TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

Mobilprodusenten Xiaomi er nå på militærets svarteliste

Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.

forfatter
Publisert 17.01.21 - 12:45

I november underskrev Trump en eksekutiv ordre om å forhindre amerikanske investeringer i kinesiske virksomheter som «støtter det kinesiske militære». Ifølge ordren er det kinesiske militæret i gang med å modernisere sin teknologi og får derfor private selskaper til å ikke bare levere teknologien, men også samle inn information. For å finansiere dette tar techselskapene, ifølge ordren, imot investeringsmidler fra USA. Det må det naturligvis settes en stopper for.

Blant virksomhetene som ville havne på svartelisten, var bl.a. SMIC, en av verdens største chipprodusenter. Blant deres amerikanske kunder finner man Qualcomm, Broadcom og Texas Instruments. Noen av dem har hatt aksjer i SMIC.

Nå har den eksekutive ordren blitt rettsgyldig, og det er ikke overraskende flere kinesiske virksomheter på listen. Blant dem er Xiaomi, verdens tredje største mobilprodusent etter Samsung og Huawei. Det betyr at fra og med i dag må ingen amerikanske selskaper investere i, eller ha aksjer i Xiaomi. Selskapene som allerede har økonomiske interesser i en del av virksomhetene, skal offentliggjøre det.

Les også Takk og farvel, Huawei AppGallery gir ikke brukerne den opplevelsen de forventer. Alternative app-butikker er ikke en løsning. Fraværet av Google betyr et farvel til Huawei på det norske markedet.

Det bør nevnes at det ikke er den samme listen som blant annet Huawei og DJI har havnet på. Den såkalte «entity list» opplister organisasjoner og virksomheter som «truer USAs nasjonale sikkerhet». De er dermed forhindret i å kjøpe eller bruke amerikansk teknologi og programvare.

Xiaomi har lagt ut en offisiell kommentar på Twitter, hvor virksomheden avviser at de er ”eid av, kontrollert av eller har noen forbindelse til det kinesiske militæret”.

Annonse
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Toppmobiler i 2023 kommer med denne prosessoren Slik blir Qualcomms nye prosessor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Bilde