Årets innovasjoner på CES

Lyd & Bilde har akkurat besøkt åpningsshowet CES Unveiled, hvor noen av årets mest trendsettende produkter blir avduket!

Skrevet av / 05.01.16 - 09:26
Årets innovasjoner på CES

Første dag i Las Vegas sparkes i gang med åpningsshowet CES Unveiled. Hit kommer både veletablerte merkevarene såvel som de unge og håpefulle produsentene for å vise frem sine siste innovasjoner. Alle som en har et håp om å «hit it big» som det heter i Vegas.

På CES Unveiled avslører man også vinnerne av årets CES Innovation-priser. Dette er produkter som fremheves spesielt for banebrytende eller nyskapende egenskaper.

Her er noen utvalgte «CES Innovations» vinnere:

Bang & Olufsen BeoLab 90

(Foto: Produsenten)
(Foto: Audun Hage)

Bang & Olufsens flaggskiphøyttaler BeoLab 90 bør ikke være ukjent for lesere av Lyd & Bilde. Den har også gjort seg bemerket på andre siden av Atlanterhavet: Ikke så rart, da både de utseendemessige og lydmessige prestasjonene er av det ekstreme slaget!

Mark Levinson No519 Audio Player

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Vi har allerede testet Mark Levinsons blytunge integrerte referanseforsterker. Nå kommer musikkspilleren i samme utførelse: Mark Levinson No519 Audio Player kan spille av det meste, med både Wi-fi og ethernetbasert strømming, Bluetooth, USB, CD-spiller og digitale innganger blant valgmulighetene.

Elac S10EQ

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Tyske Elac har sluppet flere høyttalernyheter i det siste, en av disse er subwooferen S10EQ, en 10″ subwoofer med 400 watts forsterker og innebygd kalibrering ved hjelp av mikrofonen i smartmobilen din.

Klipsch Atmos-høyttalere

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Klipsch har stukket av med en Innovations-pris de også: De er endelig klare med sin Atmos-kompatible versjon i Reference Premiere serien. Høyttalerne ligner til forveksling på toppmodellen RP-280, men har et større kabinett med innebygde høydekanaler på toppen.

LG 77G6 Premium HDR OLED TV

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

LG har lykkes i å ta OLED-teknologien et skritt videre, med et bildepanel som har nok lysstyrke til å tilfredstille den nye HDR Premium-standarden. Den rekordtynne toppmodellen 77G66 måler hele 77 tommer, er helt flat med innebygd lydplanke, og kommer med LGs oppdaterte webOS 3.0 smartplattform ombord. LG’s nye brukergrensesnitt for 2016 har også fått en utvidet «Smart Home» funksjonalitet, som kan kommunisere med ulike typer enheter som er tilkoblet nettverket.

Netatmo Presence

(Foto: Audun Hage)
(Foto: Produsenten)
(Foto: Audun Hage)

Netatmo Presence er et avansert utendørs overvåkingskamera, i stand til å registrere og skille mellom mennesker, dyr og kjøretøy. Kameraet er tenkt montert utenfor dør, garasje og lignende, og vil da analysere og rapportere om noen nærmer seg eiendommen. Siden kameraet er tilkoblet nettverket kan du når som helst gå inn og se hva eller hvem som lusker.

UO Smart Beam Laser

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

UO Smart Beam Laser fra SK Telecom er en knøttliten laserprojektor. Den lille kuben måler bare 55 millimeter, likevel greier den å projisere opp et lyssterkt bilde på opptil 100 tommer.

Belkin ladestasjon

Belkins nye ladestasjon er laget spesielt for iPhone og Apple Watch. Den har en justerbar Lightning-kontakt, pluss en egen lade «puck» til Apple Watch. Den gjør det mulig å lade begge enheter, samtidig som man har god innsynsvinkel til skjermene.

(Foto: Audun Hage)

Deeper Fishfinder

Glad i å fiske? Deeper Fishfinder er en smart sonar som kommuniserer med smartmobilen din. Den er laget for å kunne lokalisere fisk samtidig som den gir deg informasjon om dybde, grunnforhold og temperatur i både fersk- og saltvann.

TempTraq

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Tekno-feber? TempTraq er et Bluetooth-basert termometer i plasterform. Ved hjelp av plasteret og en nedlastbar app kan du logge temperaturen til barnet ditt over 24 timer.

Ecoisme smartstrømmåler

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ecoisme er en strømmåler som kan identifisere ulike apparater koblet til strømnettet ditt, og på denne måten måle energiforbruket og gi tips til hvordan man kan redusere strømforbruket.

HP Envy

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

HP ENVY er en topp moderne, stasjoner alt-i-ett PC med buet QHD+ skjerm.

iWear Wireless

Vuzix iWear Wireless er ikke et VR-hodesett,, men et par såkalte «videohodetelefoner» hvor man kan se f.eks video fra mobilen i fred og ro, uten å forstyrre andre. Rett og slett en trådløs personlig hjemmekino!

JBL Reflect Aware

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

JBL Reflect Aware er ørepropper med innebygd støyreduksjon som er justerbar for ulike omgivelser (f.eks trafikk). Øreproppene er laget for iPhone/iPad og henter både strøm og signal fra Lightning-kontakten.

Sennheiser Orpheus

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sennheisers nye versjon av flaggskipet Orpheus har også vakt oppsikt i USA. Dette er blant verdens aller beste og dyreste øreklokker, så gode at de rett og slett må høres for å tro det!

Lily dronekamera

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Allerede berømte Lily ser nå ut til å bli virkelighet: Et dronehelikopter med innebygd kamera, som følger etter deg og filmer mens du gjennomfører dine favoritt-aktiviteter.

Somabar Robotic Bartender

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har alle prøvd kaffemaskinen, nå kommer drinkmaskinen: Somabar Robotic Bartender er som navnet antyder, en robot-bartender. Ved hjelp av Wi-fi tilkobling og avanserte sensorer kan den mikse sammen ingrediensenene (sprit og blandevann må du skaffe selv) til en perfekt cocktail. Somabar har attpåtil utviklet en egen app som lar deg dele oppskriftene med andre!

Little Bird sexleketøy

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Little Bird er en såkalt «smart vibrator» som kan fjernstyres ved hjelp av en app! Produsenten E.Sensory ønsker å kombinere vibratoren med erotiske e-bøker, og vil gi forfatterne mulighet til å kontrollere hvor vibrasjonen skal inntreffe i «harmoni» med innholdet i boken. 50 Shades of Grey blir aldri det samme etter dette…

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top