Gadget

Android 7.0 får innebygd VR - og den er klar! Og Google vil nå tilby deg en digital assistent på stuebordet.
Annonse
Annonse
forfatter

Google I/O er internettgigantens årlige utviklerkonferanse, hvor årets nyheter avsløres. Konferansen startet på onsdag holder på til fredag. Og det er ikke småting som ble presentert den første dagen.

Hvis du synes at Google for komplisert å bruke, når du søker etter svar på spørsmål – kan Google Assistant google det for deg. Google Assistant er konkurrenten til Apples Siri og Microsofts Cortana. I tillegg til å være integrert i smarttelefoner ventes også Googles personlige assistent å bli bygget inn i biler.

Google Assistant. Grafik: Google
Google Assistent. Grafikk: Google

Men den mest spennende måte å bruke det blir i  Google Home, som best kan beskrives som en “assistent-robot” til hjemmet. Spør assistenten om oppskriften på blomkålsuppe eller den beste animasjonsfilmen for hele familien på kino, og du får svaret umiddelbart.

Google Home er en stemmestyret personlig assistent, der både kan finde svar og streame musik. Foto: Google
Google Home er en talestyrt personlig assistent, der du kan finne svar og streame musikk. Foto: Google

At Virtual Reality er hot er ikke nytt for Google, men nå tar selskapet enda et skritt videre inn i den virtuelle virkelighet, som vi allerede kunne forutse for få dager siden.  Google Daydream er en ny plattform for hardware og software, som skal gi en god og hurtig VR-opplevelse på mobil. Daydream bygger videre på den meget enkle Google Cardboard, som gjorde det mulig å bruke hvilken som helst Android-mobil som skjerm i VR-briller av papp.

Google Daydream. Grafik: Google
Google Daydream. Grafikk: Google

Google har på forhånd sikret seg tilkobling på både software og hardware. Netflix og HBO vil levere streaming, mens Electronic Arts og Ubisoft skal lage spill til Daydream. Blant de smarttelefonprodusentene, som skal komme med Daydream-kompatible telefoner, er Samsung, HTC, LG, Xiaomi og Huawei.  De første modellene er forventet å komme til neste år.

Annonse

Google Daydream er nært knyttet sammen til Android 7.0, som er på vei. Den kommende versjonen av operativsystemet får hurtigere 3D-grafik, sterkere sikkerhet og bedre multitasking. Hva systemet, som kommer i en ferdig utgave til sommeren skal hete, er ikke bestemt enda. Enn så lenge er navnet Android N.

Android TV får også HDR
Googles platform for smart-tv, Android TV, får også en renovering. Den mest interessante – og forventede – forbedring blir support for High Dynamic Range, som skal gi oss lysere lys, mørkere skygger, og særlig større nyanser i alt det i mellom. I tillegg blir det PIP (picture-in-picture) og mulighet for å ta opp video av apper på skjermen.

Kilder: The Verge, TechRadar

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.