Syltynn Ultra HD fra TCL

En av verdens største TV-produsenter er kinesisk. De nye TV-ene er verdens tynneste med lokal dimming.

Skrevet av / 07.01.16 - 13:50
Syltynn Ultra HD fra TCL

Xclusive er toppmodellen i kinesiske TCLs S99-serie. Den er utstyrt med avanserte teknologier som Quantum Dot (kvantepunkter – lysdioder bare noen få nanometer i størrelse), lokal dimming av baklys og høy dynamisk rekkevidde (HDR) som gir ekstra kontrast.

Apparatet er visstnok utstyrt med en spesiell ”slim” lokal dimmeteknologi som reduserer den optiske distansen til 5 mm − som har gjort det mulig å bruke kjevla og gjøre Xclusive til verdens tynneste kvantepunkt-TV-er med lokal dimming.

Kvantepunkter
Kvantepunkter er ekstra små lysdioder, bare 5-20 nanometer i størrelse. Fordelene kontra tradisjonelle LCD-paneler er skarpere bilder og rikere farger, til lavere pris enn OLED. Lokal dimming av baklyset gjør at mørke deler av skjermbildet kan gjengis med lite baklys, mens man kan guffe opp lysstyrken i de lyse områdene, og på den måten manipulere frem en større dynamisk rekkevidde enn man hadde fått, dersom hele baklyset gikk opp og ned med informasjonen i bildet.

HDR og stort fargerom
Vi loves en bildekvalitet helt i toppsjiktet. HDR gir større kontrast mellom svarteste svart og lyseste lys, og en bredere fargeskala (Wide Color Gamut) gir dypere, rikere farger farger. Man har også lagt vekt på lydkvalitet og utstyrt TV-ene med høyttalere fra Harman / Kardon, alt for å gi en virkelig oppslukende TV-opplevelse.

TV-en er supertynn, med et rent bakdeksel uten verken skruer eller spalter, som gir en sammenhengende og helhetlig struktur. Prikke over i-en for et lekkert resultat.

Tilgjengelighet
65″-versjonen av TCL Xclusive, U65S9906, kommer til europeiske butikker i andre halvdel av 2016. Pris har vi ikke fått, men at den blir rimeligere enn konkurrerende modeller fra de mer kjente TV-gigantene, regner vi med.

tcl.eu

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top