TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
CYBER MONDAY // - 12 MND 50%!
Nyhet

Porsches nye lydplanke har 3D-surroundlyd

Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.

forfatter
Publisert 30.06.22 - 08:00

Porsche er nok først og fremst kjent for sine sportsbiler, men ikonet fra Stuttgart har også blitt en populær lifestyle-merkevare. Det finnes en mengde solbriller, klær og suvenirer med Porsche-logoen på, og denslags er det Porsche Design som står bak. De tilbyr også lydprodukter, og blant de siste er lydplanken PDB90 med 3D-surroundlyd!

Porsche Design Soundbar PDB90

Med støtte for lydformatene Dolby Atmos og DTS:X er Porsche PDB90 i stand til å gjengi de nyeste lydsporene fra strømmetjenester som Netflix og Disney+, for ikke å glemme 4K Blu-ray og spillkonsoller som Xbox Series X. Og den kommer tilsynelatende godt utrustet for jobben!

4056487030777 03 ga pd sall ain v1
Det mangler ikke på høyttalerelementer i lydplanken fra Porsche. PDB-90 er utstyrt med hele 16 av dem, som sprer lyden både forover, oppover og til siden. (Foto: Porsche Design)

Høyttalerkonfigurasjonen er såkalt 5.1.2, med dedikerte høyttalerelementer til både venstre/høyre, senter, høyde- og bakkanalene. Den har ingen ekstern subwoofer: Porsche har i stedet sørget for et dedikert basselement med bassrefleksport til å ta seg av de dypeste tonene. Noe vi har blandet erfaring med, men det gjenstår å teste bassresponsen i praksis!

Lydplanken har HDMI eARC for å ta i mot lyd fra TV-en, i tillegg til en ekstra HDMI-inngang for tilkobling av ekstern videokilde. På denne måten kan du for eksempel koble lydplanken til en eldre TV pluss en mediespiller (for eksempel Apple TV eller Chromecast) og likevel oppnå Atmos-lyd. Her er også Bluetooth, optisk og USB-tilkobling for den som måtte trenge det. Samt medfølgende fjernkontroll til å styre de ulike lydinnstillingene.

4056487030777 11 ga pd sall ain v1 4056487030777 08 ga pd sall ain v1
<
>
Porsche PDB90 er med sine 120 centimeter en fullvoksen lydplanke, som er dekket med høyttalerstoff og børstet aluminium. Topphøyttalerne kan vinkles for å få den rette effekten fra høydekanalene. (Foto: Porsche Design)

 

PDB70: Kompakt lillebror

Det finnes også en mindre lydplanke fra Porsche Design: Den går under modellnavnet PDB70, og må klare seg med en litt enklere høyttaleroppsett.

Porsche PDB70
Porsche PDB70 er en mindre lydplanke, 86 cm bred. (Foto: Porsche Design)

Pris og tilgjengelighet

Porsche PDB-90 er tilgjengelig nå gjennom Porsches egen nettbutikk, til den nette sum av 999 euro. Lillebroren PDB70 står til 499 euro. Norsk priser er ikke oppgitt. Vi vil prøve å få kloa i et testeksemplar, så vi kan sjekke hvordan denne lydplanken står seg mot Sonos Arc og andre etablerte lydplanker!

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Les også disse sakene om Porsche:

Porsche lanserer elsyklene eBike Sport og Cross

Elsykler fra... Porsche?

Og de blir ikke akkurat billige!

Porsche Taycan Cross Turismo med Burmester

Søt musikk i Cross Turismo

Er du på jakt etter en praktisk og komfortabel sportsbil med god lyd til reisen? Da er Taycan Cross Turismo med Burmester-anlegg et glimrende valg.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Porsches perfekte kompromiss

Pris og ytelse gjør GTS til Porsches kanskje beste Taycan-versjon.

Porsche Design 32" 4K-skjerm fra AOC

Sjekk denne Porsche Design 4K-skjermen

PD32M: Superlekker 32" gamingskjerm med 144 Hz og 4K oppløsning, inspirert av Porsche.

Gaming-skjerm med Porsche Design

Heftig og lekker til gaming

AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Følg Lyd & Bilde