Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 07Delta

Nyhet

Xiaomi lanserer første mobil med ny Snapdragon 888

Xiaomi Mi 11 har nettopp blitt lansert på det kinesiske markedet. Mobilen er den første i verden basert på Qualcomms nyeste prosessor.

Skrevet av / 01.01.21 - 17:32
Xiaomi lanserer første mobil med ny Snapdragon 888

Qualcomm Snapdragon 888 ble lansert i begynnelsen av desember, og vi kan forvente å se en rekke high-end smarttelefoner basert på den nye prosessoren i løpet av 2021. Produsenter som Asus, LG, Motorola, OnePlus og Realme har allerede sagt de vil basere sine neste mobiltelefoner på den nye Snapdragon 888-plattformen. Og verdens største produsent av smarttelefoner, Samsung, forventes å gjøre det samme på utvalgte markeder.

Les også Snapdragon 888: Disse mobilene får Qualcomms nye super-chip Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.

Men den kinesiske produsenten Xiaomi har kommet alle konkurrentene i forkjøpet.

Kinesiske Xiaomi har kommet konkurrentene i forkjøpet og er den første mobilprodusenten til å lansere en smarttelefon basert på Snapdragon 888. (Foto: Xiaomi)

For et par dager siden lanserte kineserne nemlig en helt ny generasjon av selskapets Mi-serie, Xiaomi Mi 11, med Snapdragon 888 under skjermen.

Les også Prisbombe fra Xiaomi! Med en mer attraktiv pris enn forrige gang er Xiaomi tilbake som det prissmarte alternativet.

I første omgang kommer mobilen kun på det kinesiske markedet, men likt som Xiaomis andre toppmodeller kommer også Mi 11 med stor sannsynlighet på det skandinaviske markedet i løpet av et par måneder.

Design

Xiaomi Mi 11 er blant kinesernes største smarttelefon til dato med en skjerm på hele 6,81″.

Les også Xiaomis gale luksusmobil Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

Både forside og bakside er fremstilt av den aller nyeste Gorilla Glass-typen ved navnet Victus, og selve skjermen er av typen AMOLED med 2K-oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Xiaomi Mi 11 kommer bl.a. i fargene Midnight Grey og Honey Beige. (Foto: Xiaomi)

Kamera

På baksiden av mobilen sitter tre kameraer. En primær linse på 108 Mp, en 13 Mp ultravidvinkel og telelinse på 8 Mp ti både zoom og makro.

Blant nye funksjoner kan man nevne nattmodus til videoopptak.

Frontkameraet er på 20 Mp.

Kameraet har tre linser, herunder en primær linse på 108 Mp. (Foto: Xiaomi)

Spesifikasjoner

Som sagt er Xiaomi Mi 11 verdens første smarttelefon basert på Snapdragon 888.

I tillegg er mobilen utstyrt med stereohøyttalere tunet av Harman Kardon, og den støtter Bluetooth Audio Sharing, som betyr at to forskjellige personer kan lytte til forskjellige sanger med hodetelefoner fra den samme mobilen.

Batteriet er på 4600 mAh, og mobilen støtter 55″ hurtigladning samt 50W trådløs ladning.

Selvfølgelig kommer Xiaomi Mi 11 både med 5G og Wi-Fi 6.

Pris og tilgjengelighet

I første omgang kommer Xiaomi Mi 11 kun i butikkene på det kinesiske markedet. Modellen med 8 GB LPDDR5 RAM og 128 GB UFS 3.1 lagring koster CNY 3.999 tilsvarende til ca. 5.300 norske kroner.

For modellen med 8 GB RAM og 256 GB innebygd lagring skal kineserne betale CNY 4.299 (5.700 kroner), mens prisen for toppmodellen med 12 GB RAM og 256 GB lagring blir CNY 4.699 (6.200 kroner).

Det pleier å gå et par måneder før Xiaomis nye modeller blir tilgjengelige i resten av verden. Man kan altså regne med en norsk lansering i slutten av januar eller i løpet av februar 2021.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

3 hendelser på “Xiaomi lanserer første mobil med ny Snapdragon 888”

 1. Grattis til Elliptic Labs 🙂 Det viser at små norske Tech-firmaer kan hevde seg internasjonalt! All ære til Elliptic Labs for glimrende arbeid!
  Hadde jo håpet at TLens skulle kommet i samme telefon men slik strategien til de store produsentene ser ut til å være, med intro av et nytt produkt i High End og kanskje Limited Edition håper vi at TLens blir å finne i Pro+ utgaven av samme telefon. Der er det meldt ny kamerateknologi 🙂
  Ellers er poLight`s TLens patentert inn i et stort antall forskjellige produkter til nå og håpet er jo at de aller fleste av disse blir realisert!
  Dette er patenter som sikter direkte til Tlens bla:

  Smarte briller:
  Microsoft
  Facebook
  Magicleap
  Apple

  Smartphone:
  Xioami
  Huawei
  Oneplus
  Nubia
  Gionee
  Nokia

  Droner:
  Fabry perot

  Cameramodul OEMs
  O-film
  Zet Liaoning
  Truly opto electronics
  LG Innotech

  Barcode:
  Handheald products
  Zebra
  Cognex
  Honeywell

  Denne liste er dessverre ikke oppdatert (Fant ikke den oppdaterte listen) men oppdatert liste inneholder mange flere produkter og produsenter. Utrolig mange produkter som kommer med linseteknologi nå!
  Ønsker Elliptic Labs og alle andre norske Tech-bedrifter (Inklusive poLight selvsagt:-)) lykke til i et knallhardt marked der fortjenestepotensialet er utrolig stort 🙂

 2. Qualcomm har patenter med den norske linsen TLens fra Polight i Horten i 888 prosessoren – Dette kan bety et skikkelig gjennombrudd for Polight og TLens-teknologien! Et nytt norsk Tech eventyr er på trappene hvis Xiaomi bruker denne løsningen i sin Pro+ High End modell. Da vil mange følge etter! TLens er allerede brukt i 2 Smartwatch i China og er designet inn i en High End Scan machine av en tier1 produsent i USA. Imponerende av et lite norsk firma 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samsung-nettleser for Windows

Når får din Samsung-mobil Android 14?

Slik blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro er forsinket

OnePlus 12 lanseringsdato avslørt?

Sikkerhetsnivå: Nothing

Apple gir etter på SMS

En mer praktisk Apple-reiselader

iMessage på Android

Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer?

App Store-monopolet opphører

iPhone-angrep uten forsvar

0
Scroll to Top