Flere forsterkere fra Aavik Acoustics

Med 150 rene watt og en forforsterker med DAC, tar danske Aavik Acoustics for alvor steget inn i high-end.

Skrevet av / 05.01.16 - 09:29
Flere forsterkere fra Aavik Acoustics

De har bare holdt på i et drøyt år og lanserte på tampen av 2014, en integrert 300 w forsterker kalt U-300, som vi tidligere har beskrevet.

Nå er tiden kommet for en forforsterker og effektforsterker. Forforsterkeren C-300 ser akkurat ut som den integrerte forsterkeren, men er enda mer påkostet en kontrolldelen i U-300.

Her er det innebygget digitalkonvertere med fem innganger som reklokker signalet til 200 kHz/24 bit PCM-format, og støtte for DSD-filer for de som trenger det.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den har to USB-innganger, som er galvanisk skilt. En for DSD og en for PCM-filer. I praksis betyr det at den bruker to DAC-er, en for DSD og en for PCM.

Det er også platespillerinngang ombord. Den er tilpassset moving coil – MC – pickuper, som har lavere signal enn vanlig for eksempelvis MM-pickuper. Med 62 dB forsterkning og justerbar belastningsimpedans fra 50 til 5000 ohm, kan den tilpasses de aller fleste MC-pickuper.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den 35 kg tunge effektforsterkeren leverer 150 w i hver kanal. Ikke hvilke som helst watt, men så kalt klasse A, hvor bipolare utgangstransistorer kjører uten svitsjing for lavere forvrengning og renere lys.

Forsterkeren har svært kort signalvei og kjører med fire 600 w strømforsyninger som tilsammen leverer 2400 w og mer enn 80 A strøm, som burde holde en stund, selv om man har tungdrevne høyttalere.

Danske Aavik Acoustics viser forsterkersettet i Las Vegas under CES 2016.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top