TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Mi TV Q1: Ny Android-TV fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.

forfatter
Publisert 08.02.21 - 15:00

Xiaomi vil vise at de kan mer enn mobiler og robotstøvsugere: den kinesiske produsenten har tidligere vakt oppsikt med en eksotisk, gjennomsiktig OLED-TV. Under en strømmet lansering mandag, viste de også frem en ny TV-modell som kan bli mer aktuell for folk flest. Den nye Xiaomi Mi TV Q1 er en 75″ 4K LCD-TV med QLED-teknologi, og kommer lastet med det nyeste operativsystemet Android 10.

– TV-kategorien er definitivt en av de viktigste i Xiaomis produktsortiment, vi fortsetter å utfordre oss selv til å levere bedre spesifikasjoner og innovasjonsområder. Basert på Mi TVs sterke veksttakt i Kina og India, er vi stolte over å bringe neste generasjon Smart TV-opplevelse til de globale markedene, sier Bo Peng, administrerende direktør i Xiaomi i Norden.

Les også Transparent luksus-TV Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
Xiaomi Mi TV Q1 kommer i 75 tommers skjermstørrelse. (Foto: Xiaomi)

Mi TV Q1 75″

Den nye TV-en skal friste med en elegant og minimalistisk design: Både foten og innrammingen er i slank, børstet metall. Bildekvaliteten ivaretas av et 4K QLED-panel som gjengir 100% av NTSC-fargeskalaen. Xiaomi Mi TV Q1 75” er også utstyrt med 192 soners lokal dimming, og lover et kontrastforhold på 10 000: 1. TV-en kan også skilte med støtte for HDR-formatene Dolby Vision og HDR10+.

Denne TV-en er angivelig også godt forberedt for gaming, med støtte for HDMI 2.1, 120Hz oppdateringsfrekvens og Auto Low Latency Mode (ALLM)

Høyttalersystemet yter 30 watt til seks høyttalere – to diskanthøyttalere og fire bass/mellomtoner. Mi TV-en skal støtte både Dolby Audio og DTS-HD.

Xiaomi Mi Q1 75 støtter både Dolby Vision og HDR10+. (Foto: YouTube/Xiaomi)

Android-TV med stemmestyring

Xiaomis Mi TV Q1 er bygget på den nyeste Android-plattformen (versjon 10), med et stort utvalg av filmer, TV-serier og apper i Google Play Store. Populære apper som Netflix, Amazon Prime Video og YouTube er forhåndsinstallert. Fjernkontrollen har Bluetooth slik at den kan kommunisere direkte med TV-en uten å pekes dirkte, og har dedikerte knapper for Netflix og Amazon Prime Video. TV-en støtter også håndfri Google Assitant: med innebygde mikrofoner i TV-en kan du snakke direkte til denne fra opptil 3 meters avstand. Av hensyn til personvern har den også en fysisk knapp for å slå av mikrofonen. Innebygd Chromecast gjør skjermspeiling til en lek, noe som muliggjør en sømløs overgang mellom å sende innhold fra andre enheter til TVen på få sekunder.

Pris og tilgjengelighet

Anbefalt veil. pris på Xiaomi Mi TV Q1 75” vil være 1299 euro. Xiaomi melder at nøyaktig lokalt anbefalt pris og tilgjengelighet kommer snart!

youtu.be/tVtltUHkjus

 

 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

En kommentar om “Mi TV Q1: Ny Android-TV fra Xiaomi”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde