Mobilprodusenten Xiaomi er nå på militærets svarteliste

Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Annonse
Annonse
forfatter

I november underskrev Trump en eksekutiv ordre om å forhindre amerikanske investeringer i kinesiske virksomheter som «støtter det kinesiske militære». Ifølge ordren er det kinesiske militæret i gang med å modernisere sin teknologi og får derfor private selskaper til å ikke bare levere teknologien, men også samle inn information. For å finansiere dette tar techselskapene, ifølge ordren, imot investeringsmidler fra USA. Det må det naturligvis settes en stopper for.

Blant virksomhetene som ville havne på svartelisten, var bl.a. SMIC, en av verdens største chipprodusenter. Blant deres amerikanske kunder finner man Qualcomm, Broadcom og Texas Instruments. Noen av dem har hatt aksjer i SMIC.

Nå har den eksekutive ordren blitt rettsgyldig, og det er ikke overraskende flere kinesiske virksomheter på listen. Blant dem er Xiaomi, verdens tredje største mobilprodusent etter Samsung og Huawei. Det betyr at fra og med i dag må ingen amerikanske selskaper investere i, eller ha aksjer i Xiaomi. Selskapene som allerede har økonomiske interesser i en del av virksomhetene, skal offentliggjøre det.

Les også
Takk og farvel, Huawei AppGallery gir ikke brukerne den opplevelsen de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet av Google betyr et farvel til Huawei på det norske markedet.

Det bør nevnes at det ikke er den samme listen som blant annet Huawei og DJI har havnet på. Den såkalte «entity list» opplister organisasjoner og virksomheter som «truer USAs nasjonale sikkerhet». De er dermed forhindret i å kjøpe eller bruke amerikansk teknologi og programvare.

Annonse

Xiaomi har lagt ut en offisiell kommentar på Twitter, hvor virksomheden avviser at de er ”eid av, kontrollert av eller har noen forbindelse til det kinesiske militæret”.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Samsung Galaxy S21+ er en glimrende mobil som er vanskelig å elske.
Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.