nyhet

CES: Sony lydplanke gir imponerende bass uten subwoofer

Sony HT-X8500 støtter Dolby Atmos og simulerer lyd i høyden uten ekstra høyttalerelementer.

Skrevet av / 08.01.19 - 19:57
CES: Sony lydplanke gir imponerende bass uten subwoofer

Vi fikk i dag en lyddemo av Sonys nye lydplanke HT-X8500 på CES-messen i Las Vegas. Dette blir den hittil rimeligste lydplanken som støtter Dolby Atmos og DTS:X. Den har ikke ekstern subwoofer, men Sony har jobbet med å få det meste ut av små basselementer i lydplanken.

Lydplanken ga oss overraskende punchy bass, og dessuten et stort lydbilde som brer seg både forfra og bakfra, og dessuten fra taket. Sonys demo ga oss en aldri så liten aha-opplevelse med Atmos demoklipp, hvor et løv faller fra trærne, og svaier i luften over oss. Et klipp fra den nye Jumanji-filmen leverte også varene på mer overbevisende enn vi hittil har hørt fra en lydplanke i denne klassen.

Det skal sies at Sony har hatt god tid til å sette opp lydplanken i rommet, fått til en god og dempet akustikk men da med relativt lav takhøyde – og et levende og hardt tak som serverer klangen ned over hodet vårt. Det er ikke garantert at vi klarer å repetere denne opplevelsen i en vanlig stue, når vi etter hvert få inn lydplanken til test. Det vil vise seg!

Det som er helt sikkert, er at HT-X8500 vil være et ønsket tilskudd i mange stuer, da mange ønsker god lyd til en rimelig penge, men vegrer seg for å ha en stygg klump av en subwoofer på stuegulvet.

Tilgjengelighet

Noen pris har vi ikke fått, men den havner under HT-XF9000, som koster 4.000 kroner. Kommer i salg i slutten av mars.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top