TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

De viktigste nyhetene i iPadOS 16

iPadOS kommer med mange av de samme funksjonene som på macOS og iOS.

forfatter
Publisert 08.06.22 - 21:17

Siden 2019 har iPad hatt sitt eget operativsystem, iPadOS, mens tidligere modeller kjørte iOS – samme plattform som iPhone.

Men siden da har iPad utviklet seg til å bli en slags hybrid mellom en Mac og en stor iPhone, og rent konkret betyr det at den kommende versjonen av iPadOS 16 får flere av de samme funksjonene som også kommer til iOS, i likhet med at noen av macOS-nyhetene også finner sin vei til iPad.

Blant annet gjelder det muligheten til å dele et iCloud-fotobibliotek med familie og venner (fra iOS), i tillegg til nye Safari-funksjoner fra macOS – f.eks. delte fanegrupper og login-nøkler.

Det samme gjør de nye mulighetene i Mail-appen, f.eks. avbryte meldinger før de når mottakeren, planlegge mailer slik at de blir sendt på det perfekte tidspunket, samt flytte sendter mailer til toppen av inboksen.

Les også De viktigste nyhetene i macOS Ventura Apple vil forbedre Mac-opplevelsen ved å legge til nye produktivitetsverktøy og kontinuitetsfunksjoner i macOS.
macOS Ventura TOP 1536x863 1

Sist, men ikke minst, er det verdt å nevne Stage Manager fra macOS, da dette multitaskingsverktøyet, som automatisk organiserer åpne apper og vinduer slik at det blir raskere og enklere å bytte mellom forskjellige oppgaver, også kommer til iPadOS i den nye oppdateringen.

iPadOS 16

Men det er også noen eksklusive nyheter på vei til iPadOS. Du kan lese om de største av dem under:

Meldinger

Nye funksjoner i Meldinger skal gjøre det enklere å samarbeide og administrere delt innhold på tvers av apper som Arkiver, Keynote, Numbers, Pages, Notater, Påminnelser og Safari samt andre apper fra tredjeparter.

iPadOS 16

 

Når man sender en invitasjon til å samarbeide via Meldinger, blir alle i tråden automatisk lagt til i dokumentet, regnearket eller prosjektet. Når noe redigerer en delt fil kan alle se oppdateringe øverst i tråden i Meldinger. Og når brukere arbeider sammen på et prosjekt, kan de enkelt gå inn på den tilknyttede samtalen via Meldinger eller simpelthen trykke for å starte en FaceTime-samtale med sine samarbeidspartnere.

Freeform

En helt ny app til samarbeid som gir brukere muligheten til å se, dele og samarbeide på ett sted uten å måtte tenke på layout og sidestørrelser – og Apple Pencil er fult støttet.

 

iPadOS 16

Freeform gjør det bl.a. mulig for brukere å se andres bidrag i sanntid når de legger til eller redigerer innhold. Appen gir også brukere mulighet til å starte en session fra FaceTime og se oppdateringer fra de man samarbeider med, direkte i Meldinger-tråden.

Vær

Vær-appen som er designet for å utnytte den flotte skjermen fullt ut, kommer nå til iPad med nye, flotte animasjoner.

iPadOS 16

Med et enkelt tastetrykk kan man se de viktigste væropplysningene eller få informasjon nedbør, luftkvalitet og temperatur. Brukere kan også få en varsel når det kommer nye værvarsler i deres område, eller sjekke luftkvaliteten ved hjelp av en fargekodet skala.

En offentlig betaversjon blir tilgjengelig for iPadOS-brukere neste måned på beta.apple.com. iPadOS 16 blir tilgjengelig til høsten som en gratis programvareoppdatering til iPad (5. generasjon eller nyere), iPad mini (5. generasjon eller nyere), iPad Air (3. generasjon eller nyere) og alle iPad Pro-modeller. 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde