Nyhet

Netflix utvider med spill-streaming

Kan komme allerede til neste år.

Skrevet av / 15.07.21 - 21:29
Netflix utvider med spill-streaming

Streaming av spill via skyen er i ferd med å bli ‘big business’ på lik linje med musikkstreaming og streaming av film og tv-serier. Både Apple, Google og Microsoft har allerede begynt med spill-streaming med tjenestene Apple Arcade, Google Stadia og Xbox Cloud Gaming, og nå debuterer også verdens største streamingtjeneste, Netflix. Det skriver Bloomberg.

Les også Få din dose av gaming og tv-serier fra Apple! Apple TV+ kommer d. 1. november, mens Apple Arcade slippes allerede d. 19. september.

Har ansatt en kjent ekspert

Streaming-giganten har ifølge Bloomberg ansatt amerikaneren Mike Verdu, som har fått stillingen som ‘Vice President of Game Development’. Verdu har tidligere jobbet for spillselskapet Electronic Arts med spill som Sims og Plants vs. Zombies samt for Facebook, hvor han sto i pissen for utvikling av spill og andre underholdnings-apper til VR-headsettet Oculus.

Mike Verdu har nettopp blitt ansatt hos Netflix som ‘Vice President of Game Development’. (Foto: Venturebeat)

Gaming på Netflix koster ikke noe ekstra

Netflix planlegger ikke å lansere en ny, separat tjeneste, uttaler flere kilder til Bloomberg. I stedet vil spill bli en integrert del av tjenestens eksisterende innhold side om side med andre nye typer av innhold som stand-up og dokumentar, og det er ikke hensikten at Netflix-brukere skal betale noe ekstra for å få tilgang til det nye innholdet.

Bloomberg forventer at de første spilltitlene vil dukke opp på Netflix i løpet av det kommende året. Netflix er allerede i gang med å lyse ut stillinger til prosjektet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Streaming for gamere

Billigere modell av Asus ROG Ally

Neste Xbox Series X med buet design er muligens avslørt

Pro-gamingmus og -tastatur

IFA 2023: Nakkehøyttaler til gaming

Bærbar gaming i den dyreste klassen

Scroll to Top