Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Porsche Design 32″ 4K-skjerm fra AOC

PD32M: Superlekker 32" gamingskjerm med 144 Hz og 4K oppløsning, inspirert av Porsche.

Skrevet av / 21.04.22 - 13:21
Porsche Design 32″ 4K-skjerm fra AOC

Hvis du drømmer om en lekker gamingskjerm, inspirert av designen på en Porsche sportsbil, så har du muligheten nå. Fra Agon by AOC kommer PD32M, en gjennomført 32-tommer med 4K oppløsninng og 97 prosent dekning av det store fargerommet DCI-P3. Og med bakbelyst MiniLED har den plass til flere dimmesoner – 1152 soner, for å være nøyaktig.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 4
Foto: AOC

Det er nøyaktig like mange som på den fantastiske Asus PA32UCX-K, en annen 32-tommers MiniLED-skjerm, som journalisten falt ganske hardt for. Men som også er mye dyrere.

Les også Spillskjerm: Ultrabred – og hårreisende heftig! Vi har vel knapt sett en fetere gamingskjerm.

144 Hz og HDR 1400

Forskjellen ligger i at Asus-en er en arbeidsskjerm til bildebehandling og video, og fornuftig nok bare har 60 Hz oppdateringshastighet. PD32M har derimot 144 Hz, som er nødvendig for å bli tatt seriøst av gamere. Når man spiller, må det nemlig gå raskt i svingene!

IPS-panelet har som sagt 4K-oppløsning (3840 x 2160), og dessuten en responstid på 1 ms GtG. Adaptive-Sync gir støtte for spill med variabel oppdateringsfrekvens (VRR), og sikrer mot bilderivning, eller tearing, som ellers ofte kan forekomme under bevegelser i spillet.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 2
Foto: AOC

PD32M fra Agon by AOC er egnet for både PC-gamere og konsollgamere, takket være DisplayPort 1.4 og to HDMI 2.1-porter. Den støtter i tillegg enheter opptil 120 Hz / 4K over USB-C, samt konsoller fra nåværende generasjon via HDMI 2.1.

PD32M har en maksimal lysstyrke på 1400 nits, og er sertifisert med DisplayHDR 1400, som er den hittil maksimale VESA-sertifiseringen. Det betyr ekstra trøkk i bildet med HDR-innhold.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 5
Foto: AOC

For innholdsskapere

PD32M har også en såkalt KVM-svitsj, som gjør at man kan bytte mellom to kilder kilder, for eksempel en datamaskin og en spillkonsoll, men fortsatt bruke samme tastatur og mus. Skjermen kan vise begge kildene samtidig i bilde-i-bilde-modus, da med maksimalt 60 Hz i 4K-oppløsning, fra DP-, HDMI- eller USB-C-portene. I tillegg har skjermen to høyttalere på 8 W som er forsterket med det som hevdes å være «fyldig og klar DTS-lyd». Å tro de kan erstatte et godt headset eller høyttalere, vil nok likevel være å tro på julenissen.

AOC Agon Pro PD32M
Foto: AOC

PD32M:Tilgjengelighet og pris

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M, som er skjermens fulle navn, er nå tilgjengelig i Porsche Design-butikker, spesialforhandlere og på internett på porsche-design.com, samt i utvalgte nettbutikker. Prisen er slettes ikke avskrekkende for en slik skjerm: 20.439 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top