Onkyo hodetelefoner for kresne ører

Onkyo lanserer tre flaggskipmodeller for høyoppløst lyd.

Skrevet av / 07.01.16 - 13:12
Onkyo hodetelefoner for kresne ører

Onkyo fokuserer ønsker å understreke fordelene med høyoppløst lyd med tre nye hodetelefonmodeller. A800 og H900M er av typen øreklokker, mens E900M er ørepropper.

Les også: Test av Onkyo E700M ørepropper

Seriøse propper
Øreproppene E900M er i følge pressemeldingen de mest avanserte in-ear-hodetelefonene på markedet. Proppene benytter tre høyttalerelementer i hvert øre, hvor ett er vanlig dynamisk og to er av typen balansert armatur (les mer om balansert armatur i siste avsnitt her). Treveiskonstruksjonen separerer bass, mellomtone og diskant i hvert sitt frekvens, som gir bedre dynamikk og renere lyd i hvert frekvensområde. Ikke minst loves vi en fyldigere bass. E900M dekker frekvensområdet 5 Hz – 40 kHz, med andre ord hele det hørbare området og mer til.

En liten fjernkontroll sitter på ledningen, og mikrofon er innebygd for telefonsamtaler og stemmestyring av mobiltelefonen. Proppene kan selvsagt også brukes med andre musikkspillere.

A800 er en åpen konstruksjon, med høyttalerelementer på 50 mm. Foto: Onkyo
A800 er en åpen konstruksjon, med høyttalerelementer på 50 mm. Foto: Onkyo

Større klokker
Deretter har vi de to større hodetelefonmodellene A800 og H900M. A800 benytter 50 mm store høyttalerelementer, som lover lyd av høy kvalitet. 32 ohms impedans og 100 dB følsomhet bør bety at hodetelefonene funker greit også med bærbart utstyr, men siden dette er en åpen konstruksjon som dermed lekker lyd både ut og inn, anbefaler vi dem ikke til støyende omgivelser som tog, T-bane og fly. Du kan fort også bli irritasjonsmomentet i et åpent kontorlandskap, da andre hører musikken din.

Derfor er det bra vi også har de lukkede H900M. Også disse med 50 millimeter elementer, og vi loves ”presis diskant, tydelig og åpent mellomregister samt dyp og balansert bass, uansett volum.” Den akustisk lukkede konstruksjonen holder utvendigstøy ute, og folk slipper å bli ufrivillig kjent med musikksmaken din. Lukkede konstruksjoner har gjerne også en fyldigere bassgjengivelse enn åpne.

H900M dekker frekvensområdet 5 Hz – 40 kHz, har en impedans på 16 ohm og en følsomhet på hele 105 dB. Med andre ord bør denne kunne fungerer fint med bærbare spillere, og har i så måte også innebygd mikrofon for håndfrie samtaler og fjernkontroll for styring av musikken.

Vi har bare fått priser i euro:
E900M 399,99 euro (ca. 4.000 kr)
A800 399,99 euro (ca. 4.000 kr)
H900M 299,99 euro (ca. 3.000 kr)

Hodetelefonene lanseres mars 2016.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top