TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløpig uten støtte av Tidal, Spotify og Youtube Music.

forfatter
Publisert 05.05.22 - 19:22

Sonos sine produkter har i lang tid hatt muligheten til styring med stemmen, med hjelp av stemmeassistene fra Google, Apple og Amazon. Men snart vil du kunne snakke med og gi stemmekommandoer til din Sonos, på dens egen hjemmebane.

1. juni introduserer Sonos nemlig sin egen taleassistent, som passende nok vil få navnet Sonos Voice. Det skriver teknologimagasinet The Verge, angående den nye stemmeassistenten.

Og det er snakk om mer enn kun rykter, Sonos har begynte å søke etter medarbeidere som skal jobbe med å utvikle Sonos Voice. Målet skal våre «å gjøre kommunikasjonen med Sonos-systemet mer naturlig. Og samtidig mer privat» – svært beroligende for alle som er redd for at Google lytter med på hvert ord, som blir sagt i rommet.

Om assistenten kommer til å forstå det blir sagt, er annen sak. Om man har prøvd å få Google Assistent til å spile em spesifikk sang på en bestemt høyttaler, kjenner man til problemet.

Foreløpig er det ikke offisielt bekreftet at Sonos Voice-tjenesten lanseres 1. juni. Men vi har henvendt oss direkte for en kommentar. Av samme grunn er det heller ikke om tjenesten vil lanseres i Skandinavia. Eller om de nordiske språkene vil støttes. Det er nok ganske sannsynlig at stemmeassistenten vil bli forvirret, om man ikke snakker noe annet enn engelsk til den.

Et av Sonos sine sterkeste kort som multiromssystem er det store antallet av musikktjenester som er støttet. Ved lanseringen vil Sonos Voice være i stand til å samarbeide med Apple Music, Deezer, Amazon Music og så klart Sonos Radio. Inntil videre mangler blant annet Tidal, Spotify og Youtube Music fra listen.

De magiske ordene som vekker Sonos Voice til live, blir ikke overraskende: «Hey, Sonos!«

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Zeppelinen flyr igjen Bowers & Wilkins velkjente trådløse Zeppelin-høyttaler har nådd fjerde generasjon, og den har fulgt med i tiden. Resultatet er helt moderne.
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.
High End 2022: Ny jernhøyttaler med spennende elementer Endelig kommer det en større utgave av den utmerkede Jern. Og med helt ville høyttalerelementer.
Dypbass du aldri før har hørt Sjansen for at du har sett eller hørt om Kerr, er minimal. Det bør du definitivt gjøre noe med.
B&O Beosound Balance - endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance låter veldig bra alene - og enda bedre i par.
Sonos har gjort et merkelig valg Sonos demonstrerte sin rimeligste lydplanke Ray i København onsdag. Men hva har de gjort?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend