TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Porsche Design 32″ 4K-skjerm fra AOC

PD32M: Superlekker 32" gamingskjerm med 144 Hz og 4K oppløsning, inspirert av Porsche.

forfatter
Publisert 21.04.22 - 13:21

Hvis du drømmer om en lekker gamingskjerm, inspirert av designen på en Porsche sportsbil, så har du muligheten nå. Fra Agon by AOC kommer PD32M, en gjennomført 32-tommer med 4K oppløsninng og 97 prosent dekning av det store fargerommet DCI-P3. Og med bakbelyst MiniLED har den plass til flere dimmesoner – 1152 soner, for å være nøyaktig.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 4
Foto: AOC

Det er nøyaktig like mange som på den fantastiske Asus PA32UCX-K, en annen 32-tommers MiniLED-skjerm, som journalisten falt ganske hardt for. Men som også er mye dyrere.

Les også Spillskjerm: Ultrabred – og hårreisende heftig! Vi har vel knapt sett en fetere gamingskjerm.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

144 Hz og HDR 1400

Forskjellen ligger i at Asus-en er en arbeidsskjerm til bildebehandling og video, og fornuftig nok bare har 60 Hz oppdateringshastighet. PD32M har derimot 144 Hz, som er nødvendig for å bli tatt seriøst av gamere. Når man spiller, må det nemlig gå raskt i svingene!

IPS-panelet har som sagt 4K-oppløsning (3840 x 2160), og dessuten en responstid på 1 ms GtG. Adaptive-Sync gir støtte for spill med variabel oppdateringsfrekvens (VRR), og sikrer mot bilderivning, eller tearing, som ellers ofte kan forekomme under bevegelser i spillet.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 2
Foto: AOC

PD32M fra Agon by AOC er egnet for både PC-gamere og konsollgamere, takket være DisplayPort 1.4 og to HDMI 2.1-porter. Den støtter i tillegg enheter opptil 120 Hz / 4K over USB-C, samt konsoller fra nåværende generasjon via HDMI 2.1.

PD32M har en maksimal lysstyrke på 1400 nits, og er sertifisert med DisplayHDR 1400, som er den hittil maksimale VESA-sertifiseringen. Det betyr ekstra trøkk i bildet med HDR-innhold.

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M 5
Foto: AOC

For innholdsskapere

PD32M har også en såkalt KVM-svitsj, som gjør at man kan bytte mellom to kilder kilder, for eksempel en datamaskin og en spillkonsoll, men fortsatt bruke samme tastatur og mus. Skjermen kan vise begge kildene samtidig i bilde-i-bilde-modus, da med maksimalt 60 Hz i 4K-oppløsning, fra DP-, HDMI- eller USB-C-portene. I tillegg har skjermen to høyttalere på 8 W som er forsterket med det som hevdes å være «fyldig og klar DTS-lyd». Å tro de kan erstatte et godt headset eller høyttalere, vil nok likevel være å tro på julenissen.

AOC Agon Pro PD32M
Foto: AOC

PD32M:Tilgjengelighet og pris

Porsche Design AOC Agon Pro PD32M, som er skjermens fulle navn, er nå tilgjengelig i Porsche Design-butikker, spesialforhandlere og på internett på porsche-design.com, samt i utvalgte nettbutikker. Prisen er slettes ikke avskrekkende for en slik skjerm: 20.439 kroner.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde