Slanke og skarpe TV-nyheter fra Sony

Sonys nye toppmodeller er Android-baserte og klargjort for HDR bildekvalitet. Og de sidemonterte høyttalerne er borte vekk!

Skrevet av / 14.01.16 - 12:38
Slanke og skarpe TV-nyheter fra Sony

I 2015 lanserte Sony den slanke og superlekre designskjermen X90C. Sony vil beholde det samme slanke formspråket for modellåret 2016, men utvider det også til å gjelde flere modeller i sortimentet.

Minimalistisk design
Forskjellen er dermed tydelig på den nye toppmodellen fra Sony, Bravia XD9305: Det første man legger merke til er at de store, sidemonterte høyttalerne fra fjorårsmodellen er borte vekk. På en måte litt trist, da Sony-skjermene bød på noe av den beste lydkvaliteten vi hadde hørt fra en TV. Mem samtidig fornuftig, da den påkostede høyttalerløsningen var en fordyrende, og i mange tilfeller overflødig finesse. Ettersom Sony har gått for minimalistisk design i år, vedkjenner de nok at de som er i markedet for en high-end 4K TV, gjerne har et separat lydanlegg som står i stil!

Modellene i XD9305-serien er bare 11,8 millimeter på det tynneste, For å oppnå det har Sony har utviklet en kant-LED teknikk de kaller Slim Backlight Drive, som kombinerer god lyskontroll med slank konstruksjon.

Baksiden på Sony 65XD93 er helt ren, med tilkoblinger og ledningsføring skjult bak et deksel. (Foto: Audun Hage)
Baksiden på Sony 65XD93 er helt ren, med tilkoblinger og ledningsføring skjult bak et deksel. (Foto: Audun Hage)

Bravia XD94
Det virkelige flaggskipet fra Sony i år blir imidlertid XD94, en spesialutgave på hele 75 tommer og fullverdig LED-baklys med lokal dimming (Full Array LED Backlight). Både XD93 og XD94 er klare for HDR-video, men XD94 vil ha en klar fordel i form av bedre lyskontroll, lyssstyrke og kontrast over hele skjermoverflaten.

Sony Bravia KD-75XD9405 ((Foto: Sony)
Sony Bravia KD-75XD9405 ((Foto: Sony)

I tillegg til XD93/94 vil Sony også lansere to rimeligere serier med 4K-skjermer (SD85 og XD85) med størrelser opp til 85(!) tommer, alle med Android TV smartsystem ombord.

Årets utvalg av BRAVIA 4K Ultra HD-TV fra Sony er tilgjengelig i Europa fra våren 2016.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top