TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Magic V blir den første brettbare mobilen fra Honor

De første offisielle bildene av den brettbare mobilen har dukket opp, og det ser ut til at den får samme design som Samsung Galaxy Z Fold 3.

Husker du Honor? Det kinesiske mobilselskapet var en gang eid av Huawei, som likevel solgte Honor til et separat selskap, slik at mobilene unngå den amerikanske boikott av Huawei og dermed kunne selges på det globale markedet.

Blant annet i Norge, hvor den nyeste smarttelefonen, Honor 50 bl.a. kan kjøpes CDON, mens en eldre modell som Honor 8 kan kjøpes hos Power.

Honor først med 48 Mp mobilkamera Honor View 20 setter ny rekord på kamera-oppløsning og har nesten et usynlig selfiekamera.

Fans av den brettbare mobilen har grunn til å håpe på at en av de kommende smarttelefonene blir tilgjengelige på det norske markedet. Den kinesiske mobilprodusenten kommer nemlig med en brettbar mobil, med et design som er tydelig inspirert av Galaxy Z Fold 3 fra koreanske Samsung. Det har Honor selv fortalt på selskapets offisielle Twitter-profil.

Den nye brettbare mobilen får navnet Honor Magic V og får en 8″ brettbar skjerm med FHD+ oppløsning, 6,45″ sekundær skjerm, 108 Mp kamera og et batteri på 4500 mAh.

Under den brettbare skjermen finner man den nyeste Snapdragon 8 Gen 1 prosessoren fra Qualcomm.

Honor Magic V lanseres i nær fremtid på det kinesiske hjemmemarkedet. Om vi kommer til å se mobilen på våre breddegrader, er som sagt fortsatt et åpent spørsmål.

Enda en brettbar kinesisk mobil som ligner Galaxy Z Fold

Den nye brettbare mobilen fra Honor følger fotsporene til Oppo Find N, som nettopp har blitt lansert med 7,1″ brettbar skjerm, 50 Mp hovedkamera, Snapdragon 888 prosessor og 12 GB RAM.

Oppo eies av samme konsern som eier OnePlus, men selv om de to selskapene i løpet av 2021 har slått sammen sine respektive utviklingsavdelinger, og gått over til et felles operativsystem, så er selve Oppo-merket likevel ikke til stede på det norske markedet.

Oppo Find N. (Foto: Oppo)

Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at Honor Magic V kan dukke opp på det skandinaviske markedet, men man må nok en tur til Asia, eller i det minste Tyskland, hvis man skaffe seg en av Oppos mobiler.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Lyd & Bilde