Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Topplister

Denne mobilen har det beste batteriet

Og de ni andre er nesten like gode.

Skrevet av / 13.08.23 - 09:05
Denne mobilen har det beste batteriet

Mobilprodusenten OnePlus har gjort en undersøkelse som viser at nesten halvparten av alle mobilbrukere er misfornøyde med batteritiden på sin nåværende smarttelefon.

Samtidig viser undersøkelsen at batteriets ytelse og levetid blir stadig viktigere når forbrukerne skal velge ny mobil. Det samme gjelder hurtiglading av batteriet, som faktisk er viktigere enn om mobiltelefonen har et godt kamera.

Les også Batterirevolusjonen er her! Vi står på terskelen til en batterirevolusjon. Superbatteriene kommer kanskje allerede i år.

Vi tester for deg

Heldigvis er batteritid et av de viktigste kriteriene for oss her i redaksjonen når vi tester mobiler. Hvert eneste testresultat er blant annet basert på en lang rekke referansetester som måler mobilens ytelse – inkludert batteritiden som testes med benchmarkverktøyet PC Mark Work 3.0 – og gir oss sammenlignbare resultater.

Dermed kan vi også med sikkerhet si hvilken mobil blant de mange vi har testet de siste 12 månedene som har den absolutt beste batteritiden.

Les også Om fire år bytter vi mobilbatterier selv Nå har EUs råd vedtatt den nye forskriften om batterier, og det innebærer blant annet at bærbare batterier som inngår i apparater senest i 2027 skal kunne byttes av konsumenten selv.

Siden august 2022 har vi i alt testet 35 smarttelefoner – i ulike prisklasser og både iPhone- og Android-telefoner – og av alle disse er det Google Pixel 7a som har den klart beste batteritiden med et imponerende benchmark-resultat på 17 timer og 14 minutter. Legg merke til at dette er en stresstest, som tapper batteriet mens mobilskjermen er konstant på og prosessoren er engasjert i tunge oppgaver.

Listen nedenfor viser de ti smarttelefonene med best batteritid av de 35 mobilene vi har testet de siste 12 månedene. Det er tre Google-mobiler på listen, samt smarttelefoner fra OnePlus og mobiler fra Samsung, Xiaomi og Motorola.

Den nest beste på listen, Google Pixel 6a, briljerer med en batteritid på 13 timer og 38 minutter, mens rosinen i pølsa, OnePlus 11 5G, må «nøye» seg med 11 timer og 20 minutter. Ingen av mobilene kom under 11 timer i den nevnte benchmarktesten, og det er verdt å merke seg at vi også tester smarttelefoner som ikke engang klarer fem timer i samme test. Ingen nevnt, ingen glemt.

Disse ti mobilene har det beste batteriet:

Google Pixel 7a

Google setter en ny standard med Pixel 7a

Pixels rimeligere modell nærmer seg Pro-modellen, men til halve prisen!

Les hele testen

Google Pixel 6a

Som en Android-mobil skal være

Til tross for litt haltende maskinvare veier Googles programvaretriks opp for det og gir et imponerende resultat.

Les hele testen

Samsung Galaxy A54 5G

Et trygt, men litt kjedelig valg

Samsungs beste mellomklassemobil gjør det meste bra, men har heller ingen spennende finesser som får den til å skille seg ut fra mengden.

Les hele testen

Motorola Moto g73 5G

Billig, men langsom til spill

Til tross for den lave prisen føles ikke Moto g73 prisgunstig da den har så mange ulemper.

Les hele testen

Redmi Note 12 Pro

Slik bygges en prisgunstig mobil

Om Xiaomi er dyktige til å bygge prisgunstige toppmodeller, er Redmi det tilsvarende i mellomklassen.

Les hele testen

OnePlus Nord CE 3 Lite

Budsjettvariant av en budsjettmobil

OnePlus har vært så ivrige med å skjære ned på funksjonene for å få ned prisen at de har gått for langt.

Les hele testen

Xiaomi 13 Lite

For mange feil med tanke på prisen

Xiaomi 13 Lite er en budsjettmobil som kommer for nærme Redmi uten å lykkes like bra.

Les hele testen

OnePlus Nord 3 5G

OnePlus Nord 3 er en utmerket mellomklassemodell

OnePlus er på banen igjen med en mellomklassemobil som overgår hva man kan forvente til prisen.

Les hele testen

Google Pixel 7

Alt det beste fra toppmodellen

Les hele testen

OnePlus 11 5G

OnePlus tilbake til røttene

OnePlus 11 5G vil både være best og billigst. Og det er den.

Les hele testen
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

5 hendelser på “Denne mobilen har det beste batteriet”

 1. Hvis man ser på gsmarena sin batteritest så kommer jo Google telefonene dårligst ut blandt telefoner som de spesifikasjons messig konkurerrer mot. Både Apple, Samsung og Sony ligger på over 110 timer i passiv bruk mens google ligger på under 90 timer.

 2. En vesentlig mangel i testene er sar verdien, altså antennekvaliteten på telefonene. Skal du til hytta eller gå en tur i fjellet så kan en tlf. miste forbindelsen mens en annen har grei forbindelse på samme turen. En annen mangel med testene er hvor lang eksponeringstid det tar fra man trykker til faktisk bilde blir tatt. Håper dette blir med i fremtidige tester

 3. Aleksander

  Styr unna Google telefoner! De spiser batteri som en utsultet hest på sommerbeite, og er noe av det tregeste til å lade opp. (Og de har en kjent feil hvor det ett russiskrulett om du får ringt med den eller ikke.) En elefant i rommet ingen tørr prate om.

  1. Steffen S

   Nå får pixel 6a og 7a skryt i de fleste tester for lang batteritid da.. 7,5w lading er alt for lite, det er jeg enig i. Men samtidig er det nok sunt for holdbarhet av batteriet

 4. Trond Aune

  Hvorfor ikke vise alle modellene som er testet?!?!?!?!?!?! Var det en redaksjonell favoritt og overpriset luksusmodell eller ti som kom nederst på lista??
  Er dette en seriøs test, så MÅ alle modellene presenteres! Er dere seriøse??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top