TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløpig uten støtte av Tidal, Spotify og Youtube Music.

forfatter
Publisert 05.05.22 - 19:22

Sonos sine produkter har i lang tid hatt muligheten til styring med stemmen, med hjelp av stemmeassistene fra Google, Apple og Amazon. Men snart vil du kunne snakke med og gi stemmekommandoer til din Sonos, på dens egen hjemmebane.

1. juni introduserer Sonos nemlig sin egen taleassistent, som passende nok vil få navnet Sonos Voice. Det skriver teknologimagasinet The Verge, angående den nye stemmeassistenten.

Og det er snakk om mer enn kun rykter, Sonos har begynte å søke etter medarbeidere som skal jobbe med å utvikle Sonos Voice. Målet skal våre «å gjøre kommunikasjonen med Sonos-systemet mer naturlig. Og samtidig mer privat» – svært beroligende for alle som er redd for at Google lytter med på hvert ord, som blir sagt i rommet.

Om assistenten kommer til å forstå det blir sagt, er annen sak. Om man har prøvd å få Google Assistent til å spile em spesifikk sang på en bestemt høyttaler, kjenner man til problemet.

Foreløpig er det ikke offisielt bekreftet at Sonos Voice-tjenesten lanseres 1. juni. Men vi har henvendt oss direkte for en kommentar. Av samme grunn er det heller ikke om tjenesten vil lanseres i Skandinavia. Eller om de nordiske språkene vil støttes. Det er nok ganske sannsynlig at stemmeassistenten vil bli forvirret, om man ikke snakker noe annet enn engelsk til den.

Et av Sonos sine sterkeste kort som multiromssystem er det store antallet av musikktjenester som er støttet. Ved lanseringen vil Sonos Voice være i stand til å samarbeide med Apple Music, Deezer, Amazon Music og så klart Sonos Radio. Inntil videre mangler blant annet Tidal, Spotify og Youtube Music fra listen.

De magiske ordene som vekker Sonos Voice til live, blir ikke overraskende: «Hey, Sonos!«

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dansk tordenbrak Vestlyd er et nytt høyttalermerke med høytropende ambisjoner. Vi har testet toppmodellen.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Følg Lyd & Bilde