Budsjettmobiler med toppfunksjoner

Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Annonse
Annonse
forfatter

Kinesiske Xiaomi har nettopp presentert sin nye serie av mobiler, kalt Redmi Note 10, og de prøver å flytte grensene for hva man kan forvente av budsjett- og mellomprismobiler. Det er i hvert fall ikke hverdagskost med 108 megapiksler, 120 Hz AMOLED-skjermer og 5G i mobiler, som sannsynligvis vil kunne kjøpe til rundt 4.000 kroner.

Serien består av fire modeller: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 og Redmi Note 10 5G. Det er ikke vanskelig å gjette hvilken av de nye mobilene som blir den eneste med 5G. At den til gjengjeld har den laveste prisen, kommer som litt av en overraskelse. Xiaomi har nemlig valgt å ikke putte alle beste funksjonene i én supermodell, men heller fordele dem utover serien.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10 Pro slår til på både skjerm og kameraoppløsning, med henholdsvis 108 megapiksler og en 6,7-tommers AMOLED-skjerm med 120 Hz oppdateringshastighet. Telefonen har fire baksidekameraer, herav en hovedsensor på 108Mp. I tillegg kommer en tele-makro, et vidvinkelkamera og en dybdesensor. Prosessoren er en Snapdragon 732G. Vi er tross alt i middelklassen. Xiaomi har tilsynelatende lest våre tester, da Peter Gotschalk ga Samsung en irettesettelse for å ikke inkludere en lader med Galaxy 21 5G. Tross budsjettprisen får man en 33W hurtiglader. Vi har ikke fått en offisiell norsk pris enda, men til 279 USD forventer vi 3.000-3.500 kroner ved lansering.

Xiaomi Redmi Note 10 5G. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10S / Redmi Note 10 er begge utstyrt med en 6,4″ AMOLED-skjerm. Forskjellen på de to er at Note 10 må “nøye seg” med 48 Mp. Blant de andre kameraene finner man en 8Mp vidvinkel, en 4Mp makro og en 2Mp portrett dybdesensor. Også her får man en 33W hurtiglader med i prisen. Men prisen er heller ikke kjent her, men vi forventer at Note 10S og Note 10 lander på henholdsvis like over og like under 3.000 kroner. De to mobilene drives av en Snapdragon 678-prosessor, som beskrives som “god til daglig bruk”.

Redmi Note 10 5G Rask 5G-forbindelse ser vi mest av på toppmodellene, men med en pris på 199 USD regner vi med at den norske prisen blir på rundt 3.000 kroner, som gjør den til en av de billigste 5G-mobilene på markedet. Den får også 48 Mp-kamera og 6,5″ skjerm. Prosessoren er en Dimensity 700, som ifølge Xiaomi bruker svært lite strøm. Her er 18W laderen ekstrautstyr.

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

BlueParrott M300-XT gir opptil 15 timers taletid, og reduserer støy fra omgivelsene med 80 prosent.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.