Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Her alle Googles nyheter

Android 7.0 får innebygd VR - og den er klar! Og Google vil nå tilby deg en digital assistent på stuebordet.

Skrevet av / 20.05.16 - 12:18
Her alle Googles nyheter

Google I/O er internettgigantens årlige utviklerkonferanse, hvor årets nyheter avsløres. Konferansen startet på onsdag holder på til fredag. Og det er ikke småting som ble presentert den første dagen.

Hvis du synes at Google for komplisert å bruke, når du søker etter svar på spørsmål – kan Google Assistant google det for deg. Google Assistant er konkurrenten til Apples Siri og Microsofts Cortana. I tillegg til å være integrert i smarttelefoner ventes også Googles personlige assistent å bli bygget inn i biler.

Google Assistant. Grafik: Google
Google Assistent. Grafikk: Google

Men den mest spennende måte å bruke det blir i  Google Home, som best kan beskrives som en “assistent-robot” til hjemmet. Spør assistenten om oppskriften på blomkålsuppe eller den beste animasjonsfilmen for hele familien på kino, og du får svaret umiddelbart.

Google Home er en stemmestyret personlig assistent, der både kan finde svar og streame musik. Foto: Google
Google Home er en talestyrt personlig assistent, der du kan finne svar og streame musikk. Foto: Google

At Virtual Reality er hot er ikke nytt for Google, men nå tar selskapet enda et skritt videre inn i den virtuelle virkelighet, som vi allerede kunne forutse for få dager siden.  Google Daydream er en ny plattform for hardware og software, som skal gi en god og hurtig VR-opplevelse på mobil. Daydream bygger videre på den meget enkle Google Cardboard, som gjorde det mulig å bruke hvilken som helst Android-mobil som skjerm i VR-briller av papp.

Google Daydream. Grafik: Google
Google Daydream. Grafikk: Google

Google har på forhånd sikret seg tilkobling på både software og hardware. Netflix og HBO vil levere streaming, mens Electronic Arts og Ubisoft skal lage spill til Daydream. Blant de smarttelefonprodusentene, som skal komme med Daydream-kompatible telefoner, er Samsung, HTC, LG, Xiaomi og Huawei.  De første modellene er forventet å komme til neste år.

Google Daydream er nært knyttet sammen til Android 7.0, som er på vei. Den kommende versjonen av operativsystemet får hurtigere 3D-grafik, sterkere sikkerhet og bedre multitasking. Hva systemet, som kommer i en ferdig utgave til sommeren skal hete, er ikke bestemt enda. Enn så lenge er navnet Android N.

Android TV får også HDR
Googles platform for smart-tv, Android TV, får også en renovering. Den mest interessante – og forventede – forbedring blir support for High Dynamic Range, som skal gi oss lysere lys, mørkere skygger, og særlig større nyanser i alt det i mellom. I tillegg blir det PIP (picture-in-picture) og mulighet for å ta opp video av apper på skjermen.

Kilder: The Verge, TechRadar

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Google står selv bak en stor lekkasje

Youtube finner sangen du nynner på

Neste Sony-mobil kan mangle viktig kamerafunksjon

OnePlus er klar for en kjølig sommer med hotte produkter

Lekkasje av Google Pixel 9

Slutt på monopol for Apple Pay

Flytt bildene dine fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er så godt som "dødt"

Endelig hastighet i Google Maps

Samsung baner ny og bedre vei med kunstig intelligens

Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse og friluftsliv

Galaxy Ring kommer ikke til Norge helt ennå

Scroll to Top