Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

Xperia XA2 gir deg betydelig mer for pengene enn forgjengeren

Skrevet av / 09.01.18 - 20:41
Smartere mellomklasse-mobil fra Sony

For ett og et halvt år siden testet vi Sonys mellomklasse-mobil Xperia XA. Vi elsket utseendet og gledet oss til å teste den. Men i virkeligheten ble vi skuffet over skjermoppløsning, kamera og ytelse. Nå kommer oppfølgeren Xperia XA2 som ser ut til å rette opp alle manglene. Eller som Sony sier «en super-mellomklasse smarttelefon».

Designet har blitt oppdatert med en mer spektakulær kant-til-kant-skjerm med avrundede kanter. I motsetning til tidligere Xperia-modeller sitter ikke fingeravtrykksleseren på strømknappen på siden, men baksiden slik som hos de fleste konkurrenter. Telefonen er tilgjengelig i fargene sølv, svart, blå og rosa.

 

Sony Xperia XA2 pink
Tilgjengelig i en rekke flotte farger (Foto: Sony Mobile)

Dimensjonene har blitt større og vekten har økt. Dette gir plass til en større skjerm, som også har fått betydelig høyere oppløsning. I tillegg til mye kraftigere batteri, som burde gi lengre batteritid.

Hvert fall nå som man har fått en nymoderne kraftbrikke: Snapdragon 630-prosessoren. Sammen med Sonys Smart Stamina-teknologi, Battery Care som lader forsiktig, og selvølgelig også hurtigladning.

 

Sony Xperia XA2 black
Moderne utside og innside (Foto: Sony Mobile)

Kameraet har også fått en god oppgradering med en Exmor RS-sensor, 23 megapikslers oppløsning, 4K-film og slow-motion i 120 bilder per sekund. Selfie-kameraet har fått 8 megapikslers oppløsning og har 120 graders vidvinkel for gruppebilder.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 8.0 Oreo
Skjerm: 5,2-tommer 1920 x 1080
Prosessor: Qualcomm Snapdragon 630
Minne: 3 GB RAM, 32 GB lagring (+ microSD, max 256 GB)
Kamera: 1/2.3” 23 Mp + 8 Mp
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC
Batteri: 3300 mAh
Mål: 142 x 70 x 9,7 mm
Vekt: 171 g

Sony Xperia XA2 lanseres i februar for 3490 kroner.

 

 

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top