Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Honor 8

Honor overrasker

Budsjettmobilen har tatt et stort steg framover når det gjelder funksjoner og materiell kvalitet.
Lyd & Bilde mener
Dobbelt kamera gir kreative muligheter. Stilig, føles luksuriøs. Rask og svært rimelig.
Ingen optisk bildestabilisering. Veldig følsom for fingeravtrykk.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 6.0
  • Skjerm: 5,2 tommer LTPS 1080 x 1920 (423 ppi)
  • Prosessor: 2,3 GHz octacore HiSilicon Kirin 950
  • Minne: 4 GB / 32-64 GB + micro SD 128 GB
  • Kameraer: 2 x 12 Mp F2.2 + 8 Mp F2.4
  • Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC
  • Fysisk: 146 x 71 x 7,5 mm, 153 gram
  • Batteri: 3 000 mAh, 15 t samtaler, 360 t standby

Honor, Huaweis merkevare for mellomklasse-mobiler har lenge vært interessant men sjeldent særlig imponerende. Honor 7 ga vi en god karakter, men med flere betydelige reservasjoner. Det har alltid vært slik at prisen er god og da får man leve med at den ser litt billig ut, kameraet er middelmådig og at ytelsen halter. Men Huaweis seneste toppmodell P9 har trukket selskapet betraktelig opp. Gjelder det også den billigere Honor 8?

(Foto: Tillverkare)

(Foto: Honor)

Utseende og konstruksjon
Det første man slås av er at Honor 8 verken ser ut som eller føles som en budsjettmobil. Den har en kraftig metallramme som gjør at den føles solid og pålitelig. Men den er både tynnere og lettere enn forgjengeren. Og bakpanelet i glass gir en deilig 3D følelse. Den blå modellen vi testet er en av de fineste mobilene i år. Knappene føles pålitelige, porten for minnekortet fungerer bra og den har USB-C port for rask oppladning.

Skjerm
En størrelse på 5,2 tommer føles faktisk ganske riktig for en mobil av denne typen. Fordi rammen er så tynn, slik at mobilen fortsatt har en behagelig størrelse. Oppløsningen er ikke spesielt imponerende, med standard HD. Men det er fortsatt bra nok til at man ikke ser pikslene og at teksten oppleves som skarp. Interessant nok har telefonen kostet på seg et LTPS panel som gir et lavere strømforbruk. Kontrasten er selvsagt ikke like god som OLED, men fargegjengivelsen er god.

(Foto: Honor)

(Foto: Honor)

Annonse

Kamera
Kanskje det mest overraskende med Honor 8 er at den har samme dobbel-kamera som toppmodellen P9. Hvert fall på overflaten, men ikke med Leica-merket som storebror. Tanken er fortsatt den samme, at den har svart-hvitt og fargekamera for å samle mer lys. Det betyr i teorien at man kan ha raskere lukkerhastigheter samt unnga bevegelsesuskarphet. Noe som trengs da kameraet ikke har noen optisk bildestabilisator.

Bruce Springsteen [WEB] The River Tour 2016 – 28.03 (86) Bruce Springsteen [WEB] The River Tour 2016 – 28.03 (87) Bruce Springsteen [WEB] The River Tour 2016 – 28.03 (85)
<
>
(Foto: Tor Aavatsmark)
Bruce Springsteen [WEB] The River Tour 2016 – 28.03 (89) Bruce Springsteen [WEB] The River Tour 2016 – 28.03 (90) Bruce Springsteen [WEB] The River Tour 2016 – 28.03 (88)
<
>
(Foto: Tor Aavatsmark)

Bildekvaliteten er ganske lik som på P9. Som er bemerkelsesverdig til å være Honor. I gode forhold får man veldig god bildekvalitet. Men i dårlige lysforhold, som på papiret skal være bra, lever ikke kameraet opp til forventningene. Bildene blir mørke og inneholder en del støy. Programvaren er heller ikke førsteklasses, og det føles som om man kunne fått bedre bildekvalitet med forbedret bildebehandling.

Annonse

Lyd
Honors svake side er lyden, der den innebygde høyttaleren er veldig skral og ikke er egnet for å lytte til musikk. Det har heller ikke blitt gjort noe spesielt for å forbedre lydkvaliteten med hodetelefoner. Det er verre enn hva som er vanlig på de fleste andre vanlige mobiler.

(Foto: Tillverkare)

(Foto: Honor)

Bruk
Huawei bruker et egendefinert grensesnitt i tillegg til vanlig Android. I den nyeste versjonen er det ikke like påtrengende som før, den føles nå mer moden og hyggelig. Det betyr også at man har funksjoner og snarveier som mangler på mange andre mobiler. Som muligheten til å bruke knoken til hurtigstarte apper. Mobiltelefonen er dessuten ikke lenger belastet med mange forhåndsinnstilarte apper. Det er noen få, men det er overkommelig.

(Foto: Ljud & Bild)

(Foto: Ljud & Bild)

Ytelse
En annen overraskelse med Honor 8 er hvor rask den er. Huawei bruker ikke, som så mange andre Snapdragon-prosessoren uten den egnede Kirin. På papiret er den litt tregere enn P9, men ifølge våre test-apper så er ytelsen like god eller enda bedre i noen tilfeller. Til daglig bruk føles den også rask, som kan forklares av det sjenerøst dedikerte minnet. Men det hender at de mest krevende spillene kan hakke litt.

Konklusjon
Honor har endelig klarte å knekke koden med rimelige mobiler, som ser og føles billige ut. Tvert imot ser denne fantastisk ut og føles som en premium-modell i hånda. Enda mer imponerende er at man har klart å kopiere det spennende dobbel-kameraet fra Huawei P9. Selvsagt er ikke alt perfekt. Lyden er middelmådig og skjermen skiller seg ikke ut på noen måte. Men det generelle inntrykket er at Honor 8 føles som en mye dyrere mobil enn den egentlig er.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.