Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløpig uten støtte av Tidal, Spotify og Youtube Music.

Skrevet av / 05.05.22 - 19:22
Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos sine produkter har i lang tid hatt muligheten til styring med stemmen, med hjelp av stemmeassistene fra Google, Apple og Amazon. Men snart vil du kunne snakke med og gi stemmekommandoer til din Sonos, på dens egen hjemmebane.

1. juni introduserer Sonos nemlig sin egen taleassistent, som passende nok vil få navnet Sonos Voice. Det skriver teknologimagasinet The Verge, angående den nye stemmeassistenten.

Og det er snakk om mer enn kun rykter, Sonos har begynte å søke etter medarbeidere som skal jobbe med å utvikle Sonos Voice. Målet skal våre «å gjøre kommunikasjonen med Sonos-systemet mer naturlig. Og samtidig mer privat» – svært beroligende for alle som er redd for at Google lytter med på hvert ord, som blir sagt i rommet.

Om assistenten kommer til å forstå det blir sagt, er annen sak. Om man har prøvd å få Google Assistent til å spile em spesifikk sang på en bestemt høyttaler, kjenner man til problemet.

Foreløpig er det ikke offisielt bekreftet at Sonos Voice-tjenesten lanseres 1. juni. Men vi har henvendt oss direkte for en kommentar. Av samme grunn er det heller ikke om tjenesten vil lanseres i Skandinavia. Eller om de nordiske språkene vil støttes. Det er nok ganske sannsynlig at stemmeassistenten vil bli forvirret, om man ikke snakker noe annet enn engelsk til den.

Et av Sonos sine sterkeste kort som multiromssystem er det store antallet av musikktjenester som er støttet. Ved lanseringen vil Sonos Voice være i stand til å samarbeide med Apple Music, Deezer, Amazon Music og så klart Sonos Radio. Inntil videre mangler blant annet Tidal, Spotify og Youtube Music fra listen.

De magiske ordene som vekker Sonos Voice til live, blir ikke overraskende: «Hey, Sonos!«

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top