Porsches nye lydplanke har 3D-surroundlyd
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Porsches nye lydplanke har 3D-surroundlyd

Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.

forfatter
Publisert 30.06.22 - 08:00

Porsche er nok først og fremst kjent for sine sportsbiler, men ikonet fra Stuttgart har også blitt en populær lifestyle-merkevare. Det finnes en mengde solbriller, klær og suvenirer med Porsche-logoen på, og denslags er det Porsche Design som står bak. De tilbyr også lydprodukter, og blant de siste er lydplanken PDB90 med 3D-surroundlyd!

Porsche Design Soundbar PDB90

Med støtte for lydformatene Dolby Atmos og DTS:X er Porsche PDB90 i stand til å gjengi de nyeste lydsporene fra strømmetjenester som Netflix og Disney+, for ikke å glemme 4K Blu-ray og spillkonsoller som Xbox Series X. Og den kommer tilsynelatende godt utrustet for jobben!

4056487030777 03 ga pd sall ain v1
Det mangler ikke på høyttalerelementer i lydplanken fra Porsche. PDB-90 er utstyrt med hele 16 av dem, som sprer lyden både forover, oppover og til siden. (Foto: Porsche Design)

Høyttalerkonfigurasjonen er såkalt 5.1.2, med dedikerte høyttalerelementer til både venstre/høyre, senter, høyde- og bakkanalene. Den har ingen ekstern subwoofer: Porsche har i stedet sørget for et dedikert basselement med bassrefleksport til å ta seg av de dypeste tonene. Noe vi har blandet erfaring med, men det gjenstår å teste bassresponsen i praksis!

Lydplanken har HDMI eARC for å ta i mot lyd fra TV-en, i tillegg til en ekstra HDMI-inngang for tilkobling av ekstern videokilde. På denne måten kan du for eksempel koble lydplanken til en eldre TV pluss en mediespiller (for eksempel Apple TV eller Chromecast) og likevel oppnå Atmos-lyd. Her er også Bluetooth, optisk og USB-tilkobling for den som måtte trenge det. Samt medfølgende fjernkontroll til å styre de ulike lydinnstillingene.

4056487030777 11 ga pd sall ain v1 4056487030777 08 ga pd sall ain v1
<
>
Porsche PDB90 er med sine 120 centimeter en fullvoksen lydplanke, som er dekket med høyttalerstoff og børstet aluminium. Topphøyttalerne kan vinkles for å få den rette effekten fra høydekanalene. (Foto: Porsche Design)

 

PDB70: Kompakt lillebror

Det finnes også en mindre lydplanke fra Porsche Design: Den går under modellnavnet PDB70, og må klare seg med en litt enklere høyttaleroppsett.

Porsche PDB70
Porsche PDB70 er en mindre lydplanke, 86 cm bred. (Foto: Porsche Design)

Pris og tilgjengelighet

Porsche PDB-90 er tilgjengelig nå gjennom Porsches egen nettbutikk, til den nette sum av 999 euro. Lillebroren PDB70 står til 499 euro. Norsk priser er ikke oppgitt. Vi vil prøve å få kloa i et testeksemplar, så vi kan sjekke hvordan denne lydplanken står seg mot Sonos Arc og andre etablerte lydplanker!

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Les også disse sakene om Porsche:

Porsche lanserer elsyklene eBike Sport og Cross

Elsykler fra... Porsche?

Og de blir ikke akkurat billige!

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester

Søt musikk i Cross Turismo

Er du på jakt etter en praktisk og komfortabel sportsbil med god lyd til reisen? Da er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlegg et glimrende valg.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromiss

Pris og ytelse gjør GTS til Porsches kanskje beste Taycan-versjon.

Porsche Design 32" 4K-skjerm fra AOC

Sjekk denne Porsche Design 4K-skjermen

PD32M: Superlekker 32" gamingskjerm med 144 Hz og 4K oppløsning, inspirert av Porsche.

Gaming-skjerm med Porsche Design

Heftig og lekker til gaming

AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Devialets første lydplanke på testbenken Devialet Dione gir TV-lyden et veritabelt løft, samtidig som den fungerer utmerket til musikk. Men det koster!
Samsungs beste lydplanke på testbenken En av våre favoritt-lydplanker er tilbake i finpusset versjon. Samsung HW-Q995B låter knallbra til film!
- Mindre og rimelige Sonos-subwoofer forsinket Det kan se ut som om Sonos' planlagte Sub Mini blir forsinket noen måneder.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend