TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå kommer Xiaomi Mi 11 til Norge

Den første smarttelefonen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor kan snart kjøpes i Skandinavia.

forfatter
Publisert 12.03.21 - 11:26

Siden Xiaomi Mi 11 ble lansert globalt i begynnelsen av februar, har vi ventet på at den kinesiske toppmobilen skulle komme til norden.

Nå er ventetiden snart over, det kunne Xiaomi avsløre i går på et pressearrangement for skandinaviske journalister. Mobilen kommer i butikkene fra den 22. mars. Forhåndsbestilling åpnes derfor allerede i neste uke den 15. mars.

Les også Xiaomi: 5G og 108 Mp for de sparsomme Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.

Mye for pengene med Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 kommer med 6,81″ AMOLED-skjerm med WQHD+ oppløsning (3200 x 1440), som gir en bildeskarphet på hele 515 ppi. Dessuten har skjermen en adaptiv oppdateringsfrekvens på 120Hz (det samme som på Samsung Galaxy S21 Ultra og Galaxy S21+), HDR10+ samt en maksimal lysstyrke på 1500 nit.

Skjermen kommer for øvrigt med helt vanvittig høy touch sampling frekvens på 480 Hz, som betyr at touchstyringen skal være ekstremt presis, samtidig som det har gjort det mulig for å Xiaomi å bygge inn en monitor til overvåkning av brukerens hjerterytme inn i skjermen!

Skjermen er fremstilt av Gorilla Glass Victus, som også er materialet som beskytter baksiden av mobilen.

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 måler 164,3 x 74,6 x 8,06 mm og veier 196 g. (Foto: Peter Gotschalk)

Under skjermen sitter en Snapdragon 888 prosessor fra Qualcomm samt 8 GB LPDDR5 RAM og enten 128 eller 256 GB innebygd lagring. Og Xiaomi Mi 11 støtter selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.

I tillegg kommer den nye toppmodellen med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 Mp Mp 123° ultravidvinkel (f/2.4) og en såkalt telemakro-linse på 5 Mp. Frontkameraet er på 20 Mp.

Les også Xiaomi lanserer ny 75" QLED Android-TV Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.

Pris og tilgjengelighet

Xiaomi Mi 11 kommer i fargene Midnight Gray og Horizon Blue. For modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagring blir prisen 7.990 kr, mens toppmodellen med 8 GB GB RAM og 256 lagring kommer til å koste 8.490 kr. Som sagt vil mobilene kunne kjøpes i butikkene fra den 22. mars.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend