Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Ryktene var sanne: Ny soundbar og stemmestyring fra Sonos

Sonos nye stemmeassistent og lydplanke har nå fått offisielt navn og lanseringsdato. Det er også bærbare nyheter.

Skrevet av / 11.05.22 - 22:05
Ryktene var sanne: Ny soundbar og stemmestyring fra Sonos

Det har gått rundt en del rykter om Sonos i det siste. Noen har handlet om en ny og billigere soundbar med kodenavnet «Fury». Andre har fortalt at Sonos var på vei med sin egen stemmestyring. Det var selvfølgelig kun ubekreftede rykter… Men viste seg at alle av dem var sanne!

I kveld har Sonos annonsert at det faktisk kommer en ny lydplanke, med navnet Sonos Ray. Den kommer til salg fra 7. juni i de aller fleste land. Inkludert Norge og alle de nordiske landene. Prisen blir 2.999 kroner. Så vi er i den billigste prisklassen.

Du kan derfor glemme Dolby Atmos og andre smarte virtuelle surroundsystemer med mange enheter som peker i alle retninger. Det er to bass/mellomtoneenheter og to diskanter, hver drevet av sin egen klasse D-forsterker. Noe som sannsynligvis er bedre enn det som sitter i 9 av 10 TV-er.

Størrelsen på høyttalerenhetene og forsterkereffekter opplyser Sonos, tradisjon tro, ikke noe om. Men lydplanken måler 55,8 cm. i bredden og veier litt under 2 kg.

ray close up
Ray er navnet på Sonos’ nye budsjettvennlige lydplanke. (Foto: Sonos)

Stemmestyring – i USA

Det er også sant at Sonos har utviklet sin egen stemmeassistent. Også her stemte navnet fra ryktene, nemlig Sonos Voice Control. Ifølge Sonos selv skal stemmestyring være mer logisk og nærmere vanlig språk. Den dårlige nyheten er at vi nok må vente lenge med å få tilgang til den. Sonos Voice Control lanseres foreløpig kun i USA 1. juni. Frankrike følger etter. Det er heller ingenting som tyder på at vi vil ha tilgang til å snakke norsk til Sonos i noen forutsigbar fremtid. Slik det ser ut akkurat nå, har stemmekontroll og svar blitt laget på amerikansk, spansk og fransk. Unnskyld meg?!

Og uansett ville svært få Skandinaviske kunne spille av musikk på høyttalerne, selv om tjenesten var tilgjengelig. I skrivende stund er det kun følgende streamingtjenester som er støttet, nemlig Sonos Radio, Amazon Music, Apple Music, Deezer og Pandora. Men altså verken Tidal eller Spotify.

Sonos Roam i farger

Sist, men også minst, er det noe nytt med Sonos sin bærbare trådløse høyttaler, Sonos Roam. I tillegg til svart og hvitt vil den fremover også bli tilgjengelig i blå, grønn og rød. De nye fargevariantene er tilgjengelige umiddelbart. Prisen er på 1.999 kroner.

roam full lineup
Sonos Roam vil nå kunne kjøpes i fem forskjellige farger (Foto: Sonos)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top