Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei hardt presset av boikott

Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.

Skrevet av / 21.02.21 - 20:37
Huawei hardt presset av boikott

Det er ingen hemmelighet at den amerikanske boikott av Huawei kraftig påvirker salget av selskapets mobiltelefoner i negativ retning. Og 2021 ser ut til å bli enda verre. Det skriver mediet NikkeiAsia.

Derfor har Huawei informert sine viktigste leverandører av komponenter til selskapets smarttelefoner, at ordremengden i 2021 vil falle med mer enn 60%. Huawei planlegger nå å produsere mellom 70 og 80 millioner smarttelefoner i år, i motsetning til 189 millioner mobiltelefoner i 2020.

Både Apple og Samsung er større

I 2020 falt Huawei ifølge tall fra analyseinstituttet IDC tilbake på plassen som verdens nå bare tredjestørste produsent av smarttelefoner, bak Samsung og Apple på henholdsvis første- og andreplass, og det er god grunn til å tro at kineserne fortsatt vil tape kampen om markedsandeler hvis den amerikanske boikott ikke oppheves.

I november solgte Huawei den selvstendige avdelingen som produserer smarttelefoner under Honor-navnet til et kinesisk konsortium, og det går også rykter om at Huawei har planer om å trekke seg helt fra mobilmarkedet, skriver NikkeiAsia. Noe som Huaweis toppsjef, Ren Zhengfei, likevel har benektet.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Huawei hardt presset av boikott”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top