Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple oppgrader sine billigste iPad-modeller

Men prisen har også blitt oppgradert.

Skrevet av / 19.10.22 - 15:03
Apple oppgrader sine billigste iPad-modeller

Frem til 2021 holdt Apple fast på det originale iPad-designet – med en bred ramme rundt skjermen og en fysisk Hjem-knapp i bunnen – når det gjelder deres billigste iPad-modell.

Men nå har vi fått et nytt, oppdatert iPad-design, slik vi kjenner fra iPad Pro og iPad Air, til den billigste prisklassen

Les også Apples nye iPad Pro er et seriøst verktøy for profesjonelle iPad Pro kommer med raskere M2 prosessor, ProRes-video og Wi-Fi 6E.

Det betyr at den billigste iPad-en – 10. generasjon – fra nå av leveres med 10,9″ Liquid Retina-skjerm fra kant til kant. Skjermoppløsningen er på 2360 x 1640 piksler, mens den maksimale lysstyrken er oppgitt til 500 nits.

Visuelt har den nye iPad-en fått skarpe linjer og kanter kombinert med avrundede hjørner, som får den til å ligne en forvokst utgave av iPhone 4 og 5 – to klassiske mobiler som i sin tid sto for noe av det mest ikoniske Apple-designet noensinne.

Den nye iPad-en fås i fargene blå, rosa, gul og sølv. (Foto: Apple)

Under skjermen sitter det nå en Apple A14 Bionic-chip, som vi kjenner fra 2020-utgaven av iPad Air. Blant de oppdaterte kameraene finner man nå et 12 MP front-kamera med ultravidvinkel, plassert langs den vannrette kanten, samt et oppdatert 12 MP kamera på baksiden, som bl.a. kan ta opptak i 4K.

I likhet med de andre iPad-modellene fås også den billigste iPad-en med USB-C port, i tillegg til Wi-Fi 6 og i en versjon som støtter 5G. Selvfølgelig kommer Apples nyeste iPad også med den nyeste versjonen av selskapets nettbrett-operativsystem, iPadOS 16.

Pris og tilgjengelighet

De tidligere versjonene av Apples billigste iPad var spesielt budsjettvennlige. Den billigste utgaven av 9. generasjon av iPad kostet kun 3.990 kroner for versjonen med 64 GB.

Les også Slik blir iPadOS 16 iPadOS kommer med mange av de samme funksjonene som på macOS og iOS.

Den tilsvarende versjonen av den nye iPad (10. generasjon) koster 6.290 kroner (altså en prisstigning på 2.300 kroner!), mens prisene på Wi-Fi + Cellular-modellene starter på 8.390 kroner. Den nye iPad-en fås i konfigurasjoner med 64 GB og 256 GB, i fargene blå, rosa, gul og sølv.

Den nye iPad-modellen kommer til salg fra 26. oktober.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top