Bluesound får høyoppløst MQA

Den nye lydkodeken som skal revolusjonere strømming kommer gratis til Bluesound.

Skrevet av / 05.01.16 - 11:13
Bluesound får høyoppløst MQA

MQA er en ny teknologi som skal gi oss høyoppløst lyd med langt mindre krav til båndbredde enn før. På nærmest magisk vis sies teknologien dessuten å forbedre lydkvaliteten fra de vanlige PCM-formatene.

Det forventes at Tidal skal lansere MQA-støtte i løpet av 2016. De demonstrerte det allerede tidlig i fjor med en utviklingsversjon av spilleren, så det er egentlig bare detaljer som gjenstår før MQA kan lanseres.

Bluesound har nå annonsert at alle deres produkter vil støtte MQA fra Tidal. Det gjelder også første generasjons produkter. Med andre ord, har du et lydprodukt det står Bluesound på, vil du kunne strømme musikk kodet i MQA. En oppdatering av styringsprogramvaren kommer senere i år. Noen offisiell dato foreligger ikke, verken for Bluesound eller Tidal.

Kilde: What HiFi

Les også: Strømming blir høyoppløst

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Scroll to Top