Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

OnePlus og Oppo får felles operativsystem

Det nye integrerte systemet kommer i 2022 sammen med en ny OnePlus-flaggskipsmodell.

Skrevet av / 20.09.21 - 14:00
OnePlus og Oppo får felles operativsystem

I et intervju som har blitt sendt til Lyd og Bilde og ca 70 andre tech-medier fra hele verden har OnePlus-grunnlegger og -direktør Pete Lau løftet sløret for selskapets kommende planer for et samarbeid med mobilprodusenten Oppo.

Allerede i januar ble det kjent at de to selskapene skulle slå sammen utviklingsavdelingene sine. Det betyr at OnePlus og Oppo nå utvikler ny hardware-teknologi og produkter i fellesskap.

Og nå tar samarbeidet enda et steg videre. Oppos og OnePlus respektive Android-plattformer, Color OS og OxygenOS, blir nå slått sammen, og fra og med 2022 vil alle Oppo- og OnePlus-telefoner komme på markedet med det samme operativsystemet.

OnePlus-grunnlegger Pete Lau snakket om fremtiden for OxygenOS på et virtuelt møte med Lyd & Bilde og cirka 70 andre tech-journalister fra hele verden. (Foto: OnePlus)

Den første OnePlus-smarttelefonen med det integrerte operativsystemet blir etterfølgeren til OnePlus 9-serien, og med den neste store Android-oppdateringen senere på våren 2022, vil et stort antall eksisterende OnePlus-mobiler bli oppgradert med det nye systemet, forklarte Pete Lau på møtet med alle oss tech-journalister.

Oppgraderingen gjelder for alle smarttelefoner fra OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro og frem.

OnePlus 8. (Foto: OnePlus)

OnePlus og Oppo fortsetter likevel med å eksistere som to separate merkevarer, forklarte Pete Lau, da de to selskapene og smarttelefonene deres har forskjellig fokus på funksjoner, spesifikasjoner og målgrupper.

Både Oppo og OnePlus eies av kinesiske BKK Electronics, som du mest sannsynlig ikke har hørt om. Men selskapet er faktisk den nest største globale produsenten av smarttelefoner, kun overgått av Samsung.

BKK eier nemlig intet mindre enn fem smarttelefon-brands, nemlig Oppo, Vivo, Realme og IQOO, som vi ikke ser så mye til på våres breddegrader, samt OnePlus, som til gjengjeld har blitt et av de foretrukne mobilmerkene i Norden i løpet av de siste årene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top