Gadget

Android 7.0 får innebygd VR - og den er klar! Og Google vil nå tilby deg en digital assistent på stuebordet.
Annonse
Annonse
forfatter

Google I/O er internettgigantens årlige utviklerkonferanse, hvor årets nyheter avsløres. Konferansen startet på onsdag holder på til fredag. Og det er ikke småting som ble presentert den første dagen.

Hvis du synes at Google for komplisert å bruke, når du søker etter svar på spørsmål – kan Google Assistant google det for deg. Google Assistant er konkurrenten til Apples Siri og Microsofts Cortana. I tillegg til å være integrert i smarttelefoner ventes også Googles personlige assistent å bli bygget inn i biler.

Google Assistant. Grafik: Google
Google Assistent. Grafikk: Google

Men den mest spennende måte å bruke det blir i  Google Home, som best kan beskrives som en «assistent-robot» til hjemmet. Spør assistenten om oppskriften på blomkålsuppe eller den beste animasjonsfilmen for hele familien på kino, og du får svaret umiddelbart.

Google Home er en stemmestyret personlig assistent, der både kan finde svar og streame musik. Foto: Google
Google Home er en talestyrt personlig assistent, der du kan finne svar og streame musikk. Foto: Google

At Virtual Reality er hot er ikke nytt for Google, men nå tar selskapet enda et skritt videre inn i den virtuelle virkelighet, som vi allerede kunne forutse for få dager siden.  Google Daydream er en ny plattform for hardware og software, som skal gi en god og hurtig VR-opplevelse på mobil. Daydream bygger videre på den meget enkle Google Cardboard, som gjorde det mulig å bruke hvilken som helst Android-mobil som skjerm i VR-briller av papp.

Google Daydream. Grafik: Google
Google Daydream. Grafikk: Google

Google har på forhånd sikret seg tilkobling på både software og hardware. Netflix og HBO vil levere streaming, mens Electronic Arts og Ubisoft skal lage spill til Daydream. Blant de smarttelefonprodusentene, som skal komme med Daydream-kompatible telefoner, er Samsung, HTC, LG, Xiaomi og Huawei.  De første modellene er forventet å komme til neste år.

Google Daydream er nært knyttet sammen til Android 7.0, som er på vei. Den kommende versjonen av operativsystemet får hurtigere 3D-grafik, sterkere sikkerhet og bedre multitasking. Hva systemet, som kommer i en ferdig utgave til sommeren skal hete, er ikke bestemt enda. Enn så lenge er navnet Android N.

Android TV får også HDR
Googles platform for smart-tv, Android TV, får også en renovering. Den mest interessante – og forventede – forbedring blir support for High Dynamic Range, som skal gi oss lysere lys, mørkere skygger, og særlig større nyanser i alt det i mellom. I tillegg blir det PIP (picture-in-picture) og mulighet for å ta opp video av apper på skjermen.

Kilder: The Verge, TechRadar

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter