Hold styr på luftkvaliteten

Airthings Wave Plus måler ikke bare luftforurensning, men også Radon

Skrevet av / 09.01.18 - 08:25
Hold styr på luftkvaliteten

Den radioaktive gassen Radon er en alvorlig kreftrisiko som er en stor grunn til bekymring rundt om i landet. Men det å måle radonnivået i et hus har aldri vært en enkel prosedyre. Det innebærer å bestille testpakker som må settes opp i lang tid før de kan sendes til analyse.

Norske Airthings har nylig introdusert sin betydelig raskere og enklere måler Wave. Denne batteridrevne enheten settes opp der du vil måle, og allerede etter én dag har man sin første måling. Videre kan man la enheten bli stående i noen uker og følge radoninnholdet, som kan variere over tid, direkte i appen på telefonen.

Airthings Wave Plus
Få en oversikt direkte i appen (Foto: Airthings)

Flere typer målinger

Nå lanseres også oppfølgeren Wave Plus, som i tillegg til Radon kan måle karbondioksid, flyktige organiske forbindelser (VOC), samt temperatur, lufttrykk og fuktighet. Appen gir deg tips om hvordan du kan forbedre luftkvaliteten og optimalisere ventilasjonen.

Hub som samler måledata (Foto: Airthings)

De kommer også med Airthings Hub, som leser av opptil 50 batteridrevne målestasjoner i større hus og samler resultatene. Enhetene kommuniserer trådløst med hverandre, mens Hub kommuniserer til deg via både Ethernet og GSM-mobildata.

Produktene slippes i andre kvartal. Airthings Wave Plus vil koste 2690 kr og Hub 690 kr.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top