Huawei hardt presset av boikott

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Annonse
Annonse
forfatter

Det er ingen hemmelighet at den amerikanske boikott av Huawei kraftig påvirker salget av selskapets mobiltelefoner i negativ retning. Og 2021 ser ut til å bli enda verre. Det skriver mediet NikkeiAsia.

Derfor har Huawei informert sine viktigste leverandører av komponenter til selskapets smarttelefoner, at ordremengden i 2021 vil falle med mer enn 60%. Huawei planlegger nå å produsere mellom 70 og 80 millioner smarttelefoner i år, i motsetning til 189 millioner mobiltelefoner i 2020.

Både Apple og Samsung er større

I 2020 falt Huawei ifølge tall fra analyseinstituttet IDC tilbake på plassen som verdens nå bare tredjestørste produsent av smarttelefoner, bak Samsung og Apple på henholdsvis første- og andreplass, og det er god grunn til å tro at kineserne fortsatt vil tape kampen om markedsandeler hvis den amerikanske boikott ikke oppheves.

I november solgte Huawei den selvstendige avdelingen som produserer smarttelefoner under Honor-navnet til et kinesisk konsortium, og det går også rykter om at Huawei har planer om å trekke seg helt fra mobilmarkedet, skriver NikkeiAsia. Noe som Huaweis toppsjef, Ren Zhengfei, likevel har benektet.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Lesebrett for fargerike illustrasjoner.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.