Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Tidal med studiolyd på Android

Nå kan du nyten musikken i studiokvalitet med MQA på mobilen.

Skrevet av / 10.01.19 - 08:34
Tidal med studiolyd på Android

Men foreløpig bare hvis du har en Android-telefon. MQA-støtte for Apple-telefoner kommer senere.

Strømmetjenesten Tidal var de første til å tilby musikken i bedre lydkvalitet enn de vanlige komprimerte lydformatene. Som AAC, MP3 eller Ogg.

Under Tidal Masters ligger musikken i høyoppløst format, til nå har den bare vært tilgjengelig på PC og Mac, men nå er altså Android-mobiler også støttet.

Bedre lyd

MQA støttes også av en lang rekke hi-fi-produkter som digitalomvandlere, og er en smart måte å pakke inn høyopløste lydfiler på, enn  med høyere oppløsning enn CD-formatets 16-bits, 44,1 kHz lyd.

Android-brukere må laste ned siste versjon av Tidal-appen og ha et Tidal HiFi-abonnement for å få tilgang til musikken i Tidal Masters med MQA-kvalitet, opptil 96 kHz.

Men det kan være smart å bytte ut de gamle øreproppene med noen nyere som gir bedre lyd, for å utnytte lydkvaliteten i Tidal Masters.

(Foto: Produsenten)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top