Mobile nyheter fra Acer

Telefoner, nettbrett og selvsagt masser av datamaskiner fikk snikpremiere hos Acer på dagen før CES-messens første dag.

Skrevet av / 05.01.16 - 10:40
Mobile nyheter fra Acer

Selv om CES-messen offisielt først åpner onsdag, er lanseringene i full gang. Tirsdag presenteres nyhetene for pressen, og allerede mandag ettermiddag, amerikansk tid, fikk man vite de største nyhetene og viktigste tendensene. Acer lanserte sine CES-nyheter allerede formiddagen mandag. Vi var på pletten på Hard Rock Hotel i Las Vegas, hvor nyhetene kunne skues og legges hånd på.

Windows 10-telefon med 4K-video
Mens det har vært mer enn vanskelig for Microsoft å tiltrekke seg lisenstakere til de tidligere utgavene av Windows Phone, er interessen stor rundt Windows 10, som via den fleksible Contiuum-brukerflaten kan gi telefonene et brukergrensesnitt som til forveksling ligner den vi kjenner fra Windows-PC-er.

Foto: Acer
Foto: Acer

Liquid Jade Primo er en 5,5” brettelefon med mobilutgaven av Windows 10. Skjermen er Full HD AMOLED, og prosessoren er en Qualcomm Snapdragon 808-prosessor med 3GB RAM og 32GB lagringsplass. Rask nettilgang forsikres med LTE kat 6. og 802.11ac Wi-Fi.

Hovedkameraet er på 21 Mp, og kan ta opp video i full 4K-oppløsning. Frontkameraet er 8 Mp med vidvinkellinse – så eventuelle venner kan komme med på bildet.

Liquid Jade Primo kommer på markedet i Europa i februar til priser fra 569 euro (ca. 5.500 kroner).

12-tommers kabriolet med 4K-skjerm
Også på nettbrettfronten er det Microsoft som gjelder. Aspire Swicth 12 S (artikkelbildet) er en 12-tommers 2-i-1 bærbar med avtakbart tastatur, som nok kan være interessant for de samme personene som kjøper et Surface Pro 4-nettbrett.

Skjerm er tilgjengelig i Full HD (1920 x 1080) og 4K-oppløsning (3840 x 2160), og er beskyttet bak Gorilla Glass i versjon 4.

Wi-Fi-antennen er integrert i det 7,85 mm tynne aluminiumkabinettet, som skal gi en bedre og dermed raskere internettforbindelse.

Med tastaturet montert er tykkelsen 17,3 mm og vekten 1,4 kg (800 gram som nettbrett). Det er en USB-C-port, to USB 3.0-porter og MicroSD-kortleser. De første modellene vil være utstyrt med 4 GB eller 8 GB RAM og 128 GB eller 256 GB SSD-lagring. Prosessoren er 6. generasjons Intel Core M, men den nøyaktige konfigurasjonen ble ikke opplyst.

Aspire Switch 12 S kan kjøpes fra februar til priser fra 1.199 euro (ca. 11.400 kroner), som tilsvarer prisnivået på Surface Pro 4. Men hos Microsoft må man betale ekstra for tastaturet.

Nettbrett til barna

Foto: Acer
Foto: Acer

Hvis økonomien ikke står til supernettbrett, er Ikonia One 8 et litt mer tilgjengelig alternativ for flat, håndholdt underholdning. 8” nettbrettet smykker seg ikke med superavansert teknologi, men brukergrensesnittet er tilpasset de yngste, og utvalget av apper er utvalgt etter familievennlighet. Maskinvaren er på det jevne: En quad-core CPU fra Mediatek med 1 GB RAM og 16 GB lagring. Til gjengjeld er prisen også familievennlig: 129 euro (1.250 kroner).

Solid chromebook til skolevesken

Foto: Acer
Foto: Acer

Acer er en av de flittigste leverandørene av de billige Chromebook-datamaskinene. Det nyeste skuddet på stammen er en 11-tommers modell, som skal utmerke seg ved å kunne tåle et trykk på 60 kg og et fall på 60 cm, takket være forsterkede hjørner. Ved første øyekast ser den mye dyrere ut enn de ca 3.500 kronene som den 1,1 kg lette skoleveskevennlige datamaskinen sannsynligvis kommer til å koste, når den kommer hit til lands. Mengden av minne er skåret inn til beinet: 2-4 GB RAM og 16-32 GB lagringsplass.

Noe vi også hadde forventet å se fra Acer på CES-messen, var Predator 6-telefonen, som ble fremvist som prototype allerede på IFA-messen i september i fjor, men som ikke var klar ved lanseringen av Predator-serien i desember. Men den må vi åpenbart vente litt lenger på.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top