Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

CES 2019: Styr HTC Vive med øynene

Se - jeg kjører uten hender! Pro-utgaven av HTCs VR-headsett har fått eye tracking, samt en ny lillebror.

Skrevet av / 08.01.19 - 16:24
CES 2019: Styr HTC Vive med øynene

Mens vi venter på det store gjennombruddet for virtual reality, har HTC tatt tak i en av mange utfordringer med å ferdes i den virtuelle verden: Styringen.

På første dag av CES i Las Vegas lanserte HTC en oppgradert modell av deres VR-headsett, Vive Pro. Nyheten er Vive Pro Eye, som gjør det mulig å styre bare ved å se seg rundt i den kunstige virkelighet – akkurat som konkurrenten Tobii.

I pressemeldingen fra HTC fortelles det om de nye mulighetene for designere og utviklere… Men til syvende og sist handler det om spill. Første spilltittel på Vive Pro Eye er Major League Baseball, som demonstreres på CES. MLB Home Run Derby VR er også tilgjengelig fra lanseringen.

HTC Vive Cosmos krever ikke en dedikert spillmaskin i enden av en lang kabel. Foto: HTC

HTC hadde og et helt nytt headsett med seg på pressemøtet: Vive Cosmos. Det nye VR-headsettet fra Vive krever ingen eksterne basestasjoner og gir dermed maksimal fleksibilitet. Vive Cosmos kan brukes både hjemme og på farten, og trenger ingen tung spillmaskin for å fungere.

Endelig viste HTC fram en helt ny nettleser laget for VR, kalt Firefox Reality. Den er utviklet i samarbeid med Mozilla.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top