Sniktitt på Samsungs 2016 TV-modeller

Her er litt av det vi kan forvente fra Samsung i det kommende TV-året!

Skrevet av / 06.01.16 - 00:07
Sniktitt på Samsungs 2016 TV-modeller

Samsungs pressekonferanse er en av de trendsettende begivenhetene på CES-messen. I år var vi heldige og fikk anledning til å delta på en forhåndsvisning av Samsungs nye TV-modeller, før de ble avslørt for hele verden.

Samsung har hatt stor suksess med de såkalte S’UHD modellene som ble lansert i fjor. De påkostede toppmodellene i 9005 og 9505-serien har imponert både oss testere såvel som kresne TV-kunder. Responsen har vært god: Produktsjef hos Samsung, Knut-Eirik Rørnes forteller til Lyd & Bilde at den 78 tommer store toppmodellen 78JS9505 har solgt «uventet bra» til å være en TV i high-end klassen.

S’UHD modellene ble i sin tid lansert som en konkurrent til bla LG sine kritikerroste OLED-skjermer. Mens LG har satset tungt på masseproduksjon av OLED-panelerm valgte Samsung altså å skvise ut enda høyere ytelse fra den tradisjonelle LCD-teknikken. På bakgrunn av dette var vi unektelig ganske spente på hva koreanerne ville trekke ut av ermet i år! Svaret vil muligens skuffe de som håpet på større utvalg av OLED, men Samsung har (som tidligere antydet) valgt å bygge videre på S’UHD konseptet i år også.

S-UHD med Quantum Dots

(Foto: Produsenten)
(Foto: Audun Hage)

If it aint’t broke, don’t fix it, heter det, og det ser ut til å være Samsungs motto i år også. Årets nye S-UHD modeller bruker fortsatt LCD med kant- eller bak-LED, kombinert med avansert quantum dot teknikk for å hente ut ekstra fargenyanser, lysstyrke og kontrast. Dette er ekstra tydelig på det nye flaggskipet KS9500:, arvtageren til dagens JS9505. Takket være kraftig baklys kan Samsung-skjermen levere over 1000 nits i lysstyrke, mer enn nok til å tilfredstille den nylig fastsatte Ultra-HD Premium standarden. I tillegg har Samsung gjort en grundig jobb med «clean» design: Baksiden er helt glatt uten synlige skruer, og ledningene trekkes skjult gjennom sokkelen. En bonus for oss bildeentusiaster er det «Ultra black/minimum glare» frontglasset som reduserer gjenskinn fra omgivelsene.

Ny Smart Hub

(Foto: Produsenten)
(Foto: Audun Hage)

Samsung har også gitt sitt Smart Hub brukergrensesnitt en ansiktsløftning. Den viktigste forandringen er at man nå i prinsipp får tilgang til alle typer innhold rett fra startskjermen. Samsung-skjermen kartlegger ditt bruk av TV-en og legger opp snarveier til de mest sette programmene og seriene, inkludert dem man finner på Netflix eller andre tjenester. Vi fikk kun tatt et raskt blikk på menysystemet, men det ser ut til å være et fornuftig steg i riktig retning. Innhold skal det også være nok av: I USA samarbeider Samsung med både Netflix, Amazon og flere viktige leverandører. Støtte for online spill via Playstation Now er også på plass.

Smart Home
Samsung ønsker at TV-ens Smart Hub også skal kunne fungere som et nav i det smarte hjemmet. TV-en vil komme med apps og styringsprogramvare som er kompatibel med en rekke ulike enheter som belysning, alarmsystemer og overvåkningskameraer, babymonitorer og mye mer.

Syltynn designmodell

(Foto: Produsenten)
(Foto: Audun Hage)

Toppmodellen KS9500 er ikke spesielt fæl å se på synes vi, men Samsung har tydeligvis ønsket å strekke strikken enda lenger. Derfor viser de også frem en ny og ekstremt slank designmodell i 9-serien: Kun 3 millimeter tykk på det tynneste, og med en utrolig flott, sømløs «bezel-less» design som høstet mye anerkjennelse i salen. For å gjøre TV-en så slank som dette har Samsung flyttet tilkoblingene til en ekstern boks (såkalt One Connection), hvor strøm og signal føres opp til skjermen gjennom en skjult kanal i sokkelen. Byggekvaliteten og den designmessige utførelsen ligger faktisk et hakk opp fra hva vi har sett fra Samsung tidligere. I skrivende stund er det litt uklart når og om denne modellen kommer på markedet, men vi tar gjerne en nærmere kikk!

Foruten prestisjemodellene i 9-serien kunne Samsung også avsløre at S-UHD serien vil bli utvidet med flere modeller. (Flere priser, spesifikasjoner og info om de nordiske modellene kommer senere). 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top