Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

Ny toppmodell fra Xiaomi lanseres globalt

Xiaomi Mi 11 var den første smarttelefonen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Nå kan mobilen snart kjøpes her til lands.

Skrevet av / 09.02.21 - 06:05
Ny toppmodell fra Xiaomi lanseres globalt

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi er ikke så utbredt på våre breddegrader, men selskapets nyeste toppmodell, Xiaomi Mi 11, var faktisk den første mobilen i verden med Qualcomms nyeste Snapdragon 888 prosessor.

Mobilen ble presentert for det kinesiske markedet i slutten av desember og har vært tilgjengelig for de kinesiske forbrukerne siden januar, men nå er turen kommet til resten av verden, herunder de Skandinaviske landene også.

Og selv om Xiamoi fortsatt har et langt stykke igjen å gå, hvis de skal bli like kjente hos de norske forbrukerne som sine kinesiske kolleger fra Huawei og OnePlus, så er det ikke utenkelig at nettopp Xiaomi Mi 11 kan bli mobilen som gir verdens i øyeblikket tredje største mobilprodusent sitt gjennombrudd på det norske markedet.

Les også Trump slår hardt ned på Xiaomi Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.

Mye for pengene med Xiaomi Mi 11

Her er det nemlig snakk om en vaskeekte flaggskipsmobil til en svært rimelig pris, kun EUR 799 (rundt 8.000 norske kroner) for den dyreste mobilen i serien.

Og for de pengene får man altså i både pose og sekk.

Xiaomi Mi 11 kommer med 6,81″ AMOLED-skjerm med WQHD+ oppløsning (3200 x 1440), som gir en bildeskarphet på hele 515 ppi. Skjermen har også en adaptiv oppdateringsfrekvens på 120 Hz (likt som Samsung Galaxy S21 Ultra og Galaxy S21+), HDR10+ samt en maksimal lysstyrke på 1500 nit.

Skjermen kommer ellers med vanvittig høy touch sampling frekvens på 480 Hz, som betyr at touchstyringen skal være ekstremt presis. I tillegg til at det har gjort det mulig for Xiaomi å bygge inn en monitor til overvåkning av brukernes herterytme inn i skjermen!

Skjermen er fremstilt av Gorilla Glass Victus, som også er materialet som beskytter baksiden av mobilen.

Under skjermen sitter som sagt en Snapdragon 888 prosessor fra Qualcomm samt 8 GB LPDDR5 RAM og enten 128 eller 256 GB innebygd lagring. Og Xiaomi Mi 11 støtter selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 måler 164,3 x 74,6 x 8,06 mm og veier 196 g. (Foto: Peter Gotschalk)

Et filmstudio i lomma

I likhet med mange andre mobilprodusenter har Xiaomi som vane å gjøre ekstra mye ut av kameraet, som allerede har resultert til utmerkede kameramobiler som fjorårets Xiaomi Mi 10 Pro, som ble kåret til Beste Kjøp i vår store sammenlignende test av kameramobiler i 2020.

Den nye toppmodellen kommer med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 MP 123° ultravidvinkel (f/2.4) og såkalt telemakro-linse på 5 Mp. Frontkameraet er på 20 Mp.

Xiaomi Mi 11 kommer med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 Mp 123° ultravidvinkel (f/2.4) og en såkalt telemakro-linse på 5 Mp. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi forteller selv at de har utviklet en rekke funksjoner til kameraet som skal gjøre det så enkelt som mulig for brukerne å ta videoopptak og ta bilder med helt unike resultater.

Hvis man tar opp video kan man med et enkelt klikk bruke funksjoner som Magic Zoom (som simulerer filmtriks ved å skape en illusjon av det både zoomes inn og ut på samme tid) eller Parallel World (som speilvender bildet som om man tok opp sin egen versjon av Inception), i tillegg har mobilen også innebygde kinematiske filtre som Summer, Fantasy og Mystery – noe vi kjenner fra Sony Xperia 1 II og Cinema Pro-appen.

Lyden er utviklet i samarbeid med Harman/Kardon, og Xiaomi Mi 11 kommer med innebygde stereohøyttalere, likt som mobilen støtter tilkobling av to bluetooth-enheter samtidig. Det betyr i praksis at f.eks. to personer kan lytte til den samme musikken fra mobilen med hver sitt par hodetelefoner.

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi Mi 11 kommer i fargene Midnight Gray og Horizon Blue. Vi vet fortsatt ikke de skandinaviske prisene eller et nøyaktig lanseringstidspunkt, men den veiledende prisen for modellen med 8 GB RAM og 128 GB innebygd lagring er EUR 749, mens modellen med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagring skal koste EUR 799.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

2 hendelser på “Ny toppmodell fra Xiaomi lanseres globalt”

  1. Yousif David

    Har både Mi 9T Pro og Mi 10T Pro 5G , med Mi 11 så overgår Xiaomi markedet og i tillegg med Harman Kardon tunet lyd så blir de mer som Samsung, ikke at det er dårlig. Dem har kommet veldig langt på noen få år med kvalitet og selve programvaren.

  2. Stein Morisse

    Har Mi10 og gleder meg til MI11 kommer… Men dessverre kanskje ikke før i april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung-nettleser for Windows

Når får din Samsung-mobil Android 14?

Slik blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

0
Scroll to Top