TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Ryktene var sanne: Ny soundbar og stemmestyring fra Sonos

Sonos nye stemmeassistent og lydplanke har nå fått offisielt navn og lanseringsdato. Det er også bærbare nyheter.

forfatter
Publisert 11.05.22 - 22:05

Det har gått rundt en del rykter om Sonos i det siste. Noen har handlet om en ny og billigere soundbar med kodenavnet «Fury». Andre har fortalt at Sonos var på vei med sin egen stemmestyring. Det var selvfølgelig kun ubekreftede rykter… Men viste seg at alle av dem var sanne!

I kveld har Sonos annonsert at det faktisk kommer en ny lydplanke, med navnet Sonos Ray. Den kommer til salg fra 7. juni i de aller fleste land. Inkludert Norge og alle de nordiske landene. Prisen blir 2.999 kroner. Så vi er i den billigste prisklassen.

Du kan derfor glemme Dolby Atmos og andre smarte virtuelle surroundsystemer med mange enheter som peker i alle retninger. Det er to bass/mellomtoneenheter og to diskanter, hver drevet av sin egen klasse D-forsterker. Noe som sannsynligvis er bedre enn det som sitter i 9 av 10 TV-er.

Størrelsen på høyttalerenhetene og forsterkereffekter opplyser Sonos, tradisjon tro, ikke noe om. Men lydplanken måler 55,8 cm. i bredden og veier litt under 2 kg.

ray close up
Ray er navnet på Sonos’ nye budsjettvennlige lydplanke. (Foto: Sonos)

Stemmestyring – i USA

Det er også sant at Sonos har utviklet sin egen stemmeassistent. Også her stemte navnet fra ryktene, nemlig Sonos Voice Control. Ifølge Sonos selv skal stemmestyring være mer logisk og nærmere vanlig språk. Den dårlige nyheten er at vi nok må vente lenge med å få tilgang til den. Sonos Voice Control lanseres foreløpig kun i USA 1. juni. Frankrike følger etter. Det er heller ingenting som tyder på at vi vil ha tilgang til å snakke norsk til Sonos i noen forutsigbar fremtid. Slik det ser ut akkurat nå, har stemmekontroll og svar blitt laget på amerikansk, spansk og fransk. Unnskyld meg?!

Og uansett ville svært få Skandinaviske kunne spille av musikk på høyttalerne, selv om tjenesten var tilgjengelig. I skrivende stund er det kun følgende streamingtjenester som er støttet, nemlig Sonos Radio, Amazon Music, Apple Music, Deezer og Pandora. Men altså verken Tidal eller Spotify.

Sonos Roam i farger

Sist, men også minst, er det noe nytt med Sonos sin bærbare trådløse høyttaler, Sonos Roam. I tillegg til svart og hvitt vil den fremover også bli tilgjengelig i blå, grønn og rød. De nye fargevariantene er tilgjengelige umiddelbart. Prisen er på 1.999 kroner.

roam full lineup
Sonos Roam vil nå kunne kjøpes i fem forskjellige farger (Foto: Sonos)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde