nyhet

Avanserte dashbordkameraer på CES

NextBase-kameraer ringer nødnummer hvis du ikke gir livstegn etter en ulykke.

Skrevet av / 08.01.19 - 00:28
Avanserte dashbordkameraer på CES

NextBase viste frem nye ryggekameraer på CES-messen i Las Vegas. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men dette er det raskest voksende kamerasegmentet akkurat nå, og NextBase lanserer noen veldig nyttige funksjoner.

SOS

Etter en kraftig kollisjon kan minutter eller til og med sekunder være avgjørende for utfallet. NextBase har derfor utstyrt sine nye dashbordkameraer med en SOS-funksjon. Ved et sammenstøt vil kameraet spørre deg om du er ok. Trykk «ok» på berøringspanelet for å bekrefte. Om du er bevisst og beveger deg i kupeen vil kamera uansett ikke foreta seg noe. Men om du ikke responderer etter kort tid (et minutt eller så), ringer kameraet automatisk opp nødnummeret for å fortelle at du er bevisstløs.

Autosynk

Autosynk via Bluetooth er også nytt. Det betyr at en lavoppløst video 20 sekunder før og 20 sekunder etter sammenstøt vil automatisk sendes til din mobiltelefon. Og du trenger ingen komplisert Wi-Fi-tilkobling mellom enhetene, siden overføringen skjer med Bluetooth.

Stemmestyring med Alexa blir også mulig med de to dyreste modellene.

NextBase
Richard Browning (høyre) og Robert Ingebrigtsen (venstre) fra NextBase viser frem sine nye dashbordkameraer på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Fem modeller

Den nye linjen med dashbordkameraer består av fem modeller, som rangerer i pris fra ca 700 kroner (NextBase 122) til rundt 2.000 kroner (NextBase 522 GW). Forskjellene fra modell til modell ligger i videokvalitet og funksjonalitet, hvor den billigste har 720p oppløsning og 120 graders vidvinkel. Med toppmodellen får du 1440p oppløsning, 140 graders vidvinkel og polariseringsfilter på optikken, og dessuten mulighet for å også koble til bakrutekamera som da legges til som bilde-i-bilde. GPS er da også på plass.

Du får varierende grad av utstyrsnivå og bildekvalitet i de tre modellene mellom disse. Fra 322GW og oppover får du Wi-Fi, med mulighet for automatisk lagring av video i nettskyen. Første måned er da gratis.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top