Nvidia vil utkonkurrere TV’en din

Grafikkgiganten vil ha inn en gaming-skjerm på godplassen i stua. Og Asus, Acer og HP skal levere dem.

Skrevet av / 09.01.18 - 22:22
Nvidia vil utkonkurrere TV’en din

Der hvor de fleste har sitt «husalter» stående i stuen, skal det fra nå av være en gaming-skjerm av like solide dimensjoner. Og hvor et alminnelig TV-signal kjørte ut 25 bilder i sekundet, skal de nye skjermene kunne levere varene i aktuelle 3D-spill. Med opptil 120 bilder i sekundet i 4K-oppløsning! Det fortalte Nvidias CEO og grunnlegger, Jensen Huang, på selskapets pressekonferanse på CES i Las Vegas.

Det nye initiativet kalles BFGD (Big Format Gaming Display – selv om F’en trolig vil bli omdøpt på folkemunne). Foreløpig har Acer, Asus og HP sagt ja til å levere BFGD-skjermer. Skjermene blir intet mindre enn 65 tommer, og i tillegg til den lynraske oppdateringsfrekvensen skal de også ha veldig lav «input lag». Altså tiden det tar å få et bilde gjennom elektronikken og ut på skjermen. En lysstyrke på 1.000 nits lover også godt for en intens spillopplevelse i stua.

Ifølge grunnlegger og CEO Jensen Huang fra Nvidia er vi i den mest spennende tiden i teknologihistorien. Foto: Nvdia

Ifølge Jensen Huang er spill veien framover, og han forutser at innen neste generasjon vil alle være gamere:

«Jeg tilhørte den første generasjoen av gamere. Før min generasjon var det ingen, men nå er gaming anerkjent som sport. Og det er den største sporten i verden. I mine barnebarns generasjon vil alle være gamere. Fra null til alle på tre generasjoner. Det er en utrolig stor industri,» sa den 54-år gamle Jensen Huang. 

Se hele pressekonferansen under:

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top