Mi TV Q1: Ny Android-TV fra Xiaomi

Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.
Annonse
Annonse
forfatter

Xiaomi vil vise at de kan mer enn mobiler og robotstøvsugere: den kinesiske produsenten har tidligere vakt oppsikt med en eksotisk, gjennomsiktig OLED-TV. Under en strømmet lansering mandag, viste de også frem en ny TV-modell som kan bli mer aktuell for folk flest. Den nye Xiaomi Mi TV Q1 er en 75″ 4K LCD-TV med QLED-teknologi, og kommer lastet med det nyeste operativsystemet Android 10.

– TV-kategorien er definitivt en av de viktigste i Xiaomis produktsortiment, vi fortsetter å utfordre oss selv til å levere bedre spesifikasjoner og innovasjonsområder. Basert på Mi TVs sterke veksttakt i Kina og India, er vi stolte over å bringe neste generasjon Smart TV-opplevelse til de globale markedene, sier Bo Peng, administrerende direktør i Xiaomi i Norden.

Les også
Transparent luksus-TV Kinesiske Xiaomi har laget en OLED-TV du kan se tvers igjennom!
Xiaomi Mi TV Q1 kommer i 75 tommers skjermstørrelse. (Foto: Xiaomi)

Mi TV Q1 75″

Den nye TV-en skal friste med en elegant og minimalistisk design: Både foten og innrammingen er i slank, børstet metall. Bildekvaliteten ivaretas av et 4K QLED-panel som gjengir 100% av NTSC-fargeskalaen. Xiaomi Mi TV Q1 75” er også utstyrt med 192 soners lokal dimming, og lover et kontrastforhold på 10 000: 1. TV-en kan også skilte med støtte for HDR-formatene Dolby Vision og HDR10+.

Denne TV-en er angivelig også godt forberedt for gaming, med støtte for HDMI 2.1, 120Hz oppdateringsfrekvens og Auto Low Latency Mode (ALLM)

Høyttalersystemet yter 30 watt til seks høyttalere – to diskanthøyttalere og fire bass/mellomtoner. Mi TV-en skal støtte både Dolby Audio og DTS-HD.

Annonse
Xiaomi Mi Q1 75 støtter både Dolby Vision og HDR10+. (Foto: YouTube/Xiaomi)

Android-TV med stemmestyring

Xiaomis Mi TV Q1 er bygget på den nyeste Android-plattformen (versjon 10), med et stort utvalg av filmer, TV-serier og apper i Google Play Store. Populære apper som Netflix, Amazon Prime Video og YouTube er forhåndsinstallert. Fjernkontrollen har Bluetooth slik at den kan kommunisere direkte med TV-en uten å pekes dirkte, og har dedikerte knapper for Netflix og Amazon Prime Video. TV-en støtter også håndfri Google Assitant: med innebygde mikrofoner i TV-en kan du snakke direkte til denne fra opptil 3 meters avstand. Av hensyn til personvern har den også en fysisk knapp for å slå av mikrofonen. Innebygd Chromecast gjør skjermspeiling til en lek, noe som muliggjør en sømløs overgang mellom å sende innhold fra andre enheter til TVen på få sekunder.

Pris og tilgjengelighet

Anbefalt veil. pris på Xiaomi Mi TV Q1 75” vil være 1299 euro. Xiaomi melder at nøyaktig lokalt anbefalt pris og tilgjengelighet kommer snart!

 

 

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.