Ny brukerflate til Netflix på nettbrett (kanskje)

Netflix tester for øyeblikket en helt ny brukerflate for nettbrett, som skal ta et oppgjør med det nåværende 80-tallsutseendet.

Skrevet av / 05.03.15 - 13:04
Ny brukerflate til Netflix på nettbrett (kanskje)

Følg Lyd & Bilde på Twitter
Følg @lydogbilde på Instagram

For første gang var også Netflix til stede på Mobile World Congress i Barcelona. Eller rettere sagt, Netflix var til stede i Barcelona, men ikke på selve messen. I stedet hadde man leid en fet takleilighet i utkanten av byen, hvor forskjellig Netflix-snacks ble vist frem. For eksempel den egenproduserte TV-serien Marco Polo i 4K-kvalitet.

Men den mest interessante nyheten var på mobilfronten. Netflix-talsmannen forklarte at de har et testprogram hvor typisk nye kunder får adgang til nye funksjoner eller nye elementer i brukergrensesnittet (uten at de vet det, deres app eller brukerflate ser bare annerledes ut enn andres), og så tester Netflix, hvordan det påvirker deres forbruk i forhold til gjennomsnittet. Målet er alltid å få folk til å se mer på Netflix.

Den nuværende Netflix-brugerflade på tablets minder mest af alt om en videobutik fra 80'erne - komplet med videokassetter på rad og række.
Den nåværende Netflix-brukerflaten på nettbrett minner mest av alt om en videobutikk fra 80-tallet – komplett med videokassetter på rad og rekke.

Og de siste par månedene har Netflix uten å fortelle det til omverdenen testet en ny brukerflate til sin nettbrett-app. Rundt 100.000 personer rundt omkring i verden har adgang til den nye appen, og hvis det går som Netflix regner med, vil den oppdaterte brukerflaten i løpet av sommeren bli rullet ut til samtlige brukere, som ser Netflix på sin iPad eller Android-nettbrett.

Den nye brugerflade, som i øjeblikket bliver testet af cirka 100.000 brugere, giver mere plads til især den fremhævede film eller serie.
Den nye brukerflaten, som i øyeblikket blir testet av rundt 100.000 brukere, gir større plass til fremhevede filmer eller serier.

Det nye? Jo, den nåverende nettbrett-appen er basert på en design som skal ligne en klassisk videobutikk fra 80-årene. De mange titlene står side om side, og brukeren ser bare seriens eller filmens navn og “kassettens” fremside.

Den nye brukerflaten kommer til å minne om Netflix sin brukerflate på smart-TV-er og spillkonsoller. Her får hver kategori langt mer plass, og det er alltid en bestemt film eller serie som blir fremhevet med store bilder og mer informasjon. Andre titler ligger som en karussel under den fremhevede tittelen.

Også når man klikker seg frem til en bestemt tittel man gjerne vil se, er det flere bilder og mer informasjon enn før.

Her kan man se, hvordan præsentationen af serien Breaking Bad tager sig ud i henholdsvis den gamle brugerflade (til venstre) og den nye, der muligvis rulles ud til alle Netflix-brugere til sommer (til højre).
Her kan man se hvordan presentasjonen av serien Breaking Bad tar seg ut i henholdsvis den gamle brukerflaten (til venstre) og den nye, som muligvis rulles ut til alle Netflix-brukere til sommeren (til høyre).

Netflix regner med at den nye brukerflaten er mer innbydende og vil friste de mange Netflix-kerne til å bruke enda flere timer på strømming, enn de gjør nå.

Hva mener du? Bruker du Netflix på nettbrettet ditt, og synes du at den nye brukerflaten som vist på bildene virker mer innbydende?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top