TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos får sin egen stemmeassistent

Sonos er klar med sin egen stemmestyring til juni. Foreløpig uten støtte av Tidal, Spotify og Youtube Music.

forfatter
Publisert 05.05.22 - 19:22

Sonos sine produkter har i lang tid hatt muligheten til styring med stemmen, med hjelp av stemmeassistene fra Google, Apple og Amazon. Men snart vil du kunne snakke med og gi stemmekommandoer til din Sonos, på dens egen hjemmebane.

1. juni introduserer Sonos nemlig sin egen taleassistent, som passende nok vil få navnet Sonos Voice. Det skriver teknologimagasinet The Verge, angående den nye stemmeassistenten.

Og det er snakk om mer enn kun rykter, Sonos har begynte å søke etter medarbeidere som skal jobbe med å utvikle Sonos Voice. Målet skal våre «å gjøre kommunikasjonen med Sonos-systemet mer naturlig. Og samtidig mer privat» – svært beroligende for alle som er redd for at Google lytter med på hvert ord, som blir sagt i rommet.

Om assistenten kommer til å forstå det blir sagt, er annen sak. Om man har prøvd å få Google Assistent til å spile em spesifikk sang på en bestemt høyttaler, kjenner man til problemet.

Foreløpig er det ikke offisielt bekreftet at Sonos Voice-tjenesten lanseres 1. juni. Men vi har henvendt oss direkte for en kommentar. Av samme grunn er det heller ikke om tjenesten vil lanseres i Skandinavia. Eller om de nordiske språkene vil støttes. Det er nok ganske sannsynlig at stemmeassistenten vil bli forvirret, om man ikke snakker noe annet enn engelsk til den.

Et av Sonos sine sterkeste kort som multiromssystem er det store antallet av musikktjenester som er støttet. Ved lanseringen vil Sonos Voice være i stand til å samarbeide med Apple Music, Deezer, Amazon Music og så klart Sonos Radio. Inntil videre mangler blant annet Tidal, Spotify og Youtube Music fra listen.

De magiske ordene som vekker Sonos Voice til live, blir ikke overraskende: «Hey, Sonos!«

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Høyttaler du kan ha ute Musikk i hagen.
lbpluss
Konevennlige Lyngdorf Lyngdorf har nettopp lansert hele tre nye høyttalere: Cue-100 er en designmodell, mens CS-2 og D-60 er usynlige.
lbpluss
Marshall Middleton er kraftigere enn andre bærbare Bluetooth-høyttaleren Marshall Middleton har fire høyttalerelementer for å gi en kraftigere og større lyd.
lbpluss
Raidho har forbedret sin fineste høyttaler En av de lekreste high-end-høyttalerne vi vet om har fått sin arvtaker.
lbpluss
HomePod er det nye stereoanlegget Apples HomePod-høyttaler er virkelig engasjerende å lytte til, når den ikke lytter til deg - og en er god, men to er enda bedre.
Følg Lyd & Bilde