ AMOLED QHD+ med 120 Hz oppdateringsfrekvens
  • Prosessor: Snapdragon 8 Gen1
  • Minne: 12 GB LPDDR5 RAM
  • Lagring: 128 GB / 256 GB UFS 3.1
  • Kamera: 48 MP + 50 MP + 8 MP tredobbelt hovedkamera / 32 MP frontkamera
  • Størrelse: 163 x 73,9 x 8,55 mm
  • Annet: 5G, Bluetooth 5.2
OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro kommer i to matte farger. Volcanic Black og (som på bildet) Emerald Forest, også kjent som fargen grønn. (Foto: OnePlus)

Nytt design, ingen ColorOS

OnePlus bryter til gjengjeld et løfte, som selskapet kom med tilbake i september 2021, da direktør Pete Lau fortalte at alle de nye OnePlus-modellene ville komme med ColorOS, det nye felles operativsystemet fra Oppo og OnePlus, fra 2022.

Det gjør OnePlus 10 Pro også i Kina, men på det europeiske markedet blir OnePlus 10 Pro lansert med den nyeste versjon 12 av OnePlus sitt eget brukergrensesnitt, OxygenOS. Uansett UI er begge versjonene av OnePlus 10 Pro basert på Android 12.

Det blir til gjengjeld ingen forskjell på det fysiske designet. Både den kinesiske og den europeiske versjonen av OnePlus 10 Pro kommer i to matte farger, Volcanic Black og Emerald Forest, og en kameramodul som er mer kvadratisk og sitter lengre ned mot midten enn på tidligere OnePlus Pro-modeller.

OnePlus kan kjøpes i de kinesiske butikkene fra i morgen. Prisen kjenner vi ikke til, likt som vi heller ikke vet nøyaktig når OnePlus planlegger å lansere toppmobilen på det europeiske markedet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “OnePlus 10 Pro offisielt lansert i Kina”

  1. Frode Aksnes

    Skal kjøpe en oneplus 10 pro. Khar lest mye. Når kommer den i butikk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top