Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Mi TV Q1: Ny Android-TV fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.

Skrevet av / 08.02.21 - 15:00
Mi TV Q1: Ny Android-TV fra Xiaomi

Xiaomi vil vise at de kan mer enn mobiler og robotstøvsugere: den kinesiske produsenten har tidligere vakt oppsikt med en eksotisk, gjennomsiktig OLED-TV. Under en strømmet lansering mandag, viste de også frem en ny TV-modell som kan bli mer aktuell for folk flest. Den nye Xiaomi Mi TV Q1 er en 75″ 4K LCD-TV med QLED-teknologi, og kommer lastet med det nyeste operativsystemet Android 10.

– TV-kategorien er definitivt en av de viktigste i Xiaomis produktsortiment, vi fortsetter å utfordre oss selv til å levere bedre spesifikasjoner og innovasjonsområder. Basert på Mi TVs sterke veksttakt i Kina og India, er vi stolte over å bringe neste generasjon Smart TV-opplevelse til de globale markedene, sier Bo Peng, administrerende direktør i Xiaomi i Norden.

Les også Transparent luksus-TV Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
Xiaomi Mi TV Q1 kommer i 75 tommers skjermstørrelse. (Foto: Xiaomi)

Mi TV Q1 75″

Den nye TV-en skal friste med en elegant og minimalistisk design: Både foten og innrammingen er i slank, børstet metall. Bildekvaliteten ivaretas av et 4K QLED-panel som gjengir 100% av NTSC-fargeskalaen. Xiaomi Mi TV Q1 75” er også utstyrt med 192 soners lokal dimming, og lover et kontrastforhold på 10 000: 1. TV-en kan også skilte med støtte for HDR-formatene Dolby Vision og HDR10+.

Denne TV-en er angivelig også godt forberedt for gaming, med støtte for HDMI 2.1, 120Hz oppdateringsfrekvens og Auto Low Latency Mode (ALLM)

Høyttalersystemet yter 30 watt til seks høyttalere – to diskanthøyttalere og fire bass/mellomtoner. Mi TV-en skal støtte både Dolby Audio og DTS-HD.

Xiaomi Mi Q1 75 støtter både Dolby Vision og HDR10+. (Foto: YouTube/Xiaomi)

Android-TV med stemmestyring

Xiaomis Mi TV Q1 er bygget på den nyeste Android-plattformen (versjon 10), med et stort utvalg av filmer, TV-serier og apper i Google Play Store. Populære apper som Netflix, Amazon Prime Video og YouTube er forhåndsinstallert. Fjernkontrollen har Bluetooth slik at den kan kommunisere direkte med TV-en uten å pekes dirkte, og har dedikerte knapper for Netflix og Amazon Prime Video. TV-en støtter også håndfri Google Assitant: med innebygde mikrofoner i TV-en kan du snakke direkte til denne fra opptil 3 meters avstand. Av hensyn til personvern har den også en fysisk knapp for å slå av mikrofonen. Innebygd Chromecast gjør skjermspeiling til en lek, noe som muliggjør en sømløs overgang mellom å sende innhold fra andre enheter til TVen på få sekunder.

Pris og tilgjengelighet

Anbefalt veil. pris på Xiaomi Mi TV Q1 75” vil være 1299 euro. Xiaomi melder at nøyaktig lokalt anbefalt pris og tilgjengelighet kommer snart!

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Mi TV Q1: Ny Android-TV fra Xiaomi”

  1. Med det utstyrsnivået, og en omregnet pris på 14990, kan dette absolutt være et kupp! Det gjenstår dog å se billedkvalitet og tester fra media!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

Scroll to Top