TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomi 12 Pro har ultrarask lading med 120 watt

Xiaomi 12 Pro har markedets raskeste lading.

forfatter
Publisert 29.12.21 - 10:43

I begynnelsen av desember kom nyheten om at Xiaomi 12-serien skulle bli de første mobilene med 8. generasjon Snapdragon (888) prosessor. Som er deres raskeste hittil. Nå er mobilene lansert i Kina, hvor man kan kjøpe dem fra den 31. desember. Vi nordboere må vente et par måneder.

Snapdragon 8 Gen 1

Foto: Qualcomm

Ultrarask lading

Xiaomi 12 Pro har – ved siden av sin egen forgjenger 11T Pro – den raskeste ladehastigheten hittil på noen telefon i salg. Den kan nemlig lade med svimlende 120 watt – som er flere ganger raskere enn hva de fleste andre mobiler i dag har å by på. Med unntak av 11T Pro, altså. Det begynner å nærme seg de aller raskeste MacBook Pro-ene (140W), og en lading fra 1 til 100 prosent skal gå unna på bare 18 minutter!

Selve batteriet er også et godt sprang opp på evolusjonsstigen. Det har nemlig en kapasitet på 4600 mAh, og det fra en enkelt battericelle. Normalt er to for denne kapasiteten. Det kan høres uviktig ut, men med slike ladehastigheter som her, vil to battericeller bidra til mer varme, og kortere batterilevetid.

Xiaomi 12 Pro-L&B scaled
Foto: Xiaomi
Les også Xiaomi med lynrask lading Med Xiaomi 11T Pro har Xiaomi produsert en mobiltelefon som gir oss flaggskipfornemmelser til en rimelig pris. Og den lynraske ladingen er revolusjonerende.
Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 12: To modeller

I tillegg til Xiaomi 12 Pro kommer også en ikke-pro-utgave. Denne har tocellet batteri på 4500 mAh, og støtter ikke 120 watts lading, men har likevel hele 67 watt å by på. 39 minutter skal det ta å fullade batteriet på denne.

Begge telefonene har innebygd lagringsminne med en overføringshastighet på 6.500 Mbit/s. Blant de aller raskeste SSD-minnene, med andre ord.

Begge har også støtte for Dolby Atmos, og 120 Hz skjerm. Xiaomi 12 har en 6,28-tommers OLED-skjerm med 2400 x 1080 piksler (419 ppi). Pro-versjonen har en større 6,73-tommers skjerm med 3200 x 1440 piksler (521 ppi). Øyet oppfatter alt over 300 ppi (piksler pr. tomme) som fotorealistisk, så begge er godt innenfor dette.

Begge skjermene støtter både Dolby Vision og HDR10 Plus, i tillegg til standard HDR10.

Les også Xiaomi er igjen først med splitter ny prosessor Den kinesiske mobilprodusenten gjentar suksessen fra i fjor, hvor Xiaomi Mi 11 var den første smarttelefonen på markedet med Snapdragon 888

Kamera

Begge telefonene har kamera som bruker kunstig intelligens (AI) til å oppdage øyne på mennesker, figurer og husdyr.

Xiaomi 12 bruker Sony IMX766 hovedkamera med 50 Mp, og dessuten et 13 Mp ultravidvinkel og et 5 Mp telefotokamera. 12 Pro har Sony IMX707 hovedkamera, og har 50 Mp på alle tre kameraene. 12 Pro skal være spesielt imponerende i dårlig belysning, og til nattfotografering.

Tilgjengelighet og pris

Begge telefonene slippes altså 31. desember i Kina, hvor Xiaomi 12 koster 3699 RMB (ca. 5000 kr), mens Xiaomi 12 Pro koster 4699 RMB (ca 7000 kr). Nøyaktig når de kommer hit til lands, og hva som blir nøyaktig pris, får vi vite litt senere.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Den raskeste mobilen Asus ROG Phone 6 er stor og dyr. Og den raskeste mobilen vi har sett.
Ny OnePlus-mobil presenteres 3. august Kommer med den nye Snapdragon 8+ Gen 1 prosessoren og OxygenOS 13.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend