Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Netflix utvider med spill-streaming

Kan komme allerede til neste år.

Streaming av spill via skyen er i ferd med å bli ‘big business’ på lik linje med musikkstreaming og streaming av film og tv-serier. Både Apple, Google og Microsoft har allerede begynt med spill-streaming med tjenestene Apple Arcade, Google Stadia og Xbox Cloud Gaming, og nå debuterer også verdens største streamingtjeneste, Netflix. Det skriver Bloomberg.

Få din dose av gaming og tv-serier fra Apple! Apple TV+ kommer d. 1. november, mens Apple Arcade slippes allerede d. 19. september.

Har ansatt en kjent ekspert

Streaming-giganten har ifølge Bloomberg ansatt amerikaneren Mike Verdu, som har fått stillingen som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere jobbet for spillselskapet Electronic Arts med spill som Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han sto i pissen for utvikling av spill og andre underholdnings-apper til VR-headsettet Oculus.

Mike Verdu har nettopp blitt ansatt hos Netflix som ‘Vice President of Game Development’. (Foto: Venturebeat)

Gaming på Netflix koster ikke noe ekstra

Netflix planlegger ikke å lansere en ny, separat tjeneste, uttaler flere kilder til Bloomberg. I stedet vil spill bli en integrert del av tjenestens eksisterende innhold side om side med andre nye typer av innhold som stand-up og dokumentar, og det er ikke hensikten at Netflix-brukere skal betale noe ekstra for å få tilgang til det nye innholdet.

Bloomberg forventer at de første spilltitlene vil dukke opp på Netflix i løpet av det kommende året. Netflix er allerede i gang med å lyse ut stillinger til prosjektet.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kan komme allerede til neste år.

Kan komme allerede til neste år.

Kan komme allerede til neste år.

Kan komme allerede til neste år.

Kan komme allerede til neste år.

Kan komme allerede til neste år.

Kan komme allerede til neste år.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.