Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Bravia AF8: Ny OLED-serie fra Sony

Sonys nye OLED-skjermer kan skilte med blant annet Dolby Vision og Google Assistant, og bruker selve bildepanelet som høyttaler.

Skrevet av / 09.01.18 - 06:53
Bravia AF8: Ny OLED-serie fra Sony

Etter å ha lykkes bra med sin første OLED-serie, Bravia A1 i 2017, kommer det ikke som noen overraskelse at Sony vil utvide OLED-sortimentet sitt i år.

I første rekke dreier det seg om den nye OLED-serien Bravia AF8. Den bygger videre på nyvinningene fra A1 og er utstyrt med Sonys egen X1 Extreme bildeprosessor til å ta seg av bildemagien. Støtte for Dolby Vision HDR-formatet er også med. Ikke nok med det, AF8 kommer også med den særegne Acoustic Surface- teknologien, som får hele skjermoverflaten til å fungere som en høyttaler ved hjelp av små aktivatorer på baksiden. En løsning vi har god erfaring med fra testen av Bravia A1 OLED.

De største forskjellene mellom den eksisterende A1-serien (som Sony sier vil gå videre i 2018) og nye AF8-serien ligger i designen. Mens A1 har en lett tilbakelent design med kraftig staffeli-fot på baksiden, kommer AF8 stilt rett opp og ned med en smal sokkel i bunn. Det kan gjøre AF8 mer velegnet til noen plasseringer og ikke minst til veggmontering.

På smart-fronten er Sony-skjermene fortsatt Android-baserte (ingen overraskelser der) og får dessuten Google Assistant stemmestyring innebygd, i alle fall på det nordamerikanske markedet. Sony, i likhet med flere andre TV-produsenter, ser for seg at TV-en vil bli navet hvor man også kontrollerer andre dingser rundt om i hjemmet.

Sony har ikke røpet noen priser eller lanseringsdato på Bravia AF8-serien ennå, men vi tror den vil legge seg et hakk lavere enn dagens A1-serie. Det er i alle fall lov å håpe!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top