Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Budsjettmobiler med toppfunksjoner

Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.

Skrevet av / 05.03.21 - 06:00
Budsjettmobiler med toppfunksjoner

Kinesiske Xiaomi har nettopp presentert sin nye serie av mobiler, kalt Redmi Note 10, og de prøver å flytte grensene for hva man kan forvente av budsjett- og mellomprismobiler. Det er i hvert fall ikke hverdagskost med 108 megapiksler, 120 Hz AMOLED-skjermer og 5G i mobiler, som sannsynligvis vil kunne kjøpe til rundt 4.000 kroner.

Serien består av fire modeller: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 og Redmi Note 10 5G. Det er ikke vanskelig å gjette hvilken av de nye mobilene som blir den eneste med 5G. At den til gjengjeld har den laveste prisen, kommer som litt av en overraskelse. Xiaomi har nemlig valgt å ikke putte alle beste funksjonene i én supermodell, men heller fordele dem utover serien.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10 Pro slår til på både skjerm og kameraoppløsning, med henholdsvis 108 megapiksler og en 6,7-tommers AMOLED-skjerm med 120 Hz oppdateringshastighet. Telefonen har fire baksidekameraer, herav en hovedsensor på 108Mp. I tillegg kommer en tele-makro, et vidvinkelkamera og en dybdesensor. Prosessoren er en Snapdragon 732G. Vi er tross alt i middelklassen. Xiaomi har tilsynelatende lest våre tester, da Peter Gotschalk ga Samsung en irettesettelse for å ikke inkludere en lader med Galaxy 21 5G. Tross budsjettprisen får man en 33W hurtiglader. Vi har ikke fått en offisiell norsk pris enda, men til 279 USD forventer vi 3.000-3.500 kroner ved lansering.

Xiaomi Redmi Note 10 5G. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10S / Redmi Note 10 er begge utstyrt med en 6,4″ AMOLED-skjerm. Forskjellen på de to er at Note 10 må “nøye seg” med 48 Mp. Blant de andre kameraene finner man en 8Mp vidvinkel, en 4Mp makro og en 2Mp portrett dybdesensor. Også her får man en 33W hurtiglader med i prisen. Men prisen er heller ikke kjent her, men vi forventer at Note 10S og Note 10 lander på henholdsvis like over og like under 3.000 kroner. De to mobilene drives av en Snapdragon 678-prosessor, som beskrives som “god til daglig bruk”.

Redmi Note 10 5G Rask 5G-forbindelse ser vi mest av på toppmodellene, men med en pris på 199 USD regner vi med at den norske prisen blir på rundt 3.000 kroner, som gjør den til en av de billigste 5G-mobilene på markedet. Den får også 48 Mp-kamera og 6,5″ skjerm. Prosessoren er en Dimensity 700, som ifølge Xiaomi bruker svært lite strøm. Her er 18W laderen ekstrautstyr.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top