TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Huawei hardt presset av boikott

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.

forfatter
Publisert 21.02.21 - 20:37

Det er ingen hemmelighet at den amerikanske boikott av Huawei kraftig påvirker salget av selskapets mobiltelefoner i negativ retning. Og 2021 ser ut til å bli enda verre. Det skriver mediet NikkeiAsia.

Derfor har Huawei informert sine viktigste leverandører av komponenter til selskapets smarttelefoner, at ordremengden i 2021 vil falle med mer enn 60%. Huawei planlegger nå å produsere mellom 70 og 80 millioner smarttelefoner i år, i motsetning til 189 millioner mobiltelefoner i 2020.

Både Apple og Samsung er større

I 2020 falt Huawei ifølge tall fra analyseinstituttet IDC tilbake på plassen som verdens nå bare tredjestørste produsent av smarttelefoner, bak Samsung og Apple på henholdsvis første- og andreplass, og det er god grunn til å tro at kineserne fortsatt vil tape kampen om markedsandeler hvis den amerikanske boikott ikke oppheves.

I november solgte Huawei den selvstendige avdelingen som produserer smarttelefoner under Honor-navnet til et kinesisk konsortium, og det går også rykter om at Huawei har planer om å trekke seg helt fra mobilmarkedet, skriver NikkeiAsia. Noe som Huaweis toppsjef, Ren Zhengfei, likevel har benektet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

En kommentar om “Huawei hardt presset av boikott”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
På utkikk etter ny mobil? Her er de 10 beste smarttelefonene på markedet! Her finner du de ti beste mobilene man får tak i.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde