Search
Generic filters
Netgear Orbi WiFi 6 Mesh System

IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

Om du ønsker maksimal hastighet på ditt trådløse nettverk, og er villig til å betale for det, har Netgear svaret med Orbi WiFi 6 Mesh System.

Man må selvsagt ha fibernett, for å være garantert den raskeste internetthastigheten. I dag kan man abonnere på opptil 1 gigabit hastighet, som gir maksimalt 125 MB overføring pr. sekund. Det er omtrent samme overføringshastighet som de raskeste roterende harddiskene (SSD-er er mye raskere enn det igjen). Som kommer godt med når man jobber mot skyen med tunge arbeidsoppgaver, grafikk, videoer og musikk.

WiFi 6
Blir ditt trådløse nettverk strupet av for mange tilkoblede dingser? Løsningen heter WiFi 6.

 

De raskeste ruterne har inntil nylig vært såkalt AC-rutere. De kan i teorien overføre med over 1 Gbps trådløs hastighet. I praksis stopper de på 4-500 Mbps, og det er hvis den tilkoblede enheten er i samme rom som ruteren din. Det er fortsatt raskt, men likevel ikke hastigheten du betaler for, dersom du har gigabit internettlinje.

Men nå har WiFi 6 kommet, også kjent som AX. Disse støtter teoretisk over 10 Gbps trådløs hastighet, og har virkelighetshastigheter som overgår gigabit-hastigheten vi betaler for hos vår internettleverandør.

Lynraskt MESH-nettverk

Netgear lanserer nå et WiFi 6 MESH-system, for lynraskt trådløst hjemmenettverk. Du kan nå endelig få gigabithastighet over hele hjemmet, gitt at dine tilkoblede enheter støtter WiFi 6 (AX). Så langt vil nesten ingenting du kobler til nettverket støtte WiFi 6-hastigheter. For eksempel er det fortsatt bare Samsung som har mobiltelefoner med WiFi 6, og bare deres helt nyeste. Som den fantastiske Samsung Galaxy Note 10.

Det er likevel opp og avgjort at det stadig vil komme flere smartprodukter og dingser som støtter WiFi 6. Da er det fint å ha et hjemmenettverk som gir hastigheten du betaler for.

Men selv om de fleste tilkoblede produktene ikke støtter trådløs gigabithastighet, så stjeler det båndbredde fra ruteren hver gang du strømmer Ultra HD-video på Netflix, eller laster opp og ned store filer trådløst over nettverket. Med tanke på at et vanlig hjem i dag har mellom 20 og 50 nettverkstilkoblede produkter, kan man fort strupe hastigheten på et vanlig AC-nettverk.

annonse

Eller, som Netgear selv skriver: «Dagens typiske WiFi-nettverk kan sammenlignes med hvordan det er å kjøre i kø på en firefelts motorvei, mens Orbi WiFi 6 Mesh System er som en 16-felts supermotorvei – flere samtidige strømmer gir økt kapasitet til mer trafikk, og det sikrer også at de raskeste WiFi-enhetene ikke bremses ned av de som er tregere.»

annonse
Netgear highway
«Orbi WiFi 6 Mesh System er som en 16-felts supermotorvei.» – Netgear

 

Netgear Orbi Wifi 6 Mesh System, alias RBK852, inkluderer en hovedruter og en trådløs forlenger (satellitt), som plasseres på en strategisk plass i hjemmet, for å gi best mulig dekning overalt. Pakken slippes i midten av desember og koster hele 8490 kroner, så du skal vite at du trenger det før du klikker «kjøp»!

netgear.no

annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Test-abonnement
3 uker for 3 kr
Ubegrenset tilgang til
alle LB+ artikler
6 måneder
Kun 49,90 mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 6 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
12 måneder
Kun 45,- mnd
Tilgang til hele lydogbilde.no i 12 måneder
Ubegrenset tilgang til alle LB+ artikler
Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Les også

Lego Technic vs Lamborghini Sián FKP 37

Sjekk den LEGO-bilen!

Lamborghini Sián FKP 37 i nesten fire tusen deler er det nyeste tilskuddet til LEGOs Technic-avdeling.

PRØV LB+ I 3 UKER
3 UKER LB+ FOR 3 KR
Få tilgang til hele lydogbilde.no
PRØV i 3 UKER
Nyhet: Registrer konto med
Lukk
Rull til toppen